in ,

Testirajte svoju moć zapažanja [VIDEO]

Jeste li se ikada zapitali koliko stvari tokom svoga života ne primijetite? Šta ako jednim videom možete provjeriti svoju moć zapažanja? Ova klišeizirana scena ubistva će preispitati vašu sposobnost zapažanja.

Video prikazuje misteriju ubistva Lorda Smietha čije beživotno tijelo leži na podu dnevne sobe dok detektiv ispituje osumnjičene. Klišeizirana scena iz 30-ih godina prošlog stoljeća napravljena je kako bi vam pokazala koliko ste loši u primjećivanju stvari kojima ne pridajete posebnu pažnju.

Hodajući po sobi dok ispituje osumnjičenje, detektiv razrješava misteriju i saznaje ko je ubojica. Nakon toga imamo priliku priču sagledati iz drugog ugla. Snimljeno kamerom koja obuhvata širu scenografiju, vidimo da detektiv samo služi za odvraćanje pažnje, a na sceni se, gotovo neprimjetno, promijenila 21 stvari.

Osim što će vas iznenaditi očiglednim promjenama na sceni koje niste primijetili, video nosi i iznenađujuću poruku. Zamišljen je kao dio kampanje londonskih prijevoznika, a služi kao upozorenje vozačima da paze na bicikliste u cestovnom saobraćaju te završava riječima:

– Lako će vam promaći ono na što ne obraćate pažnju. Na cestama to može biti fatalno. Pazite na bicikliste.

Pogledajte video pa zaključite kolika je vaša sposobnost primjećivanja detalja. 🙂

(studentski.hr)

Test ličnosti: Oblik koji vas najviše privlači je odraz vaše podsvijesti – šta vam poručuje?

Test ličnosti: Saznajte kakav je vaš karakter