in

Stiže 23. mart 2023. godine: Evo zašto je Plutonov prelazak u Vodoliju najveći astrološki tranzit godine

Bilo da želite da ga nazovete planetom (svi astrolozi to rade) ili ne, kada Pluton promeni znak, to je veoma velika stvar. Na kraju krajeva, to je događaj koji se dešava svakih 12 do 30 godina.
U četvrtak, 23. marta 2023., zvanično će promeniti znak i preći iz Jarca u Vodoliju, označavajući mart 2023. kao jedan od najuzbudljivijih meseci u godini, astrološki gledano.

U zavisnosti od toga koliko imate godina, možda ste videli da se ovo dešava samo jednom, dva ili tri puta u vašem životu do sada; za neke od naših mlađih čitalaca, ovo bi mogao biti prvi tranzit Plutona kome će svedočiti.

Koliko je ovo monumentalno, tačno?

Pa, neko sa prosečnim životnim vekom doživljava Plutonove tranzite u otprilike samo tri do sedam znakova. Kao takav, Pluton je ponekad poznat kao „generacijska planeta“, jer se čitave generacije ljudi rađaju sa istim Plutonom i novim pogledom na svet. Kada se milenijalci sukobe sa bumerima, to bi moglo biti zato što su njihovi Plutoni jednostavno kvadratni. Dakle, zašto je Pluton tako poseban kroz objektiv zodijaka? I kako bi njegov tranzit u Vodoliji potencijalno mogao da utiče na vaš život?

Šta Pluton označava u astrologiji?

Otkriven 1930. godine i nazvan po rimskom bogu podzemlja, Pluton je planeta smrti, ponovnog rođenja i transformacije. Kada menja znakove, dolazi do ogromnih kosmičkih pomeranja. Zahvaljujući svojoj dugoj 248-godišnjoj orbiti oko Sunca, Pluton obično provede od 11,5 do 30,5 godina u jednom znaku i retrogradan je pola godine. Ova relativno široka varijacija je rezultat Plutonove visoko eliptične orbite i činjenice da je nagnut za 17 stepeni.

U kom znaku je Pluton od 2008. godine?

Poslednji put Pluton je promenio znak 2008. godine, kada je prešao iz Strelca u Jarca, gde je ostao poslednjih 14 godina. Dok će, kao što je pomenuto, preći u Vodoliju 23. marta 2023. Primetno je da Jarac vlada vladom, strukturom i praktičnim. Sa Plutonom u Jarcu, videli smo kako autoritarne vlade i korporacije rastu na vlasti. Ovo, naravno, nije namenjeno tome da se ova pomeranja pripišu planetarnim kretanjima, već samo da se poveže ono što se dešava na zemlji i na nebu.

Kada će se Pluton retrogradno vratiti u Jarca?

Kao što možete primetiti u nacrtu ispod koji pokriva datume svakog Plutonovog kretanja u poslednjih 100 godina, Pluton se nakratko vraća u prethodni znak. Kao takav, Pluton neće morati dugo da se oprašta od Jarca, vraćajući se nazad u Jarca 11. juna 2023. pre nego što se definitivno vrati u Vodoliju 22. januara 2024., gde će ostati narednih 19 i po godina.

Drage Škorpije, spremite se jer će mesec April biti za vas – najbolji mesec do sada!

Merkur prolazi kroz znak Ovna do 3. aprila 2023: Pravo je vreme da započneš ovo u svom životu