in ,

10 NAČINA DA ZADRŽITE ISKRU ŽIVOM I POSLIJE 20 GODINA BRAKA

5. Stavite partnera na prvo mjesto

Normalno je da roditelji stavljaju djecu prije svega, no pokušajte dolaskom kući prvo poljubiti partnera pa se tek onda posvetite djeci. Tako nešto će pomoći cijeloj obitelji. Djeca su nesvjesno sretna kada odrastaju u obitelji gdje su roditelji u zdravom i romantičnom odnosu. Stručnjaci također ističu kako na taj način i oni nauče ophoditi se s partnerima, ali i to da ljubav zaista može biti vječna!

4. Istražite zajedničke interese

Pronađite hobi koji oboje volite i podijelite iskustvo. Bila to degustacija vina ili trčanje, u dvoje će biti bolje. Zajednički interesi mogu stvoriti i drugi kontekst odnosa izvan kuće, objašnjava stručnjakinja

3. Važni su i zasebni interesi

Kada imate hobi koji vas kratko vrijeme u danu odvaja od obiteljskoga života omogućuje vama i partneru da imate nove teme za razgovor. Previše svakodnevnoga druženja s partnerom može izblijediti iskru jer nemate više novih i uzbudljivih razgovora, naglašava terapeut David Scnarch

2. Budite nostalgični

Prisjetite se starih i sjajnih iskustva te kako ste počeli vezu. Sjećanje na to što je pokrenulo iskru u prvom redu ili vas je nasmijavalo u prošlosti može obnoviti stare osjećaje. A sada, počnite stvarati nova iskustva kako biste se istih sjećali za par godina.

1. Isprobajte nove stvari u intimnim odnosima

Bila to nova poza ili druga soba moguće je obnoviti iskru. Kupite erotičnu knjigu, označite stvari koje su vam zanimljive i predajte je partneru sa smiješkom. Nadalje, bilo bi dobro da podijelite vlastite fantazije jer tako uvijek možete saznati nešto novo i divlje o vašem partneru.

Nećete vjerovati: ZAŠTO JE DOBRO PRATI KOSU KROMPIROM?

Lepa Brena šokirala fotografijom u kupaćem kostimu