in

ZA PUŠAČE I BIVŠE PUŠAČE: NAPITAK KOJI ČISTI PLUĆA OD TOKSINA IZ CIGARETA

Đumbir – ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.Luk, kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava, piše portal Zadovoljna.

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdraveomega tri masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba 400 grama luka, jedna litra vode400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup),  dvije žlice kurkuma, korijen đumbira veličine palca.

Priprema: vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme. Uzmite dvije žlice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

Uradite ove zadatke i saznajte jeste li super čovjek!

Freudov test: Odgovorite na osam pitanja i zavirite u svoj mozak