in

8 NESVAKIDAŠNJIH NAČINA OSLOBAĐANJA OD STRESA KOJE TREBAŠ PROBATI

Misli beže, koncentracija opada, napetost raste, osećate unutrašnju neprijatnost, paniku – to su oni, tipični simptomi stresa, koji nas izbacuju iz ravnoteže.

Šta raditi?

Naučiti – upravljati stresom, jer to pomaže, ne samo da se vratite u formu, nego i da eliminišete bolest, i čak, usporite proces starenja.

8. Češalj.

U toku radnog rana, provedenog ispred monitora, mimična muskulatura postaje veoma napeta, tako da glava postaje veoma teška i počinje da boli. Jedan od načina izbegavanja stresa – češljanje kose u trajanju 10-15 minuta. Ova procedura pomaže „aktivirati “ krv i osloboditi mišiće.

7. Hrana.

Ukusna hrana – efikasni antistres doping. Sačuvati dobro raspoloženje, osloboditi se stresa pomaže masna riba, koja sadrži omega-3 masne kiseline, veoma korisne za nervni sistem. Ako ne volite ribu, pojedite sladoled ili bananu. Ove namirnice su bolje od antideprisiva.

6. Istrljajte dlanove.

Još jedan način da se ublaži napetost i izbegne stres. Potrebno je svom snagom protrljati dlan o dlan, dok dlanovi ne postanu vrući. Takođe je korisno i protrljati uši. Na taj način, brzo ćete se vratiti i fokusirati na posao.

5. Isprati konflikte i stresove.

Izboriti se sa negativnom emocijom pomaže 15-minutno tuširanje. Stanite ispod toplog mlaza vode, tako da on masira glavu i ramena. Ubrzo ćete osetiti kako voda odnosi sa sobom sve nepotrebno.

NE KOČI SVOJ PUT PREMA BUDUĆNOSTI: OVO JE 50 STVARI KOJE TREBAŠ ODMAH IZBACITI IZ SVOJE KUĆE

NE IGNORIŠITE GLAVOBOLJU: 5 SIGNALA KOJI UPOZORAVAJU NA OZBILJNO OBOLJENJE