in

TIBETANSKI HOROSKOP: OTKRIJ SVOJU KARMU I KROZ ŠTA ĆEŠ SVE PROĆI U ŽIVOTNIM RAZDOBLJIMA

Rak – 22.6. do 22.7. – rođenje čovjeka

Predstavlja Znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svijetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tijela, osjećaja, svemir Žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrijednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor života. Previše vjeruje u Svemir, želi produžiti djetinjstvo, traži pažnju, vjernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, želi biti u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobjeći od njega od straha da mu ne padnu u ruk

Lav – 23.7. do 23.8. – univerzalna svijest

Predstavlja sintezu između svijesti i realnosti. Čovek je srce, mikrokosmos. Lav učestvuje u materijalnom svijetu, želi uspjeh i stalno da dokazuju da je vođa. Uspjeće kad pobjedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.

Karma: osjeća se kao centar Svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, može poremetiti razvoj svoje ličnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav moze izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svijesti i stvarnosti.

Djevica – 24.8. do 22.9. – materija, rad, fizički svijet

Željela bi da se vrati u djetinjstvo, dominirana Merkurom, inkarnirana je duša, ravnoteža između duha i mesa. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i žanje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Često kasni na ‘voz’. Nevolja leži u pretjeranom zlopamćenju. U analiziranju je nepristrasna.

Karma: ako želi sazrijeti duhovno, treba se prestati baviti sobom, početi brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima čovječanstva.

DNEVNI HOROSKOP ZA 2. NOVEMBAR 2019: NEKI TERET S KOJIM ĆEMO MORATI DA GURAMO KROZ DAN, UZ JAK OSEĆAJ SAMOĆE…

DNEVNI HOROSKOP ZA 3. NOVEMBAR 2019: UKOLIKO STE SLOBODNI, MOŽETE UPOZNATI NEKOGA KO ĆE VAM SE VEĆ NA PRVI POGLED DOPASTI…