in ,

KAKO DA SE REŠITE TAMNIH KRUGOVA OKO OČIJU

Da li nastali zbog umora, bolesti, nepravilne ishrane, hormonalnog disbalansa, uzrasta i neispavanosti podočnjaci zadaju prave muke damama. Donosimo vam savet kako da se uspešno rešite tamnih krugova oko očiju.

1. Izrendajte krastavac i iscedite svež sok iz njega. U ovaj sok potopite dva kozmetička tampona i stavite ih na vaše kapke. Ovo opušta oči i ublažava umor. Smatra se da je najbolji lek za podočnjake. Ovaj postupak moze da se sprovede i korišćenjem sirovog krompira.

2. Pijte dosta vode (više od 10 čaša dnevno)

3. Jedite sveže voće i povrće, koje je bogato vlaknima

4. Smanjite nivo stresa vezbanjem joge i meditacijom. Pranajama vežbe disanja cine kožu blistavijom.

5. Nemojte jesti čokoladu i slatkiše.

6. Trudite se da legnete pre ponoći i da spavate sedam do devet sati, po mogućnosti na leđima.

7. I hladne obloge čine čuda. Kad odmrzavate hranu iz frižidera, iskoristite priliku i stavite na primer kesu sa graškom ili mlevenim mesom prislonite na kapke i videćete posle nekoliko minuta efekat. U mnogim slučajevima, hladnoća može da pomogne jer ubrzava protok krvi. Stavite kašičicu u zamrzivač na pet minuta i potom je stavite ispod očiju.

8. Skuvajte čaj od kamilice. Ohladite ga i zamrznite ga u kockama leda. Svako jutro takvom kockom blago masirajte predeo ispod očiju.

9. Ne zaboravite – hroničcna neispavanost je glavni uzrok nastanka podočnjaka. Zato – još koji minut sna bio bi najbolji lek protiv umornog izgleda.

Ako vam baš ništa ne pomaže protiv podočnjaka, onda koristite šminku za brze rezultate.

5 STVARI KOJE IZLUĐUJU HOROSKOPSKE PERFEKCIONSTE – DEVICE

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ OTKRIO PORODIČNU TAJNU