in

SUROVA ISTINA O TVOM ZNAKU: OVAN JE PROMISKUITETAN, BIK MANIPULATOR, RAK MELODRAMA…

RAK

Melodrama & egoizam u paketu. Upozoravaju vas na svoju ranjivu dušu, a samo bi da budu slušani, da kukaju o svemu što im ne ide -a teško da im išta ide – i da od vas prave ono što niste. Nemaju mnogo mašte, niti smisla za lepo. Svoju nezajažljivost kriju iza objašnjenja da im samo treba ljubav. Vole da budu voljeni, ali 24 časa dnevno, kao da traže gejšu ili evnuha da konstantno ide za njima. Pecaju na duhovnost i književnost, ali njihovo obrazovanje u datim oblastima je u najvećem broju slučajeva samo paradno, kao i emocije.

Ne razumeju se u popularnu kulturu, jer se ona stalno menja, za razliku od istorije i geografije koje menjaju samo ratovi i prirodne katastrofe. Učiće sve, zapamtiti neće ama baš ništa. Ni posle 10 godina nećete znati ni trećinu stvari u vezi sa njima.

Ne d’o bog: Da vam kuvaju.

Većina Rakova nema pojma o hrani i gotovo je sigurno da će vam pripremiti neku splačinu. Palačinke “čedomorke”. “Abortus-asparagus”. Krompirići “u-pakao-ćeš-iči”. Riba “da-te-boli-tiba”. Svi ovi specijaliteti će vam dugo ostati u sećanju, pa ćete možda i imati teške traume od pojedinih sastojaka jela.

LAV

Političari i mrsimude. Pomislite samo, svi oni diktatori koji nisu Ovnovi su Lavovi. Sposobni su da izazovu pogrome raznih vrsta – od oluje na sopstveni rođendan, pa do masovnih egzodusa. Najveći broj ljudi gledaju kao omladinski kamp kome sve treba lepo objasniti, a posle ih pozvati na kolače. Idealni učitelji, loši učenici. Vrhunski govornici, jadni slušaoci.

Vade se na to da će spasti planetu, jer je Harry Potter lav, a ustvari samo žele moći kojima bi mogli da pokore ceo svet i onda naprave džinovsku radnu akciju, gde će zaposliti požrtvovane ribe, te radoholičare device i vage. Lenji da osnivaju političke stranke, u najvećem broju slučajeva će se filtrirati u neku drugu i krčiti put do vrha. Lenji da budu zvezde predstave, ubaciće se kao statisti i ubrzo biti na sceni. U skijanju, dakako, cene slalom i veleslalom.

Ne d’o bog: Da se ne slažete s njima.

Ovo je posebno veliki problem u odnosima sa manje inteligentnim Lavovima – ukoliko oni tvrde da je nebo žuto, a vi da je plavo, ubediće vas da ste isuviše mladi i zeleni, isuviše matori i senilni…uglavnom, da nemate pojma. Za veze iz interesa će vam reći da ih je prouzrokovala velika strast i istinske emocije. Nisu debeli, samo su popunjeni, a vi biste baš mogli da smršate. Ili da se ugojite, šta god oni misle da treba.

DEVICA

U braku sa poslom. Radoholičar. Cepidlaka. Perfekcionista. Prva ljubav im je bila pčelica u zabavištu, prvi poljubac je bio na takmičenju za najbolji esej o nekom političaru ili istorijskoj ličnosti. Posle raskida sa obrazovanjem, ulaze u večiti brak sa poslom. Ljubav je zagarantovana do groba. Ostale stvari teško da ih interesuju.

Nisu klasični karijeristi poput vatrenih znaka, samo su opsednuti radom. Veliki broj Devica viđan je na radnim akcijama u Titovo vreme, mada se priča da su neke zazidali u temelje zgrada, stubove mostova i betonske podloge korita manjih reka. Prave planove, liste, spiskove, tabele; poseduju rokovnike, adresare, telefonske imenike, planere i naloge na “to-do” aplikacijama po Netu.

Ne d’o bog: Da polude, pa da morate da se brinete o njima.

Dobar procenat Devica, u skladu sa svojim imenom, jednog dana jednostavno…pukne. Tada svaka ide svojim putem: neke izrode sedmoro dece, od toga dva para blizanaca, pa dožive nervni slom. Neke preuzmu na sebe četrdeset poslova i postanu opsednute svojim klijentima, nadređenima i, ako rade s njima, poznatima. Iz predostrožnosti, recite im da uspore, šta god radili.

HOROSKOP I NARODNJACI: KOJA JE TVOJA LEGENDARNA PESMA ZA SRCE I DUŠU

3 HOROSKOPSKA ZNAKA KOJI MORAJU U SVEMU DA BUDU PRVI