in

TAJNI PUT DUŠE KROZ ZNAKOVE ZODIJAKA: Konačno objašnjenje za ono što ti DUŠA želi a mozak kaže NE

Proces manifestacije ciljeva događa se u nekoliko etapa. Početni impuls u kreiranju cilja dati će Ovan, a Bik će utvrditi da li taj cilj ima vrijednost za nas. Zatim je potrebno da razmislimo ono što želimo i da se cilj definira i vizualizira, za što je potrebna mentalna aktivnost Blizanaca.

Nadalje, potrebno je da se s ciljem emocionalno povežemo, jer bez prisustva jake emocije radosti i sreće da je cilj već ostvaren, on se niti ne može ostvariti, a to nas uči emocionalni Rak. Lav daje onu prijeko potrebnu svijest i samopouzdanje da ‘ja mogu ostvariti cilj i sve što zamislim’.

Za ostvarenje cilja potrebna je čistoća namjere, jer samo kroz namjeru, pročišćenu svih ego uvjetovanja i programa, možemo ostvariti cilj koji dolazi od onog višeg dijela nas, a za takvu namjeru potrebno je djevičansko pročišćenje povezano, dakako, uz znak Djevice. Da bi se cilj manifestirao potrebna je moć manifestacije koju simbolizira Škorpion, te usmjerenje prema cilju koje simbolizira Strijelac. Kako bi se cilj manifestirao, on se mora predati univerzumu i univerzalnoj svijesti, što se postiže preko znaka Riba. A konačnu realizaciju i ostvarivanje cilja na materijalnom nivou predstavlja znak Jarca. Dakako, da naši ciljevi ne bi služili samo našoj sebičnoj svrsi, pobrinut će se Vodenjak koji nastoji, da od svega što radimo, ima koristi šira društvena zajednica, pa i cijelo čovječanstvo.

Dakle, Jarac je taj koji donosi krajnje postignuće, materijalizaciju svih naših želja. Za takvo uzemljenje potrebna je odgovornost, predanost, posvećenost, organizaciju, radišnost, a sve te karakteristike povezane su uz znak Jarca. Kako kroz život ostvaruje ciljeve, individualna ličnost se sve više uzdiže na društvenoj ljestvici, te joj raste ugled i poštovanje u društvu. Osobna ambicija je ostvarena i ličnost je realizirana. Zato se Jarac i njegov vladar Saturn povezuju sa starošću, gdje osoba ubire plodove vlastitog rada i postignuća. Dakako, idealno bi bilo da se ne radi samo o materijalnim postignućima, nego da se bogatstvo manifestira i kroz bogatstvo duha.

Nasuprotni znak Raka povezan je s arhetipom majke preko koje učimo emocije, a znak Jarca povezan je s arhetipom oca od kojeg učimo kako stvari funkcioniraju u vanjskom svijetu. Naša ličnost se čeliči kroz zemaljsko iskustvo, prilagođavajući se društvu i uklapajući se u društvo. Zato Jarac predstavlja našu karijeru, poziciju, odgovornost, tradiciju, zakone, društvene norme i ograničenja koja se moraju usvojiti da bi netko bio prihvaćen u zajednici u kojoj živi. Kad ograničenja ne bi bilo, osoba bi se samo jupiterski neobuzdano širila i ne bi ni mogla stati, ali zato je tu Jarac i postavljanje granica unutar kojih je poželjno djelovati. Ponekad se mora ostati saturnovski hladan, čvrst i predan, discipliniran, bez prepuštanja emocijama, kako bi postigli poziciju i sami sebe ostvarili unutar društva. Ali da individua ne bi previše poistovjetila sa postignućima, autoritetom, normama, dogmama, hladnoćom, neemocionalnošću i ozbiljnošću, uvijek može izlaz potražiti u nasuprotnom znaku Raka i njegovom emocijama, kao i kontaktu sa svojim unutrašnjim djetetom.

I znak Raka i znak Jarca povezani su sa uvjetovanjem individualne ličnosti, u Raku se to uvjetovanje vrši preko porodice i predaka, a u Jarcu preko društva. Ali, za razliku od Raka gdje smo dijete i nemamo moć da sami izaberemo kakvu ćemo matricu preuzeti, u Jarcu, kao odrasla i odgovorna osoba, sami biramo koja ćemo iskustva doživljavati, koje ćemo uloge preuzeti i u kakvoj ćemo matrici živjeti.

Kako postignuća, koja su se realizirala kroz prethodni znak Jarca, ne bi bila samo sebi svrhom i bila u korist jedino pojedincu, muški, zračni, yang znak Vodenjaka ima orijentaciju prema široj društvenoj zajednici i prema čitavom čovječanstvu. Njegov simbol, vodonoša, grabi vodu i izljeva svoje darove cijelom svijetu. Jednakost, bratstvo, sloboda osnovni je moto ovog znaka.

STIŽE POMRAČENJE SUNCA 20. APRILA: 4 znaka će biti posebno pogođena a samo jednog očekuje talas ljubavi koji traje do jeseni

Istinski horoskop BRAČNOG PARTNERSTVA: Kakav je ON u braku a kakva je ONA