in

ŠTA VODOLIJI PREDVIĐA NARODNI VEČITI KALENDAR

Kakva sudbina čeka Vodolije? Šta kaže stari Narodni večiti kalendar? Vaša sudbina je zapisana još pre 200 godina.

Ono što skoro već 200 godina privlači pažnju je Roždanik, astrološko tumačenje objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kome su se horoskopski znaci izjednačavali s mesecom u kome su rođeni.


“Narodni večiti kalendar” je knjiga koju je imala gotovo svaka kuća. U njemu su se mogla naći raznorazna tumačenja, od proricanja sudbine, pa do gatalica za plodnu i berićetnu godinu.

Ono što skoro već 200 godina privlači pažnju je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kom su se horoskopski znaci izjednačavali sa mesecom u kom su rođeni.

Januar (ili Vodolija)

Ko se pod ovim znakom rodi biće mnogo govorljiv, dosetljiv, nepostojanog mišljenja, tojest, jedno govori a drugo misli, Iskren je i prostodušan, mnogo pije i za čas se razgnevi i plane. Kad se opije, zanesen je i fantast, grli i ljubi svakog i drugima za šalu služi.

Belegu rođenja imaće na grudima, ramenu, noktima ili plećkama. Sudbina bića njegovoga jeste mesec januar, u kome mesecu biće mu dani srećni i uspešni.

Sudbina dobitka njegovoga je februar u kome će njegov trud sa dobitkom biti naplaćen, a osobito imaće sreće u trgovini sa vodom skopčanoj. U junu biće opasno bolestan, no opet će ozdraviti. U julu dogodiće se da se oženi, koje ako tada učini, biće ljubljen od svoje supruge.

Nego vrlo mlad ženiće se i prva žena umreće mu, a posle 30 godina tek će dobro poživeti u svakom zadovoljstvu. Bolove će imati u žilama, kolenima i glavi. Smrt mu predstoji od vode i zato mu se treba čuvati od kupanja, a ako se od toga uzčuva, umreće prirodnom smrću, i to ako preživi 25. godinu doživeće 70. Sudbina smrti mu je avgust.

VELIKI KINESKI HOROSKOP ZA GODINU PSA KOJA JE UPRAVO NASTUPILA

5 SNOVA KOJI PREDSKAZUJU LJUBAV: ZNAKOVI DA NEKO NOV ULAZI U VAŠ ŽIVOT