in

STRELAC: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

STRELAC ♐

Ova godina biće odlična da se puno posvetite čitanju, da se bavite istraživačkim radovima kao i svim drugim načinima koji će vam pomoći da steknete mnogo znanja i mudrosti. Vaš smisao za avanturizam ove godine će se podići na jedan viši nivo. Učite od majke prirode da biste se ove godine poboljšali vaše fizičko i mentalno stanje.

Godina 2021. verovatno može doneti mnogo iznenađenja za vas i to za sve starosne strukture, a što će sve obradovati. Prosperitet, uspeh i bogatstvo će se verovatno manifestovati tokom godine što će vam se naravno svideti i imate sve izglede da budete zadovoljni. Imate šanse da vaše obrazovanje i znanje bude još impresivnije ove godine, što će vam doneti osećaj ispunjenosti.
Strelčevi se ove godine mogu radovati obilju romantike. Dobićete mnogo prilika da uđete u ljubavne veze i na vama je da ih iskoristite. Vi biste trebali da napravite prvi potez i trebali bi da se potrudite da se vaš partner oseća slobodno u komunikaciji sa vama. Planeta Jupiter će vam pomoći da budete avanturistički nastrojeni i neobični u vašim aktivnostima ove godine. Sa druge strane, planeta Saturn će vas držati prisebnim i ograničavaće vašu maštu.

Bićete u mogućnosti da pravite planove za nove poduhvate uz pomoć neke vama bliske osobe. Zdravlje se može održati dobrim ako budete ulagali napore ka pravilnoj ishrani i redovnim vežbanjem. Ne popuštajte vašoj divljoj mašti i budite delotvorni u vašem odnosu prema životu. U ovoj 2021. godini zvezde vam predviđaju i uspone i padove, ali srećom, više uspona nego padova. Ova relativno mirna godina donosi sreću u vaše finansije, karijeru i društveni život. Ipak, za sve je potreban naporan rad. Zvezde vam mogu pomoći da vas vode ka uspehu, ali ipak vi sami treba da preduzmete korake da biste tamo stigli.

Ove godine vaš porodični život neće biti dosadan. Strelčevima se predviđa da će u vašem porodičnom životu doći neka neočekivana promena, verovatno na bolje. Bez obzira da li je ova promena dobra ili loša, jedno jeste sigurno, a to je da vam neće biti dosadno. Međutim, u većini slučajeva vaš porodični život, iako neće biti dosadan, treba da bude smiren. Kad god se sukobite sa spoljnim svetom, vratite se nazad svojoj kući, jer ćete tamo biti sa onima koji vas vole, a to sve može da poboljša vaše raspoloženje i celokupno mentalno zdravlje.

Ove godine možete postaviti dobre temelje za jednu duboku vezu sa nekim do koga vam je stalo. Nejasno je da li će ova veza imati veze sa vašom porodicom, nekom platonskom ljubavi ili romantičnom vezom. Verovatno ćete ove godine saznati više stvari o ljudima koje već poznajete, a što znači da će i oni naučiti više o vama. Ako nemate prljavih tajni, ovo može ispasti na dobro.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo ‘otkačite’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Za Strelčeve, ove godine planete favorizuju dobro zdravlje i raspoloženje. Ne postoje neki loši efekti uočeni oko vas koji bi se mogli upetljati u vaše opšte dobro stanje. Ali to ne znači da možete da se opustite. Treba da se držite pravilne ishrane i redovne vežbe. Bez obzira na sve, ipak obavezno budite pažljivi prema svome zdravlju tokom 2021. godine pogotovo početkom godine i tokom retrogradnog Merkura.

U poslednje vreme ste možda imali neke loše navike, ali ovu godinu iskoristite da usvojite neke nove zdrave navike. To bi moglo da bude prekid pušenja, smanjenje alkoholnog pića, povratak sportu i rekreaciji, više vremena u šetnji prirodom.

Preuzmite na sebe zdravstvene obaveze ove godine. Pazite na broj kalorija, ono što unesete gledajte da i potrošite. Ovo će vam pomoći da ostanete u dobroj formi. Nemojte da popustite vašoj ljubavi prema dobroj, masnoj i začinjenoj hrani. Ovo bi kod vas moglo izazvati neka hronična zdravstvena pitanja u vezi sa probavnim sistemom, zato pripazite.

