in

TAJNI PUT DUŠE KROZ ZNAKOVE ZODIJAKA: Konačno objašnjenje za ono što ti DUŠA želi a mozak kaže NE

Krug zodijaka zapravo opisuje putovanje duše od Izvora svega što jest, kroz utjelovljenja, pa opet nazad do Izvora.

Iako je uobičajeno započeti zodijak znakom Ovna, krug treba započeti sa znakom Riba. Jer od Riba sve kreće. One predstavljaju beskrajan ocean svjesnosti, sveukupnu kreaciju, svijest jedinstva, stanje u kojemu je sve jedno. Ovdje nema prostora, nema vremena, nema dualnosti, nema individualne svijesti. Sve egzistira istodobno i sve postoji istodobno, nema ničega što ne postoji. Sve iskušava sve.

Ali ovom stanju ne postoji individua, ne postoji ništa što bi proživjelo individualno iskustvo. Kao da igramo neku igru sa samim sobom, što nije zanimljivo budući da znamo svaki potez jedne i druge strane. Da bi igra započela moramo zaboraviti na stanje gdje je sve jedno i moramo postati individua koja će igrati igre sa ostalim dijelovima (drugim individuama) koji su se također izdvojili i zaboravili da potječu iz istog Izvora, iz sveukupne kreacije. Bez udaljavanja od Izvora ne bi bilo individualnosti niti različitosti.

Svijest jedinstva umire da bi se rodilo zasebno biće, individualna ličnost. Ali istovremeno rađanjem individue događa se i začetak želje za povratkom k Izvoru. Dio svijesti koji se odvojio i zaboravio da je sve jedno, naziva se ego, a dio svijesti koji je i dalje povezan s izvorom naziva se dušom ili višim ja (sebstvo, atman). Duša je krenula na ovo putovanje kako bi cjelokupna kreacija stekla individualna iskustva, te je isplanirala sve situacije i događaje koji će se na tom putovanju dogoditi. U dogovoru s drugim dušama kreirala je uloge koje će svaka individua odigrati u dinamičnoj igri života.

Izdvajanje individualne svijesti iz cjelokupne kreacije (jedinstva, božanskog) predstavljeno je planetom Mars i muškim, yang, vatrenim znakom Ovna. Kao zraka sunca, svijest se izdvojila od Izvora, ali se nije odvojila nego je samo zaboravila da je i dalje povezana s Izvorom. Jer ne postoji ništa što nije povezano s Izvorom i što nije dio sveukupne kreacije.

U Ovnu je želja za vlastitim identitetom jako izražena, budući da tu još postoji bojazan za gubitkom tek stvorenog identiteta i vraćanjem u kolektivno. Ovdje individualno prvi puta postaje svjesno sebe, ima snažan osjećaj odvojenosti od drugog, hoće sve za sebe i hoće to u istom trenutku. Zato Ovan kao i njegov vladar Mars mora u svemu biti prvi i najbolji. Izražavanje osobne volje je izrazito jako, pa ukoliko se osjeti ugroženim nije mu strano ispoljavanje bijesa i agresivnosti. Želja za zadovoljenjem vlastitih potreba je jača od bilo kakvih potreba drugih ljudi. Prvo dolazim ja, pa tek onda drugi. Ali, bez Ovnovskog i Marsovskog snažnog impulsa za djelovanjem, stvari se nikada ne bi pokrenule i nikada se ne bi krenulo u bilo kakvu realizaciju. Također nikad se ne bi niti izborili za sebe. Ovan uspostavlja ravnotežu u nasuprotnom znaku Vage, gdje drugi i odnos s njima postaje važniji od fokusiranosti na samog sebe.

STIŽE POMRAČENJE SUNCA 20. APRILA: 4 znaka će biti posebno pogođena a samo jednog očekuje talas ljubavi koji traje do jeseni

Istinski horoskop BRAČNOG PARTNERSTVA: Kakav je ON u braku a kakva je ONA