in

KAKVI SU OVNOVI ROĐENI U MARTU A KAKVI ONI ROĐENI U APRILU

To što delimo horoskopski znak sa nekim ko je rođen u istom mesecu kao i mi, ne znači da ćemo biti identična osoba sa tom osobom. To zapravo garantuje samo da ćemo imati neke karakteristične odrednice koje će više ili manje biti prisutne kod oba pojedinca, ali različitosti će pak biti enormne – bez obzira na isti mesec rođenja.

Ispitajmo ovaj slučaj malo podrobnije u kontekstu samog znaka Ovna. Pojedini pripadnici znaka Ovna rođeni u martu, sigurno osećaju kako nisu baš naročito slični Ovnovima rođenim u aprilu. Čak to može ići do te mere da gotovo ne osećaju nikakvu sličnost za pripadnicima u istom znaku koji su rođeni samo desetak dana kasnije ili ranije.

Međutim kada o ovome bolje porazmislimo, to zaista ima smisla, jer čak i ako delimo primarni horoskopski znak – odnosno znak u kojem smo rođeni, položaj drugih planeta u našoj natalnoj karti će se razlikovati u zavisnosti od godine, dana i trenutka u kojem smo rođeni – što znači da smo svi mi jedinstvena kosmička bića. Ali postoje li astrološke činjenice koje potkrepljuju ove razlike između Ovna rođenog u martu i Ovna rođenog u aprilu? Ukratko, da, ali je složenije nego što mislite!

Postoji mnogo razloga zašto bi dvoje ljudi koji dele isti sunčev znak i dalje mogli imati različite ličnosti. Naše natalne karte prepune su mnogih važnih planeta i tačaka, od kojih neke mogu potpuno promeniti značaj naših znakova –pa tako iako vaše rođenje između 21. marta i 19. aprila definitivno znači da imate znak Ovna, položaj Meseca, Merkura , Venere, Marsa u vašoj natalnoj karti i podznak mogu se jako razlikovati. Svi Ovnovi dele neke osnovne kvalitete Ovna, ali mogu imati velike razlike u načinu na koji se predstavljaju, vode svoje društvene, profesionalne, lične i javne odnose, pokazuju svoje emocije i idu ka svojim ciljevima, u zavisnosti od položaja planeta u njihovim natalnim kartama.

Međutim, ima još više toga da se sazna kada se raspravlja o tome zašto se osobine Ovna mogu toliko razlikovati od meseca ili dana kada je neko rođen. Jedan važan faktor je koncept dekana, koji su pododseci unutar svakog horoskopskog znaka koji mogu promeniti način na koji se energija znaka izražava. Svaki znak je podeljen na tri dekana, a svaki dekan se sastoji od 10 stepeni na točkiću zodijaka (svaki znak zauzima ukupno 30 stepeni). Prvih 10 stepeni znaka čini prvu dekanu, drugih 10 stepeni ide drugoj dekani, a poslednjih 10 stepeni dodeljuje se trećoj dekani. Sunce putuje oko jedan stepen dnevno, što znači da je većina martovskih Ovnova zapravo Ovan prve dekane (sa izuzetkom onih rođenih poslednjeg dana ili poslednja dva dana u mesecu), dok su svi Ovnovi rođeni u aprilu Ovnovi druge ili Ovnovi treće dekane.

Hajde da proverimo neke razlike između martovskog Ovna i aprilskog Ovna sa dekanama kao osnovom – jer ovaj astrološki koncept može pomoći da se otkriju neki od mnogih složenih slojeva kardinalnog vatrenog znaka zodijaka. Takođe ukoliko ste zainteresovani, možete izraditi natalnu kartu upravo preko našeg sajta kontaktirajući naše astrologe! Ovakav uvid pružiće vam još bolju priliku da saznate nešto više o sebi, ali i o drugima.

Martovski Ovan je često onaj klasični Ovan

Ovnova vladajuća planeta je Mars sa maksimalnim pogonom (poznat i kao planeta seksa i strasti), ali svi Ovnovi rođeni u aprilu su ili Ovnovi druge ili Ovnovi treće dekane – što znači da imaju sekundarne planete koje njima vladaju zajedno i koje utiču na način zračenja njihove energije Ovna. Budući da prvo dekanskom Ovnu (rođenom u martu) u potpunosti vlada Mars, često se pojavljuju kao najkarakterističniji Ovnovi i oličavaju stereotipne prednosti i slabosti znaka. Ovi Ovnovi, Ovnovi prve dekane često zapravo i sami o sebi misle da su impulsivni, svojeglavi i da preuzimaju odgovornost čak i kada se to od njih ne očekuje.

