in ,

7 ZNAKOVA KOJI DOKAZUJU DA BEŽIŠ OD LJUBAVI A DA TOGA NISI NI SVESNA

Bilo da ste već neko vreme slobodni ili da ste u braku u kome više ne osećate povezanost sa partnerom, dobre su šanse da ste u nekom momentu napravili distancu.

Ta distanca, iako nas naizgled štiti od povređivanja, u stvar čini da se još više osećamo usamljenim. Ovih 7 znakova ukazuje na to da ste se distancirali od potencijalnih emocija. Pročitajte kako možete pomoći sebi.

Krivite sebe za svaki emotivni promašaj

Neke fraze koje žene govore sebi su “Nisam dovoljno mršava” , “Prestara sam” , “Nisam dovoljno dobra supruga” i tome slično. Koliko god bilo teško otrgnuti se takvim razmišljanjima, moramo se potruditi, jer svako ko želi da bude u dobroj vezi to i zaslužuje. Tu mogu biti od pomoći  motivacione poruke koje ćete same sebi govoriti i ponavljati ili odlazak kod terapeuta koji takođe može pomoći.

Negativni ste

Da li ste ikada čuli za zakon privlačenja? Ukoliko se budete držali toga kako su se loše stvari završile prošli put, to neće dovesti nikog novog. Naše emocionalno stanje mozga utiče na našu energiju i signale koje šaljemo okolini. Ukoliko smo negativni, takve ljude ćemo i privući. To naravno vodi ka novim razočaranjima. Umesto toga što ste negativni, zapišite šta vam to nije odgovaralo u prethodnoj vezi, koje vaše želje i potrebe nisu bile ispunjene i zašto. Zapisivanje će vas naterati da zađete dublje i nađete koren problema.

Nastavljate da radite iste stvari, a očekujete drugačije rezultate

Ponekad je vrlo teško uočiti obrasce ponašanja, a još je teže promeniti ih. Dakle, ako ljubav uvek nalazite na pogrešnim mestima tj. sa pogrešnim ljudima (oženjenim muškarcima, detinjastim muškarcima, lažljivcima…), vreme je da se zapitate. Na koji način obično upoznajete partnere i koji tip muškaraca vam se najviše dopada? Odgovori vam mogu pomoći da uočite obrasce i da sledeći put pokušate nešto drugačije.

Još uvek mislite na staru ljubav

Da razjasnimo neke stvari, ukoliko vas još uvek zanima šta radi vaš bivši, vrlo je moguće da propuštate šansu da upoznate novu zanimljivu osobu. Možda zvuči suviše banalno, ali oslobađanje od “ostataka” svog bivšeg može biti od velike pomoći. Pokušajte da svog bivšeg ne vidite duže vremena, nemojte ga imati na Fejsbuku niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži, blokirajte čet. Što manje znate to će vam biti lakše da nastavite sa životom.

Ne želite da pokažete ko ste zapravo

Da li se povučete u sebe svaki put kad vas partner pita nešto o vašem detinjstvu? Da li posle svađe odete do kuhinje po svoju hranu za utehu? To sve znači da ostajete u svojoj emocionalnoj zoni komfora izbegavajući bilo kakve jače emocije, što nije dobro. Kada odbijete da budete ranjivi to znači da se stidite svojih želja i potreba. To stvara zid između partnera i vas što bi moglo dovesti i do njegovog povlačenja u sebe. Sa takvim ponašanjem uskoro ćete i partner i vi postati distancirani.

Nesvesno odbijate potencijalne kandidate

Ljubav može da se odbija na različite načine. Možemo biti previše sumnjičavi ili nalaziti neke besmislene mane. Takva strategija nas svakako štiti od razočaranja, ali nas ne vodi nikuda. Umesto da odmah odbijete nekog, dajte mu šansu.

Mislite da ste previše zauzeti poslovno da biste mogli održati vezu

U ovom slučaju važi ono – “Sve se može kad se hoće” .

5 NAJVEĆIH GREŠAKA KOJE PRAVE ZALJUBLJENE ŽENE

5 ZNAKOVA DA JE ZALJUBLJEN U SEBE A NE U TEBE