Generalno, nivo imuniteta kod Strelčeva biće bolji u odnosu na prethodne godine. Držite se svojih rutinskih poslova, bavite se sportom, idite na neka avanturistička putovanja, čak i ako su kratka, ona će vas opustiti mentalno i fizički.

LJUBAV

Za vas, Strelčeve biće dobro da se u 2021. godini setite svih oblika koje ljubav može da ima i da prepoznate da su svi oni vredni i da su deo ljudskog iskustva. Ova godina je vreme kada će ljubav doći na vas u mnogo različitih oblika, od različitih ljudi, pružajući vam mnogo različitih stvari. Na vama je da obratite pažnju i steknete ljubav koja vam je potrebna i koju zaslužujete.

Ove 2021. godine ćete se osećati posebno stimulisano i impulsivno, što može učiniti da vaša trenutna veza bude još uzbudljivija. Samo pazite da ne dopustite sebi da padnete u neko iskušenje. Ako to uspete, biće dobro.

Tokom 2021. godine, Strelčevi će imati uglavnom dobar period u njihovoj ljubavnoj i bračnoj oblasti života. Ako ste već u braku ili ste u vezi, može biti nekih perioda kada će vam biti malo teže da razumete vašeg partnera. Planete bi mogle doneti neke nesloge u bračnim odnosima, međutim, dobro razumevanje i posvećenost partneru će doneti dobre rezultate. Kako godina bude odmicala, mir i spokoj će uslediti u vašoj ljubavi i braku. Krenite na neko avanturističko putovanje sa partnerom, jer bi vam pomoglo da bolje razumete svog partnera a i bićete više zajedno.

Januar u prošlosti nikada nije smatran romantičnim mesecom, ali za vas će u ovoj godini krenuti baš u tom smeru. Možda nećete upoznati partnera iz vaših snova tokom ove 2021. godine, ali bićete opskrbljeni sa puno ljubavi za pružanje drugima. Ovo može biti savršeno vreme da nekoj neuzvraćenoj simpatiji date do znanja kako se osećate. Nemojte vršiti pritisak na nju ili bilo šta slično, ali jednostavan gest, poput buketa cveća može mnogo da vam pomogne.

Kad pomislimo na ljubav, obično pomislimo na srca i zaljubljene i mnogo poljubaca, ali treba znati da sve interakcije koje imamo sa ljudima u našem životu uključuju neki oblik ljubavi. Na ovaj oblik ljubavi treba se fokusirati u aprilu. To je ljubav prema ljudima iz vaše okoline na koje ste već navikli. Pogledajte šta možete učiniti za njih i šta im treba. Uživajte u saznanju da ima mnogo ljudi koji bi vam nesebično pružili utehu kada vam zatreba.

Strelčevi koji su u vezi i braku mogu biti testirani raznim iskušenjima okolo, pa pripazite malo. Nije vreme za flertovanje ili da lutate okolo. Ako ste slobodni i niste u vezi, onda imate sve vreme ovog sveta za flertovanje. Ljubav je u vazduhu i mogli biste naći neku novu ljubav u ovom periodu.
Rođeni u znaku Strelca uživaće u dugom tranzitu Marsa kroz njihov ljubavni sektor. Tako vam 2021. godina donosi mnogo energije, puno strasti i odlučnosti kako u konsolidaciji ljubavnih odnosa, tako i u izgradnji novih sentimentalnih odnosa. Strelčevi će se zabavljati, flertovati i biće nestrpljivi da upoznaju nove ljude, a oni koji su već u čvrstim vezama moći će da se dodatno zaljube u svog partnera i da pojačaju strasti u vezi.

Strelčevi mogu započeti nove veze sa osobama u njihovom okruženju ili preko prijatelja.
Sve u svemu, ljubav može da vam bude uzbudljiva tokom 2021. godine.