Aprilski Ovan voli veće preuzimanje rizika

Ovnovi su poznati po tome što su jedan od najhrabrijih i najžustrijih znakova zodijaka, ali Ovnovi rođeni u aprilu možda će biti još više privučeni divljoj strani života nego martovski Ovan. To je zato što polovinom aprila Ovnom vlada srećna planeta Jupiter, koja često izražajno utiče na potrebe za avanturama i proširivanjem svojih vidika. Ovaj slobodoumni planetarni uticaj naglašava potrebe aprilskog Ovna koji traži uzbuđenja i rizikuju – pa su dodatno podložni da se kockaju na nešto i rizikuju zbog uzbuđenja i avanture koju taj rizik prouzrokuje. Ako ste Ovan i volite adrenalinske šokove, zasigurno znamo kojem dekanu pripadate!

Martovski Ovnovi su izuzetno takmičarski nastrojeni

Martovski Ovnovi su Ovnovi prve dekane, što znači da njima upravlja isključivo ambiciozna planeta Mars (planeta hrabrosti i agresije) – uticaj koji pogoršava njihove žestoke takmičarske tendencije u bilo čemu. Iako svi Ovnovi vole dobar izazov i podstaknuti uzbuđenjem pobede, Martovski Ovnovi će verovatno biti još revnosniji i odlučniji u preuzimanju krune ovog određenja. Ovi Ovnovi će učiniti sve kako bi osigurali da izađu na kraj sa svojom konkurencijom i sruše je, bilo da igraju društvenu igru ili se penju na hijararhijskoj lestvici firme ili kompanije u kojoj rade.

Aprilski Ovan ima bezgranično poverenje

Ovan je jedan od vatrenih horoskopskih znakova, pa je njihovo prisustvo uvek svetlo, toplo i puno sjaja. Ali oko polovine aprila Ovnovi (kao i oni rođeni u poslednjim danima marta) su Ovnovi druge dekane, što znači da imaju Sunce kao planetarnog savladara svoje dekane. Ovo im daje još dublju težnju ka uspehu i nepokolebljiv osećaj samopouzdanja – čak i više nego što je to prisutno kod njihovih kolega Ovnova rođenih u martu. Sunce je centar našeg Sunčevog sistema, tako da ovi i Ovnovi ne mogu a da ne razvuku svoje stvari i privuku reflektore pažnje gde god da idu.

Martovski Ovan obično jeste dobar vođa

Kao prvi znak zodijaka, svi Ovnovi imaju potencijal da budu jaki lideri, ali su martovski Ovnovi praktično rođeni sa bakljom u ruci. Kao Ovnovi prve dekane koji su verovatno bili blagosloveni najvećom količinom Marsove energije orijentisane na akciju, ovi smelo energični Ovnovi su neustrašivi kada je u pitanju početak novih stvari i odlazak na nepoznatu teritoriju.

Aprilski Ovan može biti ludi partimanijak

Nije tajna da se Ovnovi vole dobro provesti, jer ovi impulsivni vatreni znaci vole da prate svoje strasti i okrenu se ka uzbudljivim iskustvima, koja nisu baš svačija šolja čaja – a mogu biti strana i nekim od Ovnova, ali pitanje je kojim? Ovnovi rođeni u aprilu su Ovnovi druge ili Ovnovi treće dekane, što znači da njima zajednički upravlja ili Sunce koje privlači pažnju ili Jupiter (planeta obilja). Ove dve planete donose veću dozu entuzijazma i energije sreće u Ovnovu već visokoenergetsku vibraciju, što bi neke aprilske Ovnove moglo učiniti velikim partimanijacima koji jednostavno žive za dobar provod. Ovi Ovnovi koji vole zabavu vole da idu i igraju na veliko, naprave scenu i ukradu predstavu svojom neverovatnom ličnošću.

Ako ste blago nepoverljivi prema ovome što smo izneli u ovom članku, budite slobodni da isto i proverite. Sigurni smo da u svom vlastitom okruženju imate bar dva Ovna, rođena u dva različita meseca! Dakle proverite i uverite se sami – sigurni smo da ćete utvrditi da je ovo i tačnije nego što mislite. Ovaj vrlo interesantan princip, koji je često nepogrešiv može vam dati sjajan uvid u vaš lični svet o kojem vam zvezde mogu poručiti nešto više od onoga što znate o sebi!

KOJI SU TO ZNACI ZODIJAKA NAJPOSVEĆENIJI U VEZAMA I U KARIJERI

ŠTA MUŠKARAC ŠKORPIJA VOLI: OVIH 7 STVARI ĆE GA NATJERATI DA POLUDI ZA VAMA