in

UTICAJ PUNOG MESECA U ŠKORPIJI DO 14. MAJA 2020: AKO BOLI, PROĆI ĆE. AKO TE GUŠI, PRODIŠI. AKO SI LJUTA, ODLJUTI SE.

Pun Mesec u Škorpiji, 7. maja, doneo nam je jaku žensku energiju. Ovo je zato sad priča o tome da svako od nas mora da se pokrene iz korena, da sebi damo pravo na grešku koju možemo napraviti, ali i koju možemo ispraviti.

Ovo su duboke emocije, ogroman zaokret u samospoznaji sebe i svoje unutrašnjosti. Nema više bežanja. Nema više okretanja u prošlost. Ovo je moć da iscelimo onaj deo koji nas boli, da oprostimo, da se nađemo u sebi veru i da idemo dalje.

Najviše ovaj uticaj osećaju Škorpije, koji će sebe preispitivati kroz ljubavne odnose kroz strast, ljubomoru i strah da ne budu povređeni. Sada je na ispitu njihova zrelost i ispit kako će se ophoditi prema svemu onom što im se već dešavalo.

I na sve ostale znakove također će uticati ova snažna energija, svi će biti pod jakim, snažnim emocijama, koje mogu da ih razdiru i prevare, no ovo je trenutak kada trebamo biti mudri. Lavovi osećaju ljubomoru, Bikovi imaju potrebu da pobegnu negde daleko, a Vodolije mogu da budu veoma pogođene nekim lažima od strane partnera.

Fiksni znaci ovaj period najviše osećaju, odnosno na njima se najviše odražava ova simbolika. Svi koji imaju podznak u Biku, Lavu, Škorpiji ili Vodoliji, moraju da se oslobode sujete, da dozvole drugoj strani da slobodno kaže sve ono što misli, jer ovo je važan trenutak istine.

Ovaj Mesec naglašava istinu. Pokazuje kojim putem moramo ići da bi se oslobodili tuge, ljutnje, besa, boli, prošlosti. Naša podsvest se sada pokreće, a nismo svesni koliko nas ona sada pritiska.

Naš zadatak je da se usmerimo na istinu kakva god da je, jer je ipak to deo nas koji moramo da prihvatimo. A bez prihvatanja, nema mogućnosti da se ide dalje. Napravite zato listu vaših negativnih stvari, ljudi i odnosa koje vas muče. Zatim se dobro zagledajte i upitajte ko je kriv za sve to. Svi odgovori leže u vama samima, samo ga slobodno potražite.

Pričam zato sada o jakoj ženskoj energiji ovih dana. Pričam o tome da konačno pokreneš sebe i da počneš da veruješ u to da imaš pravo da se pokreneš. Koliko puta si dosad samo čula rečenicu “Ljubav boli” ili “U ljubavi mora neko više da daje?”

Koliko puta si sebe dovela u situaciju da opravdavaš to što te neko povredio? Koliko puta si dala ljubav, nežnost, razumevanje ili lepu reč, a da to niko nije vrednovao, pohvalio, prihvatio? Već se ponašao kao da je to stanje koje se podrazumeva.

Ne govorim samo o ljubavi prema suprotnom polu, govorim ljubavi i davanju prema svima, porodici, deci, prijateljima, poslovnim saradnicima. Ljubav se ne podrazumeva! Ljubav ne treba da boli! Samo su te dosad naučili da sebe staviš u drugi plan i da na taj način sebe ne vidiš, da budeš sebi stranac.

Na današnji dan Punog Meseca u znaku Škorpije vreme je konačno da sve što te boli, razdire, guši, da sve te emocije transformišeš i prebaciš u potpuno novu dimenziju. Ako voliš, biraj da to bude od srca i da voliš nekog ko je dostojan te čiste ljubavi.

Ono što te najviše blokira, to je ono što upravlja tobom. Podsvest je najjača karika koju teško možemo svesno da pokrenemo. Škorpija je znak pronicljivosti i najvećih dubina naših emocija, stoga pokreni svoju snagu.

Ako boli, proći će. Ako te guši, prodiši. Ako si ljuta, odljuti se. Ako ne možeš da oprostiš, pomoli se. Put svoj ćeš naći. Samo pogledaj u sebe. I prihvati promene, vreme je!

Nena Janković

DNEVNI HOROSKOP ZA 9. MAJ 2020: VAŠA VOLJENA OSOBA JE OKRENUTA SVOJIM PRIORITETIMA, A VI TO DOŽIVLJAVATE KAO NEKU FORMU POVLAČENJA

DNEVNI HOROSKOP ZA 10. MAJ 2020: SUVIŠE STE SUBJEKTIVNI U PROCENAMA I U STVARANJU SVOJE LJUBAVNE VIZIJE