in

TAJNI PUT DUŠE KROZ ZNAKOVE ZODIJAKA: Konačno objašnjenje za ono što ti DUŠA želi a mozak kaže NE

Nakon, stvaranja individualne ličnosti u Ovnu, ta ličnost mora naučiti svu ljepotu materijalnog svijeta i života na zemlji što je predstavljeno planetom Venerom i ženskim, yang, zemljanim znakom Bika. Senzualni užici, ljepota življenja, svijest obilja, ljubav, ljepota, plodnost, materijalna dobra, novac, predstavljeni su ovim znakom. Kako duša ne bi previše čeznula za povratkom k izvoru upoznaje se sa svom ljepotom življenja i uživanja u materijalnom svijetu. Međutim, ovo može biti dvosjekli mač, jer ukoliko se osoba fokusira isključivo na materijalna dobra može se roditi pohlepa i želja da se ima sve više i više, pa se ne može niti iskusiti ljepota onoga što imamo ovdje i sada.

U Biku se ličnost upoznaje sa svojim osobnim vrijednostima, samopouzdanjem i sa sviješću samodostatnosti – sve što nam je potrebno nalazi se oko nas i ništa ne može ugroziti naš opstanak. Također, u Biku se rađa svijest o fizičkom tijelu. Jer dok smo materijalizirani na Zemlji (koja je također vezana uz znak Bika) mi se poistovjećujemo s našim fizičkim tijelom, naša svjesnost boravi u fizičkom tijelu. Kad netko pita ‘tko si ti?’, većina ljudi će reći da je on dokle sežu granice fizičkog tijela. Nakon granica fizičkog tijela dolazi prazan prostor u kojemu se nalaze drugi objekti i fizička tijela drugih ljudi.

Naravno, mi nismo samo fizičko tijelo, jer kad umremo fizičko tijelo nestaje, a naša svijest se pomiče u druga tijela koja se u ezoteriji nazivaju eterično tijelo, astralno tijelo, budičko tijelo, spiritualno tijelo i drugo. (U ezoteriji postoje tehnike pomoću kojih se za vrijeme života iz fizičkog tijela premješta svjesnost u druga tijela, te se na taj način doživljavaju vantjelesna iskustva, astralna putovanja, sjedinjenje s izvorom/cjelokupnom kreacijom). Smrt fizičkog tijela predstavljena je nasuprotnim znakom Škorpiona i njegovim vladarom Plutonom. Pluton također simbolizira čežnju duše za transformacijom i povratkom iz materijalnog svijeta u cjelokupnu kreaciju.

U muškom, yang, zračnom znaku Blizanaca i kroz njegovog vladara Merkura razvija se racionalan um bez koga individualna ličnost ne bi mogla funkcionirati u materijalnom svijetu. Uči se govor i komunikacijske vještine, istražuje se svijet oko sebe. Uvijek zaigrani, znatiželjni Blizanci željni su istraživanja, učenja, ne mogu se dugo zadržati na jednom mjestu. Svijet je tako velik i raznolik da nema puno vremena za zadržavanje na istom. Preko racionalnog uma Blizanci će sakupljati i obrađivati sakupljene informacije. Kod Blizanaca postoji opasnost da razviju površnost, te da imaju poteškoća u donošenju odluka, jer – toliko se toga ima za isprobati, pa kako se onda odlučiti?

Rješenje leži u nasuprotnom znaku Strijelca koji ima sposobnost sagledavanja stvari iz više perspektive, i koji će dati viši smisao prikupljenim informacijama. Blizanci prikupljaju informacije bez nekakvog razloga, iz čiste znatiželje, a Strijelac ih sintetizira i daje smisao i svrhu onome što su Blizanci prikupili.

Blizanci su znak gdje je rođena svijest dualnosti. U svijesti jedinstva nema dualnosti, jer sve je jedno. Dualnost se rađa preko racionalnog uma. Racionalni um kategorizira stvari na – yin/yang, dobro/loše, lijepo/ružno, ugodno/neugodno, dan/noć, muško/žensko, pošteno/nepošteno, pravedno/nepravedno, i tako dalje, zaboravljajući na iluzornost takve kategorizacije.

STIŽE POMRAČENJE SUNCA 20. APRILA: 4 znaka će biti posebno pogođena a samo jednog očekuje talas ljubavi koji traje do jeseni

Istinski horoskop BRAČNOG PARTNERSTVA: Kakav je ON u braku a kakva je ONA