VI OVE GODINE

Zvezde kažu da će 2021. godina biti odlično vreme da se usredsredite na vaše ciljeve, bez obzira da li su u pitanju ciljevi povezani sa vašim poslom, vašom ljubavnom vezom ili bilo šta drugo. Najverovatnije ćete najviše napredovati u periodu od 26. januara do 17. marta, kada će planeta Mars biti u vašem znaku Strelca.

Planeta Jupiter u znaku Škorpije će da vas podstakne na putovanja u 2021. godini. Najbolje vreme za putovanje biće bilo kada pre meseca Novembra. Putovanje u neka nova mesta može pozitivno uticati na vaše odnose sa drugima, i sa novim ljudima koje upoznate kao i sa onima koji budu putovali sa vama. Ako se u okviru vašeg posla pojave neke mogućnosti za putovanja, nemojte da ih ne iskoristite. Biće vam od koristi.

Prva četiri meseca verovatno ćete potrošiti na planiranje vaših budućih aktivnosti. Energija će vam biti na visokom nivou, isto kao i vaš entuzijazam, a u vašem poslu bićete veoma pedantni. Efekti vašeg dobrog planiranja i delovanja će se videti tokom preostalih osam meseci u 2021. godini.
Ova godina može biti povoljna za širenje vašeg društvenog kruga. Verovatno ćete biti spremni za upoznavanje novih ljudi od kojih neki mogu da vam postanu i dobri prijatelji. To može da vam koristi u danima koji dolaze. Ako u prva tri meseca naiđete na neku posebnu osobu koja može ugoditi i vašem umu i vašem srcu, velike su šanse da se u startu zaljubite u takvu osobu.

Verovatno ćete održati savršenu ravnotežu između posla i porodice. Posao će vam biti zanimljiv, a vaš naporan rad će diretno uticati na porast prihoda. Pored toga, sve ovo može vam doneti bolju poziciju u društvu a i učiniće vas ponosnim na vaša dostignuća u karijeri. Uverite se da je vaš poslovni plan savršen i besprekoran i da ga možete primeniti tokom cele godine. Možete i da dobijete neko priznanje za dugogodišnji rad.

Godina će biti naprednija u pogledu zdravlja i verovatno ćete biti svesni značaja pravilne ishrane i redovnog vežbanja. Dobar san će smanjiti mentalni stres i učiniće vas emocionalno stabilnijim i u dobroj formi.

Vaše finansije mogu da porastu iz različitih izvora. Konjukcija Saturna i Jupitera je idealna da vam pomogne da odvojite većinu svog vremena za analizu vaših planova i proveru njihovih izvodljivosti. Sve ovo završite do meseca Aprila da biste postigli najboljerezultate.

Strelčevi koji su dugo u vezi možda budu planirali da stupe u brak. Ovo je možda godina u kojoj se možete suočiti u vezi sa mnogim usponima i padovima, a takođe i sa razlikama u mišljenjima. Sa tranzitom Jupitera u znak Vodolije oko aprila 2021. godine, postoje šanse za odlaganje vaših planova za brak, kao i šanse za neke glupe razloge koji mogu dovesti do privremenog razdvajanja, samo da biste se kasnije ponovo pomirili. U toku ove faze trebalo bi da ograničite vašu sujetu da bi se sve završilo na najbolji način.

Većina planeta je povoljna za Strelčeve kroz ovu godinu, pa ćete se otuda lako kretati na svim frontovima, ali ipak se klonite od preuzimanja neželjenih rizika. Gledajte da održite stabilnost u svom ličnom i profesionalnom životu.

Obratite pažnju na pozitivne trendove oko sebe. Imajte vere u Boga i verujte u sebe. Uključite se u neke dobrotvorne akcije koje mogu da vam donesu duševni mir. Odbacite svoje sebične namere i pogledajte okolo na potrebe drugih.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Strelac Januar 2021: Januar započinje godinu sa srećom kako u vašem društvenom životu, tako i kada su veše finansije u pitanju. Ovo je sjajno vreme da se usredsredite na svoj rad i da za to budete nagrađeni, kao i da u vaš ljubavni život uložite dodatnu energiju. Osetićete potrebu da se više posvetite jačanju porodičnih veza.

