in

ŽENA RIBA: NAJŽENSTVENIJI ALI I NAJKRHKIJI ZNAK ZODIJAKA

Poslednje ili dvanaesto mesto među znakovima zodijaka, pripada horoskopskom znaku Ribe (Pisces). Pomenuti znak spada u takozvane vodene znakove, kojim vladaju planete Neptun (kao glavni vladar) i Jupiter (kao suvladarska planeta znaka ribe).

Osobe rođene u znaku ribe, pripadnici su ženskog i muškog pola čiji je datum rođenja u rasponu od 20. februara do 19. marta.

Ribe su znak koji je pre svega sklon intuitivnom razmišljanju i osećanjima, a strana su mu obična i realistična shvatanja sveta i okoline; iz tog razloga ribe su veliki sanjari i najčešće žive u svom unutrašnjem svetu maštanja i fantazija.

Žena u znaku ribe – opšte osobine

Žena rođena u znaku ribe je sa jedne strane veoma stidljiva i povučena u sebe, dok se njena „druga unutrašnja polovina“ odlikuje izraženom temperamentnošću, željom za avanturom i romantikom, istraživanjima i postizanju zacrtanih životnih ciljeva.

Iako je na prvi pogled žena ovog znaka u zodijaku veoma povučena i sramežljiva, u suštini je ispod svoje površine veoma energična, opuštena i direktna u svojim željama i namerama. Nije retkost da je žena riba sklona da idealizuje druge, kao i da život često posmatra kao jednu veliku igru, u kojoj po pravilu teži da bude pobednik.

Ženske ribe se odlikuju velikom sposobnošću da razumeju druge ljude i da sa njima saosećaju, pa se uvek nađu „pri ruci“ dragim osobama ili poznanicima koji se nađu u nekoj vrsti nevolje.

Karakter i temperament žena rođenih u znaku ribe

Iako se za žene rođene u znaku ribe ne može nikako reći da su agresivne, ili pak impulsivne u ispoljavanju svojih ideja, emocija ili planova, važno je naglasiti da za razliku od muškaraca koji su ribe u zodijaku, žene ribe nisu sklone odustajanju od onoga što sebi „zacrtaju u životu“. Dakle, bilo da se radi o emotivnom partneru ili o nekom novom poslovnom poduhvatu, žena riba neće tako lako dopustiti da joj ukazana prilika „isklizne“ iz ruku.

Nekada se dešava da ovaj znak pokazuje hladnu i arogantnu spoljašnjost, ali je to u suštini samo „maska“ ispod koje se krije romantična osoba željna ljubavi i pažnje drugih. Upravo iz navedenih razloga, žene ribe se smatraju znakom koji je pun unutrašnjih suprotnosti, i često ih ne razumeju ni bliski ljudi niti su one same svesne svojih „dvostrukih“ aršina i nemira koji ih „cepaju“ na dve potpuno različite polovine.

Žene koje su ribe u horoskopu, veoma su naklonjene modi i uvek su elegantne i doterane; jedna od njihovih osobina je i negovanje lepih manira i stalno unapređenje opšte kulture i obrazovanja.

Sa jedne strane žene ribe odlikuje sposobnost da lako motivišu druge ljude da se pokrenu i da ostvare svoje ciljeve; veoma često su sklone da pokažu sažaljenje i empatiju prema drugima i vrlo rado „priskaču“ u pomoć onima kojima je to potrebno. Lojalnost u vezi i prijateljstvu, za žene rođene u znaku ribe je pravilo koje se podrazumeva, i kao odgovor na svoju vernost, nesebičnost i razumevanje, za uzvrat očekuju to isto.

ŽENA STRELAC: NAJISKRENIJI I NAJPOŠTENIJI ŽENSKI ZNAK HOROSKOPA

ŽENA VAGA: SPOSOBNA I SNALAŽLJIVA U SVAKOJ ŽIVOTNOJ SITUACIJI