in ,

PET NAČINA KAKO DA SREDITE VAŠ INSTAGRAM PROFIL KAO NAJUTICAJNIJE BLOGERKE

Za mnoge od nas, Instagram je omiljena društvena mreža, izvor inspiracije i možemo slobodno da kažemo i opsesija, jer sigurno na dnevnom nivou proverite bar nekoliko puta šta se tamo zbiva.

Ukoliko želite da i vaš Instagram profil bude nekom drugom motivacija i izvor dobrih ideja, pokušajte da ga obogatite na sledećih 5 načina koje su “odobrile” najbolje Insta blogerke.

Odlučite se za temu

Pre nego što počnete da sređujete svoj Instagram razmislite kako želite da on izgleda. Da li će biti fokusiran na modne kombinacije, umetničku kompoziciju, selfije ili možda lifestyle? U tome se i krije tajna njihovog uspeha na ovoj društvenoj mreži. Morate razmišljati da sve lepo uklopite, da se fotografije kompozicijski slažu i da budu kvalitetne. Možda vam se čini komplikovano, ali zapravo nije. Fotkajte sve šta vam se dopada, ali vodite račina da one pričaju jednu priču i imaju iste vajb.

Odlučite se za omiljeni filter

Još jedan trik kojim se influenserke služe tiče se omiljenog filtera. Prelistajte svoj omiljeni Instagram profil i videćete da nema odstupanja i da su sve fotografije obrađene u jednom te istom filteru. Aplikacija VSCO je najbolja za obrađivanje fotografija i pomoći će vam da odaberete dobro osvetljenje, izoštrite i odaberete ono što vam najviše odgovara. Koliko god da volite da eksperimentišete sa filterima, ukoliko želite da se ozbiljno pozabavite Instagramom vaše fotografije moraju biti dosledne.

Naučite koliko je bitno prirodno osvetljenje

Dobra fotografija zahteva i dobro osvetljenje i to je nešto što verovatno znate odavno. Zato se potrudite da sve što fotkate bude na prirodnom osvetljenju. Jutro ili zalazak sunca je nešto što nijedno veštačko svetlo ne može zameniti i poznate blogerke znaju te trikove. Ukoliko ipak želite noću da fotkate, blic je naravno nezaobilazan, jer ćete u suprotnom dobiti tamne i nekvalitetne fotografije koje neće biti pregledne za gledanje.

Sredite svoj Feed

Pratili ste sve prethodne korake, ali i dalje niste zadovoljni svojim Instagramom? Da li vam profil izgleda natrpano ili neuredno? U tom slučaju sredite svoj feed tako što ćete ubaciti belu prazninu oko fotografija i na taj način napraviti red. Samo vodite računa, ako počnete da ubacujete fotke na ovaj način, sa belim okvirom oko njih, moraćete da nastavite tu tradiciju do kraja.

Isplanirajte kada ćete postovati

Sigurno ste primetili da influenserke imaju tajming kada će postovati i to čine svakodnevno. Naravno, ne morate pratiti tu računicu niti postavljati fotografije na dnevnom nivou, ali svakako bi bilo poželjno da napravite neki plan i izaberete vreme u koje ćete objavljivati. Sada su na raspolaganju aplikacije poput Hootsuite ili Planoly koje pomažu poznatim blogerkama da organizuju svoje postove i zakažu fotografije čak i nekoliko dana unapred.

OVA 3 ZNAKA SU NAJVEĆI BAKSUZI HOROSKOPA

SVI KOJI KAŽU DA TO NE RADE LAŽU: ZAŠTO UHODIMO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA