in ,

3 GREŠKE ZBOG KOJIH SE SALO GOMILA I NEMA VEZE SA HRANOM I VEŽBANJEM

Svi imamo neku svoju jutarnju rutinu koju nam određuju poslovne i privatne obveze. Vikend je sasvim druga priča, ali trebalo bi, kažu stručnjaci, i vikendima da imamo istu, ili barem sličnu rutinu i vreme buđenja i odlaska na spavanje.

Ovo su najčešće greške koje pravimo, a svakako bi trebalo da izbegavamo, posebno ako želimo da sprečimo nakupljanje neželjnih kilograma.

Predugo spavate

Znamo kako nedostatak noćnog sna može da uzrokuje gojenje, ali isto tako uzrok može biti i predugo spavanje. Istraživanje objavljeno u časopisu PLUS One pokazalo je da osobe koje spavaju deset sati i duže, imaju veći rizik za veći BMI (indeks telesne mase) u poređenju s onima koji spavaju od sedam do devet sati.

Spremate se u mraku

Nakon buđenja, ostajete u tami ili slabom svetlu dok se pripremate za dan pred vama? To je loša odluka, pokazali su rezultati istraživanja čiji autori savetuju osobama da “pokupe” malo jutarnjeg sunca jer to će značajno sniziti indeks telesne mase. Prema istraživanju, dovoljno je 20 do 30 minuta dnevnog svetla kako bi imalo uticaja na indeks telesne mase.

Ostavite razbarušen krevet

Istraživanje sprovedeno na američkom National Sleep Foundation, pokazalo je da osobe koje nameste krevet nakon buđenja, imaju bolji noćni san u odnosu na osobe koje to ne urade. Iako može da zvuči ludo, autor istraživanja Čarls Dujg, napisao je knjigu u kojoj navodi kako je upravo ta navika slaganja kreveta ujutro nakon buđenja bitna, jer neretko za sobom povlači i usvajanje drugih pozitivnih navika, poput pripremanja zdravih obroka kod kuće i nošenja hrane na posao.

OVAJ HOROSKOPSKI ZNAK IMA MOGUĆNOST ČITANJA TUĐIH MISLI A TOGA NISU NI SVJESNI

NJIH SVAKO NAVUČE NA TANAK LED: NAJVEĆE NAIVČINE U HOROSKOPU