in ,

NAOČALE ZA SUNCE UGROŽAVAJU NAŠE ZDRAVLJE A EVO I KAKO

Nema potrebe da se plašite sunca – manjak sunčeve svetlosti može da izazove mnoge zdravstvene probleme.Većina ljudi nije svesna koliko je sunce važno za očuvanje zdravog vida.

Ovu tezu potvrdiće istraživanje, čiji će rezultati biti objavljeni za nekoliko decenija, a tada bi moglo da bude kasno. Naučnici su dokazali da nedostatak sunca može da vodi do osteoporoze, raka i depresije.

Ovo su četiri razloga zbog kojih ubuduće nećete želeti da nosite naočare za sunce:

4. Sunčeva svetlost

Naši preci nisu nosili naočare za sunce, nisu im bile potrebne, jer nisu morali da se štite od prirodnog svetla. Naravno da su izbegavali da se izlažu suncu kada je bilo najveća vrućina. Sunce obezbeđuje spektar svetlosti koji poboljšava i održava brojne procese u vašem mozgu. Ojačava hipotalamus u mozgu, koji je povezan sa epifizom. Epifiza je u najvećoj meri odgovorna za melatonin, hormon koji reguliše ciklusa spavanja i ustajanja. Naočare za sunce jednostavno blokiraju ovaj proces.

3. Oči se teže prilagođavaju svetlosti i tami

One funkcionišu kao bilo koji drugi organi u vašem telu: Ako ih ne koristite, izgubite ih. Ako vaše oči nisu izložene različitim UV zracima, onda će se poremetiti sposobnost prilagođavanja, ali i vid.

2. Umor

Oči su stvorene da komuniciraju sa sunčevom svetlošću, zato može biti veoma stresno ako nosite naočare u dugim vremenskim intervalima. Na taj način, oči su prisiljene da rade više nego obično.

1. Nepravilna UV zaštita

Na jakom suncu, oči će se same, prirodno štiti skupljanjem zenica, ali kada veštački stvarate tamu oko očiju, zenice se šire i omogućavaju dodatno ulazak UV svetla

IZBEGNITE NEPRIJATNOSTI: PRVA POMOĆ KOD NAPADA PANIKE

FITNES TRENER SA CICIMICI LISTE 11 REGIONALNIH TOP TRENERA POSTAO “MISTER OCEAN 2017”