in

ŽENA JARAC: AMBICIOZNA, NEUSTRAŠIVA I NE MOŽE JOJ NIKO NIŠTA

Po pravilu žene u znaku jarca nisu u stanju da balansiraju između emocija i razuma, pa su sklone da ukoliko ih emocije nadvladaju, postanu vrlo nemarne u poslu i da ispolje dozu lenjosti i nedoslednosti u planiranju i delovanju; sa druge strane, ako se primarno posvete poslu, često zanemaruju svoju emotivnu prirodu i nemaju vremena da se dovoljno „daju“ partnerima ili svojoj porodici ukoliko su u braku.

Vrline žena rođenih u znaku jarca su – istrajnost; odlučnost u postizanju ciljeva; ambicioznost; odanost; emotivnost; moralnost; verovanje u tradicionalne vrednost i „kućno vaspitanje“; vernost; inteligencija i široko opšte znanje i obrazovanje; praktičnost u rezonovanju i delovanju; marljivost u radu i planiranju; požrtvovanost; tolerantnost i strpljivost; nesebičnost i velikodušnost.

Mane žena rođenih u znaku jarca su – tvrdoglavost; plahovitost; kompleksi „više vrednosti“; osvetoljubivost; ciničnost; sklonost ka samosažaljenju; egocentričnost; hirovitost; materijalizam; podmuklost; sklonost ka ulepšavanju stvarnosti ili pak bezočnom laganju; snobizam, zatvorenost i nepristupačnost; stidljivost i sklonost ka skrivanju pravih emocija; sklonost ka odustajanju ili stalnom ponavljanju istih pogrešaka.

Žena rođena u znaku jarca kada se zaljubi

Ženske osobe rođene u znaku jarca, vrlo su zatvorene i teško se odlučuju na emotivne veze pre svega iz straha da ne budu izneverene i povređene; svoju emotivnost i želju za ljubavlju i pažnjom vrlo vešto skrivaju i nikada ne umeju da jasno pokažu svoja prava osećanja.

Emotivnim partnerima su vrlo odane i verne, i nisu sklone ljubavnim izletima bilo kakve vrste, a iako su po pravilu vrlo zaljubljive prirode i sklone su da često maštaju o idealnim partnerskim i bračnim odnosima, njihova „hladna“ spoljašnjost i potpuno kontradiktorni signali koje „šalju“ osobama muškog pola, bivaju vrlo često potpuno pogrešno rastumačeni.

Međutim, čak i onda kada se potpuno iskreno zaljube, žene u znaku jarca vrlo često ne znaju kako da osobama suprotnog pola stave do znanja kako se zaista osećaju, jer su sklone da se veoma dobro kontrolišu i suprimiraju svoje duboko skrivene želje za pažnjom i voljenošću, pa često budu pogrešno shvaćene od strane muškaraca koji im se dopadaju, jer pre svega pokušavaju da sa njima uspostave drugarski odnos, u nadi da će pre svega sami potencijalni partneri shvatiti kako se žene jarčevi zaista osećaju.

Kako su osobe rođene u ovom znaku zodijaka vrlo „škrte“ i stidljive u pokazivanju svojih pravih emocija, najčešće budu potpuno pogrešno shvaćene kao neko ko želi da ima samo drugarski ili prijateljski odnos sa osobama muškog pola, pa su sklone da se povuku u sebe i da svoju često neatraktivnu spoljašnjost ili nesigurnost u sebe na ljubavnom polju, smatraju kao glavnu prepreku ili pak uzrok za doživljeni emotivni brodolom.

Žene jarčevi su sklone da sanjare i da fantaziraju o savršenim partnerima, pa često propuste prave prilike koje su im sasvim blizu, bilo da su u pitanju poslovni saradnici ili dugogodišnji prijatelji, koji su u njih potajno zaljubljeni.

Žena jarac vrlo često ne može samu sebe da definiše, i sklona je da se u potpunosti „izgubi“ u cilju da dobro izbalansira između realnosti i svoje bujne mašte. Iako su u svojoj suštini vrlo odlučne i sasvim otvorene kao osobe, žene jarčevi su u pokazivanju emocija veoma nesigurne u sebe, i ne umeju da protumače ni potpuno očigledne znake koje im muškarci šalju, već će pre pomisliti kako ih neko ismeva ili želi da im se naruga.

U „bračne vode“ žene jarčevi obično ulaze u kasnijem životnom dobu, a nedostatak ljubavi i emotivne ostvarenosti zamenjuju poslom i napornim radom koji im u svakoj situaciji služi kao izvanredno opravdanje da pobegnu od realnosti.

Iako je vrlo sklona zaljubljivanju i želji da se dopadne suprotnom polu, žena jarac nije avanturista i nikada ne srlja u veze bez prethodno dobro isplaniranih „koraka“ i uplitanja doze racionalnosti u svoje emotivne nastupe.

Žena jarac ima vrlo mali broj partnera, kojima je sklona da se vrati čak i posle bolnih raskida ili povređene sujete, iako ne oprašta prevare ili izdaju poverenja bilo koje druge vrste.

ŽENA RAK: SENZIBILNA I TAJANSTVENA, PUNA RAZUMIJEVANJA ZA SVE OKO SEBE

ŽENA BLIZANAC: SAMO ONA JE MLADOLIKA I PRIVLAČNA ZA CIJELI ŽIVOT