in

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2022: Konačno je došlo vreme za promene koje si dugo priželjkivala

VODOLIJA ♒

Posao

Venera će na samom početku oktobra praviti opoziciju sa Jupiterom i dovešće do razilaženja u interesima sa jednim poslovnim partnerom, kao i do teškoća u pregovorima oko novih poslova koji uključuju saradnju sa inostranstvom. Nailazićete i na nedostatak neophodnih sredstava i stručne podrške. Merkur će 2. oktobra krenuti direktno i vaš platni promet će polako početi da se odvija stabilnije nakon dužeg perioda teškoća i stagnacije. Bićete u prilici da isplatite zaostala dugovanja i da prikupite neophodna sredstva za nastavak aktuelnih radnih zadataka. Merkur će 11. oktobra ući u znak Vage i omogućiće vam da se povežete sa preduzećima i pojedincima koji vam mogu pružiti stručnu podršku u razvoju radnih zadataka koje ste planirali u ovom mesecu. Posećivaćete češće nego obično seminare, radne sastanke i poslovne prezentacije što će podrazumevati odlazak na poslovna putovanja. Mars će praviti kvadrat sa Neptunom.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi oktobra praviti trigon sa Saturnom i Marsom. Bićete u odličnoj poziciji da ostvarite veliki uspeh i napredak u svom poslu i da zahvaljujući mudrim i vešto odigranim potezima dobijete unapređenje, a možda i rukovodeće radno mesto. Dobici vas očekuju ako se bavite zabavom, prosvetom, arhitekturom, IT industrijom, turizmom, medijima i izdavačkim poslom. Venera, Sunce i Merkur će u trećoj dekadi oktobra ući u znak Škorpiona, a tu će se dogoditi i delimično pomračenje Sunca, što će vam doneti teškoće u pokušaju da pokrenete nove projekte i usporiće vaš napredak u karijeri. Mars će krenuti retrogradno i prouzrokovaće nedostatak inspiracije i pad vaše kreativnosti.

Nezaposlene Vodolije će dobiti šansu za novo zaposlenje u oblastima prosvete, menadžmenta, IT industrije, transporta, medija i dizajna.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Trigon Sunca sa Saturnom u prvoj polovini oktobra će vam doneti povoljne mogućnosti da otputujete sa voljenom osobom na mesto koje ste duže vreme želeli da posetite. Oboje ćete biti ispunjeni zadovoljstvom i to će doprineti da vaša veza bude stabilna. Imaćete inicijativu za zajedničke aktivnosti i bićete otvoreni na razgovore o ozbiljnim i zabavnim temama.

U trećoj dekadi oktobra Sunce ulazi u znak Škorpiona gde će se odigrati delimično pomračenje Sunca. Ovo bi moglo izazvati zahlađenje u vašim odnosima sa partnerom i velika neslaganja u vezi zajedničkih ciljeva. Nećete moći jasno da sagledate potrebe vašeg partnera i možete se osećati emotivni povređeno. Izbegavajte svađe i budite racionalni.

Ako ste slobodni:

Prva polovina oktobra vam pruža mogućnost za upoznavanje osobe koja će vas snažno privući svojim idejama i nastupom. To bi mogla da bude osoba koja živi daleko, verovatno u inostranstvu, a koju možete upoznati preko društvenih mreža ili preko daljeg rođaka. U početku će vam delovati kao srodna duša i bićete spremni da odete na put kako biste se videli uživo. Već u trećoj dekadi oktobra ćete uvideti da to nije osoba kakvom se predstavlja i da krije mnoge tajne. Odustaćete.

Nešto starije Vodolije će se potruditi da se bolje upoznaju sa osobom koja im se duže vreme sviđa. Vaša simpatija će biti spremna da prihvati vašu inicijativu. Do kraja meseca ćete oboje shvatiti da imate različite ciljeve u životu.

Zdravlje

Prva polovina oktobra vam donosi nestabilno i promenljivo zdravlje. Tegobe su moguće sa cirkulacijom, disajnim organima, krvnim pritiskom, a moguća je i upala grla. Bićete osetljivi na promenljive vremenske prilike i hladno i vlažno vreme. Druga polovina oktobra će vam doneti bolje zdravlje i vaš imunitet će se pojačati. Potrebna vam je relaksacija.

Potrebno je da praktikujete ishranu namirnicama koje su bogate kalorijama. Od voća jedite ananas, banane, jabuke, suvo grožđe i suve smokve i urme. Od koštunjavog voća jedite orah, pistać, lešnik i semenke suncokreta. Od povrća jedite grašak, kelj, krompir, pasulj i ajvar. Od mlečnih proizvoda vam odgovaraju kajmak i gauda sir. Od mesa jedite govedinu.

NEDELJNI HOROSKOP OD 3. DO 9. OKTOBRA 2022: Ako se nekom udvarate, budite diskretniji

NEDELJNI HOROSKOP OD 10. DO 16. OKTOBRA 2022: Ovih dana zaista će zasjati svijetlo na vašem ljubavnom nebu