in

PET REČENICA KOJE IZGOVARAJU PSIHOPATE

Psihopate zamišljamo ili kao hladnokrvne ubice ili genije, izolovane od društva i drugačije od običnih smrtnika. Zatvorene tipove koji slušaju klasiku i imaju IQ kao Ajnštajn. Procenjuje se da čine jedan posto populacije, za života ste zasigurno upoznali barem jednog… Ili to, ili ste jedan od njih.

Iako postoje konkretne osobine koje poseduju, ponekad ih je teško prepoznati u kratkim svakodnevnim razgovorima. Umesto osobina, trebali biste obratiti pažnju na fraze koje koriste, savetuje na svom blogu Džekson Makenzi koji je napisao knjigu o psihopatama.

Krenimo s frazama:

1. Previše analiziraš stvari

Možda ste stvarno previše okupirani sitnicama, no češće se tim optužbama želi probuditi osećaj krivice kod žrtve, umesto da psihopate prihvate odgovornost za svoje postupke. Psihopatama je cilj da vas nateraju da posumnjate u svoju intuiciju tako što će vas okrivljavati za sve zbog čega se osećate lose.

2. Mrzim dramu

Ubrzo ćete shvatiti da je više drame oko njih nego oko drugih osoba koje poznajete. Naizled mirni i previše povučeni i opušteni, dok se u njima odvija pakao.

3. Pogrešno si me shvatio

Jako je bitno u kom kontekstu i situaciji vam kažu ovako nešto. Ako vam šef govori da nešto nije dobro na poslu, nemojte ga odmah optužiti da je psihopata. Psihopate vas namerno prozivaju, a onda vam govore da ste ih pogrešno shvatili.

4. Tako si osetljiv

Psihopata će vas gurati do tačke pucanja, a onda vas nazvati osetljivima. Oni provociraju vaša osećanja, tako funkcionišu.

 5. Lud si, ljubomoran, zaljubljen u mene

Psihopate imaju potrebu da optužuju druge da su ludi ili tvrditi da su te osobe zaljubljene u njih. Izađite iz tog odnosa. Bez poruka, poziva, e-mailova, čak i prijateljstva na Facebooku. Inače će napraviti sve da vas izlude.

HOROSKOP OTKRIVA KOJA METE I DAN I NOĆ A KOJA LEGNE U PRVLJAVIM ČARAPAMA

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA ZORICE BRUNCLIK: EVO KO JE OTAC NJENE ĆERKE MARIJE!