in

BEZ SUVIŠNIH REČI: DESET STVARI KOJE OTKRIVAJU INTELIGENTNU OSOBU

Dela su važnija od reči, pa tako ljude procenjujemo na osnovu onoga što urade, a ne što kažu da su uradili.

Imajući to na umu, sajt Inc.com piše o ovim naizgled malim stvarima, koje govore dosta o našoj inteligenciji. A pritom ne moramo da kažemo ni jednu jedinu reč.

DOLAZITE NA VREME

Ako kasnite često i mnogo, iskazujete nepoštovanje. Time što dolazite na vreme pokazujete brigu o drugima, kao i da ste proračunali koliko vam vremena treba do određene lokacije. Cenite ne samo tuđe, već i svoje vreme.

ODGOVARAJUĆE SE OBLAČITE

foto: Adis Valjevac/Enina mama

Odeća je mnogo više od pukog odevnog predmeta. Ne samo da pokazujete svoj status i stepen osvešćenosti (birajući na primer jedan brend naspram drugog, ili veštačku kožu naspram prirodne), već i da umete da sagledate važnost određene situacije kao i pravila oblačenja koja priliče toj situaciji. Oblačenjem predstavljate sebe.

PAMTITE MALE STVARI

“Prava tajna sreće leži u iskrenoj zainteresovanosti za male detalje svakodnevnog života.” Vilijam Moris, engleski slikar, arhitekta, pesnik i pisac. I sasvim je u pravu. Ako se setite malih stvari u vezi sa drugim ljudima, odmah ćete ih pridobiti. To mogu da budu sitnice, kao što su – omiljeni sok, kakvu kafu vole, šta vole da oblače, itd. Time pokazujete da ih slušate i da vam je stalo.

ŠTA DRŽITE NA ZIDOVIMA

Kada neko kroči u vašu kancelariju, ili u vaš dom, zidovi će mu odmah “reći” ko ste. Kako uređujete prostor mnogo govori o vama – šta vas motiviše i interesuje, šta ili koga cenite. Birajte one stvari koje se slažu sa vašim karakterom.

CIPELE

Da, dobro ste pročitali. Sve ostalo može da slaže – šminka, frizura (mada retko), odeća, ali obuća pokazuje vaš pravi stil, i vašu ličnost. Tako na primer, neko može da obuče stare farmerke i majicu, ali sa lepim cipelama, sve izgleda drugačije.

ZAPISUJETE

Neko može da zapamti veliku porudžbinu i poruku bez zapisivanja, ali to se retko dešava. Time što zapisujemo, ono što nismo sigurni da ćemo zapamtiti, ne pokazujemo slabost. Pokazujemo da smo odgovorni prema onome što treba zapamtiti ili preneti. Ne kaže se tek tako – Budala pamti, pametan zapisuje.

TROŠITE NOVAC MUDRO

Kako trošite novac veoma jasno reflektuje vaše vrednosti kao osobe: Na koga ili na šta trošite novac; kada i gde. Trošenje novca treba da bude planirano i namenski, a ne stihijsko.

KAKO ULAŽETE SVOJE VREME

Aktivnosti koje birate sami, koje nisu nužne, najmoćniji su indikator vaših prioriteta kao osobe. Da li provodite vreme tako što radite na sebi? Čitate, učite, vežbate, odmarate telo i duh…? Ili samo sebi odvlačite pažnju sa bitnih stvari? Razmislite o tome. Neki smatraju da smo odraz onoga u šta investiramo svoje vreme.

HRANA KOJU JEDETE

Koliko brinete o sebi može se ogledati i u tome koju hranu birate da konzumirate. Pokazujete disciplinu i doslednost. Kao i kakvu vezu imate sa sobom. Neki bi rekli i – vi ste ono što jedete.

KRUG VAŠIH PRIJATELJA

“Vi ste odraz petoro ljudi sa kojima najviše vremena provodite.” Ili kako mi kažemo – Sa kim si, takav si. Vrlo je važno družiti se sa pravim ljudima, sa onima koji nam odgovaraju, koji nas ohrabruju i koji nas cene.

KAKVE SU TI GAĆICE, TAKAV SI KARAKTER

DOMAĆE ENERGETSKE PLOČICE OD TRI SASTOJKA ZA FIT TELO