in ,

ONE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: OVE ŽENE SU MUŠKARCIMA OTROV I LEK

Žene koje su svesne svojih kvaliteta, koje umeju da budu srećne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja.

Kada se pomene izraz „fatalna žena“ prvo što nam padne na pamet je zanosna lepotica, tajanstvena, privlačna, neodoljiva, ona koja ostavlja bez daha… Ipak, sam pojam prvenstveno je označavao prelepu, ali opasnu ženu, koja je muškarca potpuno opčinjavala svojim čarima, ali ga je na kraju odbacivala, često i ubijala. Izraz potiče iz francuskog jezika „femme fatale“ i u doslovnom prevodu označava sudbinsku, ali smrtonosnu ženu.

Sam izraz popularisan je u filmovima 20. veka, a kako je zapisao jedan francuski filmski kritičar „Fatalna žena je kamenog srca ispod se*si kombinezona od crne svile. Ona jednostavno uništava muškarce“. I to je prava suština pojma fatalna žena. Ona svoje čari naglašava telom, a harizmom prikriva svoj pravi karakter.

Potpuno izludi muškarca, uzme od njega ono što želi, i na kraju ga odbacuje kao nepotrebnu stvar. Muškarac je toliko opsednut njenom lepotom i se*sualnim čarima, da bi za nju učinio apsolutno sve.Ipak, u svakodnevnom životu „fatalna žena“ ne uzima život, ali ga često potpuno određuje i ostavlja neizbrisiv trag.

Ali, bez obzira na definicije, postoji li jedinstven odgovor koje su to žene fatalne? Šta ih čini toliko neodoljivim? Da li je to se*si telo, lepota, harizma, način na koji postupaju sa muškarcima…? Da li se pojam „fatalne žene“ menja sa planetarnim trendom „savršene žene“? Ili tu fatalnost one jednostavne nose u sebi, bez obzira na prihvaćene predstave o lepoti?

Psiholozi tvrde da su „fatalne žene“ u stvari one koje „zrače“, imaju dozu tajanstvenosti u sebi, urođeni se*sepil, pa muškarcu koji ih posmatra deluju nedokučivo, misteriozno, tajanstveno.

Nije, dakle, stvar ni u se*si telu, izazovnoj haljini, crvenom karminu ili parfemu koji stavlja.

Tajna je u izrazu lica, gestovima, ponašanju, govoru i držanju tela. Žena izgleda fatalno kada je neosvojiva, neukrotiva… Ona ostavlja muškarca potpuno zbunjenog, ne može da shvati šta je to na njoj što ga toliko privlači, tvrde stručnjaci.


Prof. dr Jovo Toševski kaže da „fatalnost“ odražava stanje retke sposobnosti da se emocionalna memorija drži mirnijom nego kod “nefatalnih” ljudi. On tvrdi da žena nikada nije fatalna dok je sama, već samo kada je okružena muškarcima. Taj atribut daje retka aktivacija emocionalnih zapisa, što se događa samo kada se ženi na licu ocrtavaju neodređene, često nesvesne memorije, koje nisu u vezi sa muškarcem sa kojim ona razgovara.

Njene misli u tom času nikome nisu upućene, nema fiksiranu emocionalnu nameru. Zbog toga muškarac ne može da dokuči šta ona misli i želi. To je, po rečima ovog stručnjaka, „tajna fatalnosti“.

Uradite joj ovo i daće vam sve što želite

Takođe, psiholozi tvrde da je pored toga što žena deluje mnogo fatalnije kada se stiče utisak da nikome ne pripada, najprivlačnija kada je u društvu muškarca koji je pogrešno ubeđen da je ona njegova.

Ono što krasi „fatalnu ženu“ jeste nenamešten, iskren osmeh, koji potiče od njenog zadovoljstva samom sobom. Žene koje su svesne svojih kvaliteta, koje umeju da budu srećne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja.

Fatalne su i one žene koje umeju da „čitaju“ muška lica, odnosno one koje znaju šta je muškarcu na pameti, a inače su bolje u tumačenju neverbalnih znakova i govora tela. One koje kod muškaraca umeju da stvore iluziju da su fatalne, njih će oni tako i doživljavati.

Ne moraju imati ni savršeno telo, ni prelepu kosu, ni nežnu kožu. Neke su jednostavno jako upečatljive, sposobnošću manipulacije i snagom svoje ličnosti svakog muškarca ubediće da su fatalne. Ona koja ume da za muškarca ostane enigma i tajna, ostaviće najdublji trag.

Neki teoretičari tvrde da je fatalnost urođena, odnosno da se žene rađaju predodređene da budu se*sepilne i neodoljive. Postoje prelepe žene koje su muškarcima kratko zanimljive, ali i one manje atraktivnog izgleda koje su toliko upečatljive da muškarci potpuno „izgube glavu“ za njima. Fatalnost je i energija kojom žena zrači, a zračiće dobro samo ako je zadovoljna sobom.

Se*solozi tvrde da će, sa aspekta se*sa, muškarci doživljavati žene fatalnijim što su strastvenije i spremnije da ugode partneru.

Zanimljivo je da muškarci kao „fatalnu ženu“ uvek navode neostvarenu ili neprežaljenu ljubav, vrlo retko svoje stalne partnerke. Psiholozi tvrde da nas ono što nismo proživeli, ono o čemu samo maštamo najviše kopka i intrigira, zbog čega takve ljubavi doživljavamo kao najfatalnije.

KAKO SE TVOJ ZNAK NOSI SA TUGOM: RIBE POTPUNO GUBE VJERU, JARCI PADAJU U PONOR BEZNAĐA

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. FEBRUAR 2018-TE: DANAS STE PREPUŠTENI SAMI SEBI, STVARI SE ODVIJAJU SPORIJE NEGO INAČE