in

Žene u horoskopu: JARAC – Odana, ambiciozna, stroga i predana svemu čemu se posveti

Horoskopski znak Jarac (Capricorn), spada u grupu „zemljanih“ elemenata horoskopa (zajedno sa znakom device i bika), i ovim znakom vlada vrlo stroga i dominantna planeta Saturn, uz suvladarsko delovanje Jupitera.

Osobe rođene u znaku jarca, predstavljaju pripadnike muškog i ženskog pola čiji je datum rođenja u razdoblju između 22. decembra i 20. januara.

Žena rođena u horoskopskom znaku jarca – opšte osobine

Ženske osobe rođene u znaku jarca, vrlo su ambiciozne i tvrdoglave i za postizanje svojih ciljeva se neustrašivo i odlučno bore.

U međuljudskim odnosima, žene ovog horoskopskog znaka su veoma odane kao prijatelji, ali i vrlo stroge kada su u pitanju porodične vrednosti ili prijateljske i emotivne veze.

Žene u znaku jarca odlikuje velika doza zatvorenosti i distanciranosti u emotivnom kontekstu, tako da veoma teško veruju osobama suprotnog pola i jako su oprezne kada stupaju u emotivne veze.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku jarca

Ženske osobe rođene u znaku jarca su vrlo samouverene i uspešne u svakom životnom polju, i nisu sklone odustajanju od svojih ciljeva.

Ženski jarčevi su veoma praktični i vrlo dobro organizovani, po prirodi nisu skloni rasipništvu i vrlo su svesni da im novac i materijalna sigurnost mogu obezbediti budućnost, pa su skloni da budu veoma štedljivi i čak imaju u sebi dozu sebičnosti i škrtičluka kada su finansije u pitanju.

Osobe ženskog pola koje pripadaju ovom znaku zodijaka, vrlo su vredne i predane svemu onome čemu se posvete, i dobro znaju da samo napornim trudom i radom mogu da postignu zacrtane ciljeve i ostvare se na poslu i u karijeri.

Žene jarčevi odlikuju se izraženom inteligencijom, a odsusutvo logičnosti i intuicije u razmišljanju i delovanju, nadomestiće predanim radom i velikim trudom koji su uvek spremne da ulože do svog potpunog maksimuma.

Kada su u pitanju odnosi sa drugim ljudima, žene u znaku jarca su obično vrlo „krutih“ shvatanja, retko su spremne na kompromise i tvrdoglavo se drže svojih ideja i ne dozvoljavaju bilo kakvo uplitanje sa strane, i takođe veoma teško prihvataju i dobronamerne savete svojih najbližih saradnika ili prijatelja. Za sebe žene u znaku jarca smatraju da su uvek i bez izuzetka u pravu, i da „sve znaju najbolje“ pa nije retkost da u toj svojoj samodovoljnosti prave greške i da ih često ponavljaju.

Žene jarčevi nikada nisu spremne na kompromise i vrlo teško opraštaju izdaju i bilo kakav vid prevrtljivosti i odsustva lojalnosti.

Žene ovog znaka odlikuju se vernošću u poslovnim, prijateljskim i emotivnim odnosima. Iskrenost ovog znaka zodijaka prema drugim ljudima, vrlo često ide do granice osuđivanja i preteranog nametanja svoje volje i stavova, pa su po nekada potpuno pogrešno shvaćene u svojoj čistoj dobronamernosti i želji da pomognu drugima.

Po pravilu žene u znaku jarca nisu u stanju da balansiraju između emocija i razuma, pa su sklone da ukoliko ih emocije nadvladaju, postanu vrlo nemarne u poslu i da ispolje dozu lenjosti i nedoslednosti u planiranju i delovanju; sa druge strane, ako se primarno posvete poslu, često zanemaruju svoju emotivnu prirodu i nemaju vremena da se dovoljno „daju“ partnerima ili svojoj porodici ukoliko su u braku.

Vrline žena rođenih u znaku jarca su – istrajnost; odlučnost u postizanju ciljeva; ambicioznost; odanost; emotivnost; moralnost; verovanje u tradicionalne vrednost i „kućno vaspitanje“; vernost; inteligencija i široko opšte znanje i obrazovanje; praktičnost u rezonovanju i delovanju; marljivost u radu i planiranju; požrtvovanost; tolerantnost i strpljivost; nesebičnost i velikodušnost.

Žene u horoskopu: STRELAC – Jednostavne, fantastične, jedinstvene i neponovljive

Žene u horoskopu: VODOLIJA – Samostalna, nezavisna, uvek iskrena i često pogrešno shvaćena