in

NAUKA OBJAŠNJAVA ZAŠTO MUŠKARCI VARAJU

Kada muškarci varaju, žene obično misle da je to zato što su nesrećni ili nezadovoljni. A nova naučna istraživanja kažu da neku muškarci prosto ne mogu da ne varaju. I sve je bazirano na njihovom obliku lica. Evo sa kojom kategorijom treba posebno da budete pažljivi.

Prema studiji objavljenoj u “Arhivima seksualnog ponašanja”, naučnici su doveli u vezu odnos širine i dužine lica (FWHR) sa ponašanjem, odnosno sa seksualnim ponašanjem.

Tako su muškarci sa kraćim i širim licem podložniji prevarama od muškaraca sa užim i dužim licem. Od više studija kojima je ova teza dokazana, u jednoj je učestvovalo 145 heteroseksualnih studenata, 69 muškaraca i 76 žena.

Svi su oni trenutno bili u vezama, popunjavali su upitnike o svom seksualnom ponašanju, a onda su im uzete i dimenzije lica prema fotografiji koju su priložili. Daljim merenjem lica utvrđeno je da je FVHR povezan sa seksualnim nagonom muškaraca.

Da li bi rezultati bili drugačiji da su ispitivane i druge rase?


U drugoj studiji nije proučavana samo veza između FWHR i seksualnog nagona, već i nameravano neverstvo i socioseksualnost, to jest želja za neobaveznim seksom pre nego seks u vezi.

Iako studija nudi mnoge jake veze između oblika lica i vernosti, tu su i velika ograničenja. Naučnici su zasnovali zaključke na studentima koji su bili većinom strejt i belci, što navodi na pitanje da li bi isti rezultati bili i da su u pitanju ispitanici različitih godina, rasa, seksualnosti.

Ako vaš dečko ima kockasto lice, nema dokaza da će vas varati. A ako vara pod izgovorm “imam kockasto lice”, to nije dovoljan razlog.

Zato, momci, i ne pokušavajte!

PROVERITE HOĆETE LI POSTATI MILIONER

NI PO KOJU CENU NE DOZVOLITE DECI OTVARANJE PROFILA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA BEZ OVOGA