in

POZNATA PJEVAČICA KONAČNO PROGOVORILA O ZLOSTAVLJANJU I NAPUŠTANJU SCENE

Nakon članka u New Yorku Timesu u kojem je više žena optužilo holivudskog moćnika Harveya Weinsteina da ih je seksualno zlostavljao, oglasile su se brojne poznate glumice koje su doživjele isto ili slično iskustvo kao one.

Ubrzo se val iskrenih ispovijesti proširio na društvene mreže, gdje su brojne javnosti nepoznate žene pod hashtagom #metoo opisivale svoja iskustva. Među njima našla se i jedna Hrvatica koja je doduše našoj javnosti prilično poznata.

“Kad sam bila najveća zvijezda u Hrvatskoj, napravili su lutku u moju čast. Bojala sam se te lutke jer sam mislila da drugim djevojkama šalje poruku da trebaju samo šutjeti, smješkati se i dati drugima da upravljaju njihovim rukama i nogama te će tako daleko dogurati.

Ni novac ni slava nisu mi mogli zatvoriti oči pred onim što se događalo oko mene. Sve me to kao tinejdžericu potpuno slomilo, osjećala sam da se ne mogu zaštiti od moćnih, pohlepnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih ozdravila i našla način kako zaustaviti manipuliranje temeljeno na strahu i zlouporabi moći”, napisala je Tatjana Cameron Tajči.

Desetljećima je javnost nagađala zbog čega je Tajči na vrhuncu slave napustila Hrvatsku.

 

OTKRIVAMO KO JE NOVI, 9 GODINA MLAĐI FRAJER JELENE ROZGE

NATAŠA BEKVALAC OTKIRLA KAKO ČUVA SVOJE LICE