in

SAMSUNG PREDSTAVLJA NAJNOVIJE INOVATIVNE KUĆANSKE APARATE NA SAJMU EUROCUCINA 2018

Samsung Electronics Co., Ltd. je najavio svoje prvo učešće na sajmu koji se održava svake dvije godine u Milanu- EuroCucina 2018. Ovim je Samsung pokazao da je predan jačanju svoje prisutnosti na europskom tržištu. Samsungov izložbeni prostor ima za cilj da podigne image i ugled kompanije među korisnicima u regionu s proizvodima koji stvaraju stvarne razlike u životima potrošača.

“Izuzetno nam je drago što po prvi put predstavljamo naše najnovije uređaje na sajmu EuroCucina u Milanu”, izjavio je BK Kang, izvršni potpredsjednik u kompaniji Samsung Electronics, direktor globalne prodaje i marketinga u Odjelu poslovanja digitalnim kućnim aparatima. “Nadamo se da će naše učešće na sajmu EuroCucina signalizirati našu predanost pružanju inovativnih kućanskih aparata koji oživljavaju kuhinje i korisnicima daju stvarne pogodnosti koje svakodnevno mogu doživljavati“.

Inovacije usredotočene na potrošače s novom Dual Cook Flex ™ pećnicom

Samsung predstavlja potpuno ugradbenu liniju proizvoda na sajmu EuroCucina, a u rangu neuporedivih kuhinjskih rješenja je potpuno nova Dual Cook Flex ™ pećnica. Njena prva inovacija u Europskoj uniji, “Fleksibilna vrata”, omogućava korisnicima nezavistan pristup gornjem odjeljku pećnice, bez gubljenja topline i ugrožavanja performansi kuhanja u donjem odjeljku. Gornji i donji odjeljci mogu se čak koristiti kao jedan veći prostor za kuhanje u velikom posuđu jednostavnim uklanjanjem pregrade.

Dual Cook Flex ™ također olakšava pripremu više jela uz pomoć Dual Cook sistema. Korisnici mogu postaviti dvije različite temperature i vrijeme neophodno za kuhanje za svaki odjeljak kako bi se postigao njabolji mogući okus hrane tokom istovremenog kuhanja. Dual Cook također sprječava miješanje mirisa između odjeljaka, osiguravajući optimalne rezultate kuhanja. Omogućavajući korisnicima korištenje samo gornjeg odjeljka, Dual Cook također povećava energetsku efikasnost smanjujući vrijeme predgrijavanja i ukupne potrošnje energije .

Dual Cook Flex ™ nudi niz pametnih karakteristika za optimizirano kuhanje. Na primjer, korisnici mogu jednostavno početi zagrijavati pećnicu i daljinski nadgledati i kontrolirati uslove kuhanja dok su u pokretu putem aplikacije SmartThings. Pored toga, Vodič za kuhanje/Cooking Guide preporučuje najbolji način kuhanja, temperaturu i vrijeme kuhanja na temelju sastojaka i vrste hrane.

Pametniji život s AI/IoT rješenjem

Kao dio Samsungovog učešća na sajmu EuroCucina, biće upriličena demonstracija zajdničkog i neprimjetnog rada ključnih kućnih IoT proizvoda. Samsung planira maksimizirati svoje smart/ IoT vođstvo pružajući prilagođena pametna rješenja. Posjetioci će moći doživjeti Samsungove jedinstvene kućne IoT tehnologije putem Family Huba i njegovih pametnih ugradbenih ponuda.

Također će biti pokazana vrhunska pametna povezanost Dual Cook Flexa ™ i najnovije generacije Family Huba ™ koji je integriran s app. SmartThings. Family Hub ™ korisnicima omogućava jednostavno, praktično i usklađeno iskustvo za povezivanje svih pametnih uređaja u kući, s karakteristikama kao što su Bixby, Planer za obroke/Meal Planner, Shopping lista i Recepti koji pružaju pametna iskustva u kuhinji.

Inovativna tehnologija i ravni dizajn u kuhinji

Na Samsungovom štandu, posjetioci će moći doživjeti i razumjeti jedinstvene kuhinjske tehnologije kompanije. To uključuje WaterWall ™ mašinu za suđe koja savršeno čisti sve posude po svim ćoškovima i Virtual Flame ™ ploča za kuhanje koja pruža intuitivnu vizuelnu kontrolu plamena. Samsungova tehnologija Twin Cooling Plus ™ također će biti predstavljena na transparentnom zaslonu koji pokazuje kako sistem nezavisno kontrolira frižider i zamrzivač.

Osim toga, biiće izložen i Samsungov premium dizajn, uključujući ravni dizajn, minimalistički dizajn koji neprimjetno usklađuje sve linije u jednu i povećava iskoristivost. Samsung će također izložiti crni ugradbeni paket od inoxa i Dacorovu modernističku kolekciju.

Kako bi dodatno demonstrirao svoje inovativne i pametne aparate, Samsung će 18. aprila/travnja održati konferenciju za partnere i medije u Auditoriumu Salone del Mobile kao i ekskluzivni Samsungov Club des chefs -kuharski show isti dan na čelu s Michelinovim kuharskim zvijezdama na Samsungovom štandu u dvorani 15. EuroCucina, a pomoćna tehnologija za kuharski događaj, će se nalaziti u sklopu Salone del Mobile Milano od 17. do 22. aprila/travnja.

HOROSKOP NESRETNIH VEZA: KOJA ŽENA PADA U DEPRESIJU, KOJA ODMAH KREĆE DALJE, A KOJU NIJE BRIGA ZA NJEGA?

3 HOROSKOPSKA ZNAKA KOJA UVEK SRLJAJU U VEZAMA I IDU GLAVOM KROZ ZID