in

Žene u horoskopu: DEVICA – Prefinjene, pametne, humane i osetljive

Međutim, ukoliko je potrebno da „biraju“ između želje da svoj novac potroše kako bi ugodile sebi ili pak potrebe da njime na neki način pomognu drugima ili učine „dobro delo“, uvek će se radije odlučiti za požrtvovanost i pomoć drugim ljudima nego zasamoživost i sopstveni ugođaj.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku device su – lekar; nastavnik; medicinska sestra; socijalni radnik; advokat; glumica; pevačica; naučnik; istraživač; pesnik; pisac; novinar; učitelj; volonter; modni kreator; psihijatar; pedagog.

Žena rođena u znaku device – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Žena u znaku device se prema svom opštem zdravlju najčešće odnosi veoma pažljivo i pedantno, i redovno ide na sistematske i preventivne preglede i kontrole, pa se veoma često može pogrešno protumačiti kao hipohondar i osoba koja umišlja bolesti i patološka stanja.

Žena ovog znaka zodijaka nije sklona da uživa u bilo kakvim porocima, pa retko puši cigarete ili pije alkohol i kafu, već obično strogo vodi računa o kvalitetu i svežini namirnica koje unosi u svoj organizam.

Kako je veoma osetljiva po svojoj prirodi, nije retkost da žena u znaku device pati od poremećaja koji su u vezi sa nervnim sistemom i psihom, pa često ima sklonosti da menja raspoloženja, da bude depresivna ili da se oseća uplašeno ili usamljeno.

Ostali osetljivi delovi organizma ze žene u znaku device su kičmeni stub, endokrini sistem, srce i cirkulacija.

Poznate žene rođene u znaku device

Neke od najpoznatijih žena koje su rođene u horoskopskom znaku device, a koje su zapažene uspehe ostvarile kroz istoriju ili u „savremenom“ vremenu u kome žive su:

Umetnost – Agata Kristi (engleska kniževnica).

Javne ličnosti – Sofija Loren (italijanska glumica); Mira Adanja Polak (novinar); Kameron Dijaz (glumica); Bijonse Nouels (pevačica); Klaudija Šifer (manekenka; top – model); Greta Garbo (glumica); Selma Hajek (glumica); Sonja Savić (glumica); Nataša Šolak (glumica); Ingrid Bergman (glumica); Talija (pevačica i glumica); En Bankroft (glumica); Ejmi Madigan (glumica); En Arčer (glumica); Tvigi (manekenka); Ljiljana Dragutinović (glumica); Rejčel Vard (glumica); Šenon Doerti (glumica); Rebeka De Morni (glumica); Marli Matlin (glumica);Rejčel Hanter (manakenka; foto – model).

Politika –Elizabeta I Tjudor (engleska i irska kraljica).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku device?

Prefinjene, pametne, humane i osetljive, žene u znaku device su jedan od najboljih primera među znakovima zodijaka koji pokazuje da negativan i „hladan“ uticaj vladajućih planeta nekog znaka, ne može da omete njegovu sposobnost da razvije i vrline i dozu nezavisnosti u svom karakteru.

Žene u znaku device su veoma staložene, nenametljive i uvek su sklone da iskreno i „od srca“ opraštaju drugima njihove greške ili uvrede, nevernost ili izdaju ukazanog poverenja.

Sa druge strane u svojoj osnovi žene ovog znaka su vrlo samokritične i samosvesne, pa sebi retko dozvoljavaju bilo kakav vid „istupa“ i grešaka koje bi narušile njihovu rafiniranu prirodnost, vrli šarm i životne ideale u koje duboko veruju.

Žene u znaku device ne vole da budu usamljene ili ostavljene pa su često sklone da u braku, emotivnoj ili prijateljskoj vezi ostanu samo zbog osećaja sigurnosti i „pripadanja“, jer u svojoj samoći pokazuju sklonost ka samoanalizama i samokritikama, koje ih ne retko mogu odvesti u stanje dubokih unutrašnjih dilema i sukoba i od njih „stvoriti“ kontradiktorne, depresivne ili pak psihički i mentalno vrlo nestabilne osobe.

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku device – nežne i nenametljive mirisne note, koje daju dozu prefinjenosti i pokazuju „istančan ukus“ žena rođenih u ovom znaku; mirisi sa primesama citrusa; vanile ili sandalovog drveta

Omiljeni odevni premet žena rođenih u znaku device – brendirana tašna; kvalitetne dizajnerske cipele; mantili; bunde i klasični „Coco Chanel“ kompleti

Omiljena boja žena rođenih u znaku device – bela; plava; zelena; braon; „petrolej“; tirkizna

Omiljeni nakit žena rođenih u znaku device – neupadljivi ali skupi komadi; biseri; dijamanti; safiri; belo i crveno zlato

Omiljeno cveće žena rođenih u znaku device – lavanda; ljubičica; ruža; neven

Omiljena životinja žena rođenih u znaku device – konj; ptice; kornjača; ribe

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku device – egzotične destinacije; istorijski gradovi; arheološka nalazišta; „surove“ pustinje ili neistraženi „ledeni“ glečeri

Omiljeno godišnje doba za žene rođene u znaku device – rano proleće

Žene u horoskopu: LAV – Najbolji predstavnik ženskih kvaliteta po zodijaku i natalnoj karti

Žene u horoskopu: VAGA – Sklop suprotnosti koji daje savršenu ženu, majku, prijateljicu i poslovnu saradnicu