in ,

DESET STVARI KOJE BI TREBALI ZNATI PRE RAZVODA

Razvod je jako stresno i neprijatno iskustvo na koje retko ko bude potpuno spreman. Koliko god da su se slagali ili ne, partneri koji prolaze kroz proces razvoda osećaju razne nelagodnosti i retko ko je od njih spreman da hladne glave razmišlja o svim izazovima koje razvod nosi sa sobom.

Nebitno sa koliko ste prijatelja pričali na ovu temu, ne verujemo da ste uzeli u obzir sve prednosti i mane razvoda. Slično se desilo i Lauri koja je odlučila da ispriča svoje iskustvo i upozori na sve što očekuje par prilikom razvoda.

-Koliko god sam mislila da sam spremna, ispostavilo se da nisam sve uzela u obzir. Postoje neke stvari koje bih volela da sam drugačije uradila kao i neke za koje bih volela da sam ranije znala za njih. Ujkoliko i sami prolazite kroz razvod ili razmišljate o njemu imajte na umu sledeće stvari, rekla je ona.

Kako će to da utiče na moje dete

Moja ćerka je napunila tri godine kada sam se razvela od njenog oca. Odlučili smo da je odvedemo na terapiju koja podrazumevanja igranje i žao mi je što ranije nismo otkrili tu metodu.

Nemojte da se oslanjata na prijatelje

Nikako ne uključujte prijatelje u proces razvoda braka, jer to samo prolongira ceo proces.

Budite precizni i jasni

Medijator koji je bio uključen u naš razvod bio je iznenađen našim sporazumom koji je bio nejasan i otvoren za pregovore. Nemojte to nikako da radite jer sve mora da bude precizirano i jasno.

Novi partneri mogu da budu problem

Čak i kad smo se rastali, imala sam problem klada bi moj bivši hteo da upozna dete sa novom osobom jer nisam htela da bude izložena prisustvu nekog stranca.

Novi partner će promeniti vašeg bivšeg

Iako je vaš bivši super i vi ste sada prijatelji, novi partner sve to menja.

Treba vremena

Mislila sam da sam godinu dana nakon razvoda ok. Jesam rskrstila sa emocijama i ne želim bivšeg nazad, ali postoji mnogo stvari na koje moram da se naviknem kao što su novi dom, novi partner, plan starateljstva i slično.

Prihodi mogu da budu problem

Morala sam da nađem posao sa punim radnim vremenom kako bih mogla da budem ravnopravna sa bivšim na sudu i kako bismo bili jednaki u borbi za starateljstvo.

Razvod je razvod i TAČKA!

Nisam znala da biti ljubazan prema bivšem i otvoriti mu vrata doma može da znači da ga želite nazad u svom životu. Kada se razvedete, zatvorite vrata za sobom.

Učestalo je zajedničko starateljstvo

Drago mi je da moje dete ima posvećenog i prisutnog oca, zajedničko starateljstvo je sve češće što mnogi smatraju čudnim.

Vreme koje provodite zajedno može da bude grozno

Kada smo se razveli nismo hteli da radimo sve odvojeno već smo s vremena na vreme prisustvovali zajedno nekim aktivnostima. Naše namere su bile dobre, ali vreme koje smo tako provodili zajedno bilo je užasno. Bilo je i veoma zbunjujuće za dete. Loša ideja.

MUDRI SAVETI ZRELIH ŽENA: EVO ŠTA TREBA DA ZNA SVAKA ŽENA PREKO TRIDESET GODINA

KAKO DO SREĆNIJEG ŽIVOTA U PET KORAKA