in

UKLONITE BAKTERIJE SA ODJEĆE: NAJBOLJI TRIKOVI DA POTPUNO OČISTITE ODJEĆU

Pranje i održavanje rublja je rutina, ali bez obzira na iskustvo i navike postoje male tajne koja mogu olakšati posao. Ako već niste isprobajte ove trikove koji daju odlične rezultate.

Masnoće iz kože privlače prljavštinu koja se najviše nakuplja na ovratniku. Prije nego košulju stavite u perilicu ovratnik namažite šamponom.

Ako je riječ o tvrdokornim mrljama odjeću namočite u mlakoj vodi s malo deterdženta i ostavite da tako odstoji preko noći

Da bi bijelo ostalo bijelo, a crno ne bi izblijedilo, odjeću okrenite naopako i perite je na najnižoj temperaturi.

Tvrdokorne mrlje poput one od kave, kečapa ili masnih umaka namažite pjenom za brijanje i ostavite da odstoji oko pola sata te nakon toga operite u perilici.

Prije nego opranu robu stavite u sušilicu ili krenete s glačanjem dobro provjerite je li na vašoj odjeći ostala negdje koja mrlja, jer visoka temperatura samo će je dodatno fiksirati na tu tkaninu.

Ako je vaša perilica rublja poprimila ustajali i neugodan miris u posudu za prašak dodajte pola šalice sode bikarbone i stavite je na kratko pranje. Soda bikarbona će ukloniti sve neugodne mirise.

U perilici možete oprati i zastore za tuš kabinu. Operite ih na programu za sintetičke materijale do 40 stupnjeva i koristite uobičajeni deterdžent.

Ocat je najbolje sredstvo za zaštitu materijala i ima djelovanje kao omekšivač. U program ispiranja dodajte šalicu octa i vaša će odjeća ostati meka. Ocat možete dodati i za ručno pranje.

Ubacite dvije teniske loptice u perilicu rublja zajedno s ručnicima i posteljinom i omekšivač vam nije potreban. Nakon pranja vaši će ručnici biti meki i mirisni.

NOVA KOLEKCIJA EKSKLUZIVNIH SVJETSKIH BRANDOVA U BIH, ZAHVALJUJUĆI ASTRI & BOROVU

KARAKTERISTIKE KOJE VAM GOVORE DA LI SU LJUDI U VAŠEM OKRUŽENJU DOBLE ILI PODLE OSOBE