in

MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2024: Budi spremna i otvorena za ljubav i novu vezu čak i ako to ne očekuješ

Posle turbulentne energije koja je bila prisutna tokom aprila i koja nam je u jednom trenutku donosila stagnaciju i blokiranost, a u drugom talase nervoze – ulazimo u mesec maj koji deluje prilično obećavajuće. U znaku Bika nalaze se Venera, Sunce, Uran i Jupiter, u znaku Vodolije su Pluton i Mesec, a u znaku Riba Saturn i Neptun. Mars i Merkur se nalaze u znaku Ovna.

Svim planetama (sem Marsa i Merkura) krajnji je vladar miroljubiva, uživanjima i hedonizmu sklona Venera u Biku – koja tako lepo ume da potroši, ali još lepše da zaradi – pa obećava i popravljanje finansijskog sektora ili makar ulazak u stabilnije vode.

Mars koji tranzitira kroz svoje sedište i znak Ovna će sa pozitivne strane tokom maja doneti jaku energiju, sposobnost da se usmerimo na svoje ciljeve, neodustajanje, samouverenost i pojačane aktivnosti. Sa negativne – aroganciju, nestrpljivost, impulsivnost i na žalost – ratobornost.

Prva planeta koja se aktivira tokom maja je Pluton, koji 2-og kreće retrogradnim hodom u znaku Vodolije, ukazujući da će se u nama probuditi snaga za koju nismo ni bili svesni da je imamo – i krenućemo u veliko čišćenje onog sektora koji Pluton aktivira. Ovo može biti naporan put za one osobe koje na prvim stepenima Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije imaju lične planete ili bitne natalne tačke.

U noći između 7-og i 8-og maja imamo mlad Mesec u znaku Bika – vrlo povoljan period i za ljubavne, ali i za poslovno finansijske teme se otvara pred nama. Nov početak koji će itekako vredeti, biti trajnog karaktera i jako plodan. 15-og maja i Merkur prelazi u znak Bika – vreme je da se dogovara i pregovara – naravno, po pitanjima posla, novca, uživanja, ljubavi. Priča ide natenane, bez žurbe i stresa – ali se stiže do cilja.

20-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca, a mi ostali u period koji donosi više razigranosti, aktivnosti, komunikativnosti, u period u kojem ćemo živnuti, želeti više da se krećemo i više da budemo društveno aktivni.

Već 24-og maja i Venera ulazi u znak Blizanaca – pa u ljubavnom smislu dobijamo više koketiranja, flertovanja, dopisivanja – privući će nas osobe sa kojima se razumemo, sa kojima se „kopčamo“ u trenutku, sa kojima razgovori dugo traju, skače se sa teme na temu – a sve uz ogromnu količinu smeha, opuštenosti, šarmantnosti. Ukoliko baš i niste zadovoljni postojećim poslovno finansijskim stanjem – razmislite o dodatnom izvoru prihoda ili o dopunskom poslu – jer, i to je sada moguće.

Tog istog dana imamo i pun Mesec u znaku Strelca – pošto pun Mesec predstavlja kulminaciju i završetak ciklusa – pravo je vreme da privodimo kraju sve ono što smo započeli u prethodnom periodu. Ovo su dani kada možemo biti nervozni, razdražljivi, nemirni i preosetljivi.

I 26-og maja Jupiter iz znaka Bika gde je boravio godinu dana – prelazi u znak Blizanaca, gde će boraviti do 9-og juna 2025-e godine. Ovo će naročito pogodovati Blizancima, ali i Vodolijama i Vagama, kao i Lavovima i Ovnovima – vi dobijate jednu moćnu podršku za svoje ciljeve. Manje naklonosti sledi Devicama, Strelčevima i Ribama – jer ovaj tranzit može doneti preopterećenost i rasplinjavanje na više strana.

Sudeći po svemu – pred nama je jedan dosta solidan mesec. Uživajmo u njemu, srećno!!!

NEDELJNI HOROSKOP OD 6. DO 12. MAJA 2024: Pred vama su dani dobrih, ali ne velikih ljubavnih prilika

NEDELJNI HOROSKOP OD 13. DO 19. MAJA 2024: DA LI UZETI STVARI U SVOJE RUKE ILI PREPUSTITI DRUGIMA DA VODE CIJELU STVAR