■ Strelac Februar 2021: U Februaru vam je ključna komunikacija i to posebno na vašem radnom mestu. Ako vam se ukaže prilika za neko putovanje, obavezno je iskoristite. Urođena otmenost Strelca omogućuje vam da u kontaktima sa okolinom elegantno prebrodite sve nesporazume, svađe, vređanja i prostakluke.

■ Strelac Mart 2021: Mart je mesec da se fokusirate na vaše porodične odnose, posebno ako se pojave neki problemi. Dobra komunikacija može da sve reši na najbolji način. Promene koje predstoje takve su prirode da vama mogu doneti samo dobitak. Ako ste u radnom odnosu najverovatnije vam predstoji unapređenje.

■ Strelac April 2021: U Aprilu je fokus na vašem ljubavnom životu. Ako ste slobodni, onda verovatno možete sresti nekoga sa kim ste duboko povezani. Ako ste već u veze, verovatno će se pojaviti dodatna strast. Imaćete podsticaj i za neka manja preuređenja u kući, jer inače volite udoban dom i umete da se okružite lepim stvarima koje doprinose dobroj atmosferi porodičnog života.

■ Strelac Maj 2021: U Maju ste fokusirani i na vaš posao i na vaš romantični život. Obe ove oblasti biće stabilne. Dobro pogledajte svoje finansijske obaveze i pokušajte da učinite sve od sebe da biste izbalansirali svoj budžet. Ako niste zadovoljni svojom vezom, ili ako smatrate da je došlo vreme da uplovite u neku novu luku, dozvolićete sebi i manje i veće nestašluke.

■ Strelac Jun 2021: Jun je savršeno vreme za izlazak iz kuće i putovanje negde, ukoliko budete u mogućnosti. Ako to ne bude slučaj, gledajte da nađete neki drugi način da poboljšate svoje raspoloženje. Gledajte da kod prijatelja ne izazovete neku nedoumicu u vezi nekog vašeg stava.

■ Strelac Juli 2021: Jul je mesec kada ste usredsređeni na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ovo će biti produktivno vreme za učenje i za lično samo ispitivanje. Ako dođe do zategnutih odnosa sa partnerom, jednostavno sedite i vidite gde ste pogrešili i ako tako postupite odnosi će se lako i jednostavno normalizovati.

■ Strelac Avgust 2021: U Avgustu će veći deo meseca proći mirno. Iskoristite ovo vreme da se opustite pre nego što stvari ponovo ubrzaju ritam. Pokušajte da provodite više vremena sa svojim bliskim prijateljima. Moći ćete sebi da dozvolite više zadovoljstva nego obično a porodični Strelčevi će se pozabaviti uređenjem kuće.

■ Strelac Septembar 2021: Septembar je mesec kad možete da rešite neke eventualne porodične probleme. Pazljivo vodite računa o svojim finansijskim ulaganjima. Potrošite novac samo na ono što vama i vašoj kući treba. U poslu možete napredovati bez mnogo napora.

■ Strelac Oktobar 2021: Oktobar će biti opuštajući u prvoj polovini meseca, ali u drugoj ćete biti zauzeti poslom. Takođe, rad na nekoj ljubavnoj vezi biće u fokusu u drugom delu meseca. Lepe vesti iz daleka, od rođaka ili prijatelja, mogu vas prilično usrećiti.

■ Strelac Novembar 2021: U Novembru vam je omogućeno da malo usporite sa radom u prvoj polovini meseca. Znate šta želite da postignete i ne biste trebali imati problema da sve učinite da biste to ostvarili. Mnogo ljubavi i prosperiteta je oko vas, iskoristite sve od toga i uživajte u najlepšim životnim radostima.

■ Strelac Decembar 2021: Decembar godinu završava sa vašom priličnom zauzetošću poslom. Ovo je vreme da se uhvatite u koštac sa vašim poslovnim projektima, ali da ne zaboravite na svoj društveni život. Moguće da vas posluži sreća ne ankeom nagradnom konkursu. Možda ste umorni oko sezone praznika, ali verovatno ćete biti i srećni.

ŠKORPIJA: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

JARAC: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU