in

Žene u horoskopu: DEVICA – Prefinjene, pametne, humane i osetljive

Ženske osobe koje su rođene u znaku Devica (Virgo), pripadaju kalendarskom razdoblju koje obuhvata period između 23. avgusta i 22. septembra.

Vladajuća planeta u šestoj „astrološkoj kući“ kojoj pripada znak device je Merkur, a osnovni element ovog znaka zodijaka je „zemlja“.

Žena rođena u horoskopskom znaku device – opšte osobine

Žene koje su po zodijaku device, prema astrološkim tumačenjima predstavljaju „najženstveniji“ znak u horoskopu, pune su senzualnosti i emotivnosti, rafinirane su zavodnice i u ljubavi su uvek u potrazi za savršenstvom i idealima.

Kako znak device pripada pomenutim „zemljanim“ elementima, u karakteru žena ovog znaka je i velika prizemnost i sposobnost samokontrole, jer su sposobne da svoje emocije uvek lako potisnu u „drugi plan“, kada primete da im utiču na racionalnost i realno rasuđivanje.

Ženske osobe u znaku device su po prirodi veoma iskrene i odane, ali u sebi nose i veliku dozu nesigurnosti i opreza, pa su često sklone da preispituju sebe i svoje odluke ili planove.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku device

Karakter žena koje su rođene u znaku device je veoma suprotan od uticaja Merkura koji vlada njihovim sazvežđem, pa su one veoma elokventne, otvorene, komunikativne i duhovite.

Jedini uticaj koji pomenuta vladajuća planeta ima na osobine žena ovog znaka zodijaka, jeste preterana strogost, skromnost, sitničavost i preciznost koju ženske device pokazuju u različitim životnim poljima.

Žene u znaku device veoma su humane i saosećajne, sklone su da pomognu svima bez izuzetka i da se nađu kao oslonac svojim bliskim prijateljima ili članovima porodice i emotivnim partnerima.

Iako vole da su uvek sređene i doterane, žene u znaku device nisu snobovi niti su „robovi“ materijalnih stvari, pa često zarađena sredstva daju u humanitarne svrhe ili nesebično pomažu svakome ko im se obrati za finansijsku pozajmicu.

U karakteru device, veoma cenjene vrline su tačnost i pedantnost, koju žene ovog horoskopskog znaka veoma poštuju i kod drugih ljudi i smatraju da je neodgovornost ili aljkavost odraz „loše“ unutrašnje energije i nesklada.

Sa aspekta međuljudskih odnosa, žene u znaku device su vrlo skromne i sramežljive, pa čak i tradicionalne i konzervativne, i visoko cene moralne vrednosti kod svojih prijatelja i emotivnih partnera, iako su veoma često one same sklone da se vežu za više muškaraca istovremeno ili da počine preljubu u braku.

U svojim „pokajanjima“ za sopstvene greške, žene u znaku device su veoma samokritične i stroge prema sebi, ali iako su svesne da su pogrešile, nije retkost da iste greške ponove više puta.

Žene u horoskopu: LAV – Najbolji predstavnik ženskih kvaliteta po zodijaku i natalnoj karti

Žene u horoskopu: VAGA – Sklop suprotnosti koji daje savršenu ženu, majku, prijateljicu i poslovnu saradnicu