in

ŽENA OVAN: ZBOG ČEGA JE ONA TAKO POSEBNA I JEDINSTVENA

Ženske osobe koje pripadaju sazvežđu Ovan (Aries), rođene su u periodu između 21. marta i 19. aprila, a vladar ovog „vatrenog“ znaka zodijaka je planeta Mars uz suvladarski uticaj Plutona.

Žena rođena u horoskopskom znaku ovna – opšte osobine

Žene koje su rođene u horoskopskom znaku ovna, po pravilu su veoma krupne i atletske građe, pa se do nekle može reći da su muškobanjaste i da nisu naročito ženstvene.

Iako su po prirodi žene ovnovi plave kose i očiju i svetle puti, njihova spoljašnjost nije naročito nežna i krhka, i one preferiraju da se oblače sportski i da ističu svoju „prirodnost“, pa se retko šminkaju i po pravilu vole „kežual“ odevne kombinacije i nisu naročito sklone da se preterano sređuju ili oblače izazovno i atraktivno.

Osobe suprotnog pola, žena ovog znaka zodijaka najčešće osvaja svojom samosvesnošću i sigurnošću u sebe, i ne voli da bude površna pa nikada ne pati što nije rođena kao „vanserijska“ lepotica, jer ceni kulturu, obrazovenje, znanje i otmenost u stavu i držanju pre nego fizičku lepotu koju smatra nesvrsishodnom ukoliko žena ne poseduje nikakve druge kvalitete.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku ovna

Žena u znaku ovna je vrlo pristupačna i komunikativna, ali po pravilu je dosta zatvorena i distancirana kada treba da otkrije svoja osećanja ili kada je potrebno da druge pusti da je upoznaju.

U međuljudskim odnosima, žena ovog znaka ima „gard“ koji obično podiže zbog prethodnih grešaka koje je napravila, kada je zbog svoje iskrenosti i preterane otvorenosti bila povređena, izigrana ili izmanipulisana.

U nekim životnim situacijama, žena u znaku ovna može se ponašati vrlo neozbiljno pa čak i detinjasto i razmaženo, jer je naviknuta da bez izuzetka dobije sve što poželi, i nije sklona da podnese bilo kakvu vrstu odbijanja ili pak neko uskraćivanje njenih potreba i prohteva.

Žena u znaku ovna voli da ima osećaj kontrole i teži da se nametne kao vođa, ili da se u prijateljstvu i ljubavi ponaša vrlo dominantno i u neku ruku agresivno, pa često može da napravi nesvesne greške i da je okolina shvati kao okrutnu i beskrupuloznu osobu koja misli samo na sebe, i kojoj su uvek na prvom mestu sopstvene želje i potrebe.

Međutim, suština je da je žena ovan vrlo saosećajna i plemenita, ali u velikom broju slučajeva nepromišljena i brzopleta, pa nesvesno kaže ili uradi nešto što ne želi, i time ostavlja potpuno suprotan i netačan utisak o sebi i svojoj ličnosti, i povređuje osobe do kojih joj je veoma stalo.

Vrline žena rođenih u znaku ovna su – otvorenost; direktnost; neposrednost; komunikativnost; dinamičnost; jednostavnost; srdačnost; kreativnost; maštovitost; ambicioznost; upornost; sklonost ka liderskoj poziciji; požrtvovanost; ekstrovertnost; pronicljivost; pronalazački duh; intuitivnost; marljivost; oštroumnost; vrednoća; tačnost; pedantnost; energičnost; optimizam; društvenost; velika kompetitivnost; borbenost; inventivnost; snaga volje; inteligentnost; veliko opšte znanje i obrazovanje; entuzijazam.

ŽENA VODOLIJA: ONA JE ROĐENA ZA LIDERA U ŽIVOTU

ŽENA STRELAC: NAJISKRENIJI I NAJPOŠTENIJI ŽENSKI ZNAK HOROSKOPA