in

ČETIRI INDIJSKE TAJNE LJEPOTE ZA DUGU I ZDRAVU KOSU

Ako želite dužu, kvalitetniju kosu, danas je vaš sretan dan!U ovom članku ćemo istražiti 4 prirodna savjeta za kosu iz Indije koja će apsolutno biti korisnija od bilo kog skupog hemijskog proizvoda.

1) Aloe vera gel

Indijci su dokazali pogodnosti aloe vere još prije 4000 godina.Danas znamo da gel aloe vera sadrži više od 20 vitamina A,B1,B6,B12,C i E.Ovi vitamini povećavaju nakupinu krvi u glavi, povećavaju rast kose.Aloe vera takođe sadrži polisaharide i glikoproteine koji stimulišu rast nove kose.Može se koristiti u borbi protiv ćelavosti ako je uzrok privremen, poput stresa ili neishranjenosti.

Jednostavno otvorite list aloe vere i izvucite gel.Bacite to u blender i mješajte dok ne postane glatka smjesa.Zatim, utrljajte rezultirajuću otopinu kroz vlasište.

2) Pranje hladnom vodom

Kada svoju kosu perete vrućom vodom, toplina zapravo otvara vaše folikle, uklanjajući ulje i vlagu koja je potrebna za rast kose.S druge strane, pranje kose hladnom vodom zatvara folikule kako bi se zaključali u tim vitalnim hranjivim tvarima.
3) Maska od jajeta

Jaja su puna proteina, što potiče rast kose i vlagu.To će osigurati ne samo da kosa raste duža, nego da ostane i jaka.Trebat će vam dva svježa jaja i neki probiotički jogurt.Razbijte jaja i stavite u zdjelu.Ako imate prirodno masnu kosu, dovojite žumance od bjelanjka .Ako je vaša kosa suha i potrebna joj je vlaga, ne morate razdvajati.Zatim, saspite 4 kašike jogurta i pomješajte sa jajima.Nakon što je sve pomiješano, nanesite masku kroz vlasište.Neka stoji 20 minuta , zatim isperite hladnom vodom.

4) Eterična ulja

Postoji niz fantastičnih eteričnih ulja za rast kose.Preporučuje se ulje mrkve, kamilice, čajevca i čepresa.Slobodno spojite nekoliko ulja za dodatnu korist.Nanesite ovo kroz kosu i ostavite da djeluje 20-30 minuta.Zatim isperite kao i obično.

KAKO KOJI HOROSKOPSKI ZNAK VOLI DA MU IZGLEDA KUĆA

ZAŠTO BOLI SRCE KADA PITAMO: BOL U GRUDIMA OD TUGE JE VEOMA RELAN