in

GLEDANJE U ŠOLJU KAFE: PROTUMAČITE SVE POJMOVE KOJI POSTOJE

Za početak da naučimo kako se pravi prava kafa i šta nam sve treba za pravilno proricanje sudbine:

Potrebno nam je:

  • fildžan ( džezva )
  • ovalna šoljica bez drške
  • kafa

Treba nam jaka i sveže kuvana kafa. Šećer, mleko ili neki drugi dodaci su ZABRANJENI! Kafa se pije vruća, dok se talog jos nije slego. Kada popijete kafu i u šoljici ostane malo taloga, levom rukom okrenite soljicu tako da se talog što bolje razlije. Važno je te pokrete ponoviti 3 ili 7 puta. Šoljica se okreće otvorom prema tacni i u tom položaju ostaje dok se talog blago ne osusi. Ne smete biti nestrpljivi i podizati šoljicu svaki čas, jer možete da pokvarite oblik prvobitnih figura.

Dani koji su idealni za gledanje u solju su utorak i petak, dok nedelja i praznici nisu pogodni.
Imate pravo na 3 želje. Za ljubavne je zaduzen domali prst, a za poslovne iskljuchivo kaziprst.

NAPOMENA: Za simbole koji se na ovoj listi ne pojavljuju morate iskoristiti svoje intuitivne sposobnosti.

Za gledanje ( gatanje ) u šoljici kafe potrebno vam je i iskustvo, posto postoje simboli koji se različito tumače, u zavisnosti od boje i položaja u šoljici!

Gledanje u šolju ili veština proricanja sudbine gledanjem ili čitanjem iz šolje potekla je još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz šolje kafe vec iz šolje čaja. Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe. Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:

  • dobra intuicija,
  • dobro poznavanje simbola i naravno
  • dobar vid.

Takodje, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno “oslikala” vaša sudbina.

1. Šolju treba da držite u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude bele boje da biste lakše prepoznavali simbole koje formira talog kafe, sačeka pet do deset minuta da se soc odnosno talog osuši. U šolju se ne sme nalivati nova količina kafe da bi se šare pojačale niti se šare smeju ni čime dodirivati.

2. Po nekim metodama “pripreme za čitanje iz šolje”, kafa se mora popiti iz tri ili sedam gutljaja. Ovo je već pitanje vašeg izbora – možete ali i ne morate tako postupiti ( figure na dnu šoljice predstavljaju ličnost ili kuću osobe kojoj se gleda. Figure pri vrhu šolje govore da će se događaji skoro ispuniti. Figure koje izlaze na samu ivicu šolje, znače putovanje ili promenu boravka ). Pošto je popijete, šolju ni u kom slučaju nemojte da okrećete kako bi talog pokrivao njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez sa desna na levo i da šolju prevrnete. Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscede na tacni, papiru ili tkanini.

3. Ni u kojem slučaju nemojte sušiti šoljicu tako što ćete je pritiskati više puta na upijajućoj podlozi, time ćete poremetiti formiranje figura i obrisa na spoljnoj ivici šolje koje su inače vrlo bitne za predviđanje.

4. Čitač šolju drži tako da drška bude sa desne strane.

GEOGRAFIJA ŠOLJE

Deo oko drške i leva strana od drške predstavlja osobu kojoj se čita. Leva strana od drške do polovine leve strane šolje je vreme koje upravo prolazi, druga četvrtina leve strane od drške je vreme koje upravo dolazi, desna strana šolje od drške je ljubavni partner, suprug, supruga.

Bliže spoljnoj ivici šolje su sadašnjost i bliska budućnost, a ka dnu šolje je daleka budućnost.
Samo dno šolje predstavlja nesrećnu oblast.

OPŠTE KARAKTERISTIKE I IZGLED TALOGA KAFE

1. Ukoliko je šolja ispunjena jasnim figurama koje čine bogat reljef, znači da se radi o osobi koja ima vrlo dinamičan život ili je, pak, u fazi burnih zbivanja.

2. Ako je šolja ispunjena sitnim i vrlo preciznim figurama, radi se o pronicljivoj osobi koja tačno zna šta radi. Svaki njen potez je isplaniran.

3. Simboli koji se nalaze u blizini drške predstavljaju događaje koji će se desitiu kući osobe kojoj se čita. Neki čitači tumače sve figure koje su levo od drške kao blisku prošlost u vezi sa kućom, a figure koje su desno kao blisku budućnost, takodje u vezi sa kućom.

4. Ni u kojem slučaju ne smete zanemarivati veličinu simbola. Velikim dobro izraženim simbolima morate pridavati veći značaj nego sitnim i jedva vidljivim.

5. Ako je talog kafe u šolji tamnosmeđe boje, neproziran, radi se o samouverenoj osobi.

6. Ako je talog kafe u šolji svetlosmeđe boje proziran, osoba je sigurno vrlo uznemirena i nezadovoljna. Psihološki gledano, ona je preterano emotivna i osetljiva.

7. Ne treba se uznemiravati ukoliko odmah ne budete imali uspeha u “gledanju u šolju”- za savladavanje ove veštine treba vam vremena, strpljenja i dosta iskustva.

8. Jako je važno povezivati figure koje se oslikavaju u šolji, naravno, zavisno od njihovog značenja. Moraćete da vežbate, ali ukoliko imate dobru intuiciju vrlo brzo ćete postati dobar čitač sudbine.

U nastavku ovog teksta dajemo vam najbolji, najopsirniji, najduzi i najveci spisak figura ( slika ) i njihovo znacenje:

Brojevi

1 – vas neko voli.
2 – loša situacija, neprijatan događaj, bolest.
3 – dobar posao, finansijski uspeh, dobit.
4 – sreća, uspeh.
5 – prazna priča, ogovaranja, tračevi.
6 – venčanje, brak.
7 – obostrana ljubav, porodična sreća.
8 – svađa sa bliskim prijateljem.
9. – upoznavanje nečeg novog.
10 -100 – sreća, uspeh.
101 ili više – dug život.

U KAFANU I PARIZ NE MOŽEŠ SA BILO KIM: OVA TRI ZNAKA SU NAJBOLJI PRIJATELJI U PIJANSTVU

OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA, PREMA STATISTICI, NAJDUŽE ŽIVE