in

TAJNI PUT DUŠE KROZ ZNAKOVE ZODIJAKA: Konačno objašnjenje za ono što ti DUŠA želi a mozak kaže NE

Znak Blizanaca znao se predstavljati likom mladića i djevojke, jer se dualnost Blizanca očituje i u principu anime i animusa. Anima je ženski princip u muškarcu, a animus je muški princip u ženi. Svakoj individui potreban je i jedan i drugi princip, kako bi mogla funkcionirati u materijalnom svijetu – ženski princip je kreativnost, ideja, stvaranje, a muški princip je akcija, materijaliziranje i ostvarivanje te ideje. Bez ženskog principa ništa se ne bi moglo kreirati, a bez muškog ništa se ne bi moglo realizirati.

Zviježđe Blizanci sastoji se od dva brata Castora i Plluxa od kojih je jedan smrtan, a drugi besmrtan (dualnost), podsjećajući nas na naš smrtni dio – fizičko tijelo, ego i besmrtni dio – duša, više ja. Da bi individua mogla opstati u materijalnom svijetu potrebno je da preuzme matricu tog materijalnog svijeta i programe putem kojih će funkcionirati u toj matrici.

Ženski, yin, vodeni znak Raka, i njegov vladar Mjesec, predstavlja razvoj fetusa u maternici i rođenje djeteta. Dijete već u maternici, a pogotovo u prve tri godine života počinje preuzimati programe i uloge obitelji u kojoj je rođeno. Tu obitelj ne predstavljaju samo roditelji, nego i čitava linija predaka, koja najbolje odgovara pojedinoj duši da se u njoj rodi.

Bez tih programa i uloga dijete jednostavno ne bi preživjelo u materijalnom svijetu, iako nije nužno da su svi programi, koje preuzima od svoje obitelji, u skladu s višim Ja (dušom) te osobe. Međutim, ovdje ego zadobiva svoj oblik, stvara se matrica, oklop, unutar kojeg prebiva duša.

Dakle, osoba nema oklop sama po sebi, već se ta matrica stvara putem preuzimanja uloga, identiteta, programa, uvjetovanja koji započinju u obitelji. Kasnije se daljnje programiranje vrši u vrtiću, školi, široj društvenoj zajednici, a povezano je sa nasuprotnim znakom Jarca.

Usvojivši sve te programe i uloge, osoba počinje živjeti svoju sudbinu, a zapis te sudbine moguće je iščitati iz njene natalne karte. Natalna karta uz ostale astrološke tehnike je zapis života, matrice neke osobe, koju ona nepogrešivo živi, sve dok ne dođe do pucanja Rakovskog oklopa sačinjenog od ego uvjetovanja, te započne sa životom u skladu sa svojim višim Ja. Tada osoba zadobiva i moć kreacije, pa je moguće da promijeni tijek života i događaja koje je do sad nepogrešivo živjela.

U Raku individua uči emocije, jer kao i racionalni um, kojeg je razvila u Blizancima, i emocije su sastavni dio zemaljskih, materijalnih iskustava. Ovaj znak povezan je uz arhetip majke s kojom je dijete prvo povezano i preko koje dobiva prve emocije. Tako se znak Raka veže uz našu obitelj, korijene, dom, domovinu, početak (a i kraj) života, te stvaranje svih programa i uvjetovanja koje sačinjavaju ego, emocije, brižnost, unutarnje dijete, djetinjstvo. Naravno, kako ne bi zauvijek ostali na razini djeteta, bez preuzimanja odgovornosti, rješenje leži u nasuprotnom znaku Jarca koji predstavlja, odgovornost, odrastanje, starost, postignuće u životu.

Započeto stvaranje ega u Raku svoj vrhunac doživljava u muškom, yang, vatrenom znaku Lava. Mnogi ljudi misle kako je ego loš i kako bi ga se trebalo riješiti, ako želimo doživjeti istinsko prosvjetljenje. Međutim, bez ega individua ne bi mogla funkcionirati u ovom svijetu. Mi preuzimamo određene uloge, na primjer roditelja, djeteta, onoga što smo po zanimanju (doktor, pravnik, umjetnik, fizičar i slično), ulogu supružnika, samca, duhovnog učitelja i mnoge druge uloge. I sve te uloge su nam potrebne, jer preko njih komuniciramo s drugim ljudima. Bitno je samo da nismo identificirani sa tim ulogama i da ne poistovjećujemo sebe sa svojom ulogom.

STIŽE POMRAČENJE SUNCA 20. APRILA: 4 znaka će biti posebno pogođena a samo jednog očekuje talas ljubavi koji traje do jeseni

Istinski horoskop BRAČNOG PARTNERSTVA: Kakav je ON u braku a kakva je ONA