in ,

RESTARTUJTE VAŠ METABOLIZAM ZA 24 SATA

Vežbe i “brze prepravke” u ishrani mogu da zvuče privlačno, ali na duže staze mogu ozbiljno da naruše vaš metabolizam.

Nutricionisti često skreću pažnju na to na da postoji mnoštvo pogrešnih informacija u tome kako da zaista pokrenemo svoj metabolizam i pripremimo telo za pravo, trajno gubljenje kilaže.

Ti trikovi uspeju samo ponekad, ili su rezultati samo privremeni, a nikada onakvi kakvi biste želeli da budu. Zato vas ohrabrujemo da zaboravite sve što vam je do sada rečeno o tome kako da se vratite u formu i prihvatite ove tri promene koje zaista imaju dugoročni efekat.

Popijte dve litre vode svakog dana

Najlakši način da ostanete hidrirani jeste da jednostavno popijete dve litre vode dnevno. Popijte, na primer, pola litre kada ustanete, još pola litre u 1, zatim u 3 i u 5 i gotovi ste za taj dan.

Ne preterujte sa vežbanjem

Previše intenzivno vežbanje može da utiče na hormone koji usporavaju rad štitne žlezde, poput kortizola, estrogena i testosterona. S obzirom na to da je štitna žlezda epicentar našeg metabolizma, želimo da joj ugodimo što više možemo. Dakle, pronađite program koji vam najviše odgovara i nikako nemojte preterivati.

Jedite namirnice koje sprečavaju upale

Ukoliko se često osećate naduto posle obroka, vaše telo pokušava da vam pošalje poruku. Preskočite brojanje kalorija i jednostavno jedite hranu koja čini da se osećate dobro. Namirnice protiv upale su krucijalne za metabolizam koji dobro funkcioniše. U protivnom, može doći do hormonskog disbalansa, kao i poremećaja rada štitne žlezde.

DEVET NAČINA DA POBEDITE DEPRESIJU I ANKSIOZNOST

FINANSIJSKE POTEŠKOĆE IZAZIVAJU OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME