in ,

AKO IMATE OKO 40 GODINA ODREĐENE ŽIVOTNE NAVIKE MORATE IZBACITI ŠTO PRIJE

Ignorisanje stresa je na duge staze vrlo loše za vaše srce. Pronađite vremena za meditaciju i opuštanje.

Četrdesete su nove tridesete, kažu… i ne govore istinu, naravno, jer ćete prvih četrdesetak godina života uglavnom preživeti osećajući se neuništivim, bez većih problema i poteškoća sa zdravljem, no nakon toga… dolazi vreme plaćanja računa.

Upravo iz tog razloga navodimo vam nekoliko loših navika koje bi trebali izgubiti do tog famoznog okruglog 40. rođendana ako želite zdravo srce i normalan život. Ne družite se – društvena izolacija jako je loša za srce i psihu. Ustanite s tog kauča i izađite među prijatelje.

Ne opuštate se – ignorisanje stresa je na duge staze vrlo loše za vaše srce. Pronađite vremena za meditaciju i opuštanje. Ne vežbate – ako do 40. ne steknete preko potrebnu naviku vežbanja, najverojatnije niti nećete.

Preterujete sa vežbanjem – gurate se do krajnjih granica i ne zagrevate se. Ponašate se kao da vam je 20, a nije. Tri puta nedeljno po 45 minuta fizičke aktivnosti sasvim je dovoljno. Pušenje – prosečna osoba pokušava odustati 7 do 10 puta pre nego što zaista i uspe, stoga ne odustajte.

Višak kilograma – nije samo estestki problem. Opterećuje i srce, a nakon 40. metabolizam se vidno usporava pa ćete imati ogorma problome ako poželite smršati. Stoga, budite pametni…

POKRENITE SE: HODANJE JE VEOMA BITNO ZA VAŠE ZDRAVLJE, EVO I NAJVAŽNIJIH RAZLOGA

DA LI ČESTO VIĐATE ISTE BROJEVE: SAZNAJTE ŠTA VAM UNIVERZUM PORUČUJE