in ,

ČAK TREĆINA PAROVA SE POSVAĐA ZBOG OVE STVARI

Ponekad parovi gube puno energije na prepiranje oko stvari koje zapravo ne bi trebale toliko okupirati njihovu pažnju – jedna od njih je i vladavina nad termostatom.

Upaliti ili ne upaliti grijanje, na kojoj temperaturi i kada – tema je oko koje se svađa trećina parova u ljubavnim vezama, pokazalo je nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Studija kojoj je pokrovitelj bila tvrtka za instaliranje i održavanje kotlova i termostata Corgi Homeplan otkrila je da četiri od deset žena promijeni temperaturu grijanja kriomice, bez partnerovog znanja.

Priznale su da to naprave tako kako bi izbjegle svađu i prigovaranje. Ženama je često hladnije nego muškarcima, a tome u prilog ide i studija nizozemskih znanstvenika iz 2015. godine. Ona je pokazala kako je ženama ugodno na temperaturi između 24 i 25 stupnjeva Celzijusovih – 2,5 stupnja više nego muškarcima.

Prema drugoj studiji, temperatura ženskih ruku u slučaju izloženosti hladnoći je u prosjeku tri stupnja niža nego kod muškaraca. Jačem osjećaju hladnoće kod žena doprinosi i hormon estrogen. Zbog njega se krv blago zgrušava pa je snižen protok krvi kroz kapilara do prstiju i nogu. Istraživanja su, također, pokazala da je ženama češće hladno kada ovuliraju – razina estrogena tada je viša nego inače.

I metabolizam tijela ima ključnu ulogu u osjećaju hladnoće. Žene imaju sporiji metabolizam od muškaraca. Naime, veća mišićna masa doprinosi bržem radu metabolizma u mirovanju i cirkuliranju krvi kroz tijelo, a to češći slučaj kod muškaraca, otkriva Independent.

SUZE I TUGA SU IM SUĐENI: OVA 3 ZNAKA UVEK BUDU OSTAVLJENI

TAJNA BUJNOG DEKOLTEA: OVO JE JEDINA NAMIRNICA KOJA PRIRODNO POVEĆAVA GRUDI