in

Ono što prvo ugledate na ovoj slici, određuje vašu ličnost i vaše mane

U nastavku pogledajte tumačenje vašeg izbora…

Jabuke

Ako ste na ovoj slici prvo uočili jabuke, jasno je kako ste vi nepopravljivi optimista. Obraćate pažnju na detalje, a sreću vam bude čak i najmanje sitnice. Osoba ste kojoj se prijatelji povjeravaju, jadaju i traže savjete.

Ne bi iznenadilo da prođete pored šumskog požara, a da ga ni ne primjetite jer ste bili zauzeti gledanjem leptira kako lete.

MANA: Zbog toga što toliku pažnju obraćate na detalje, ne vidite široku sliku. Iako ste dobri u odnosu sa ljudima, loši ste kada dođe do krizne situacije.

Lice

Ako ste prvo uočili veliko lice, vi ste osoba koja u životu uvijek gleda širu sliku. Objektivni ste, pa vam zbog toga često govore da ste bezosjećajni i neempatični, ali to nije tačno. Prije nego što donesete neku odluku, vi ćete uvijek razmisliti nekoliko koraka unaprijed.

Cilj vam je uvijek u glavi i jasno znate šta želite u životu.

MANA: Zaboravljate da sitnice čine život i ne umijete da se opustite.

Čovjek

Ako ste na slici prvo uočili čovjeka kako sjedi i čita knjigu, vi ste osoba koja je fokusirana na srž problema. Često se dogodi da ste pesimistični, te da u svojoj glavi od muhe pravite medvjeda. Ipak, dobro vam ide rješavanje problema i super se pokazujete u kriznim situacijama jer se ne plašite sukoba i direktnih, bolnih rješenja.

MANA: Ne znate kako da se fokusirate na pozitivne stvari. U svakoj situaciji vidite samo ono negativno.

(Novi.ba)

13 razlika između užurbanog i efikasnog čovjeka – u kojoj ste vi grupi?

Testirajte moć zapažanja: Možete li pronaći psa na ovoj slici?