in

OTKRIVENO NA KAKVE FRAJERE ŽENE NAJVIŠE PADAJU

Kad Univerzitet u Masačusetsu objavi neko istraživanje, svi mediji se utrkuju da što pre prenesu rezultate. I njihovi rezultati nam se uvek cviđaju, jer govore ono što i sami mislimo, a često ne smemo da kažemo.

I zato nam nije jasno zašto kod njih nije sprovedena anketa o tome na kakve tipove žene padaju. Možda bi ishod bio isti, ali bih u metod svakako imali više poverenja.

Naime, Univerzitet u Kvinslendu je  uključio u ispitivanje 160 žena i pokazao im fotografije muškaraca najrazličitije građe sa pitanjem da izaberu najprivlačnijeg. Važna napomena: muškarcima su “odsekli” glave i prikazali su samo njiho goli torzo. I onda su žene, verovali ili ne, odlučile da su visoki mišićavi muškarci najprivlačniji.


Ispostavilo se da najviše padamo na muškarce koji su krupni snažni (pa kad nam ne pokažete kompletnu sliku naravno da ćemo reagovati kao praistorijske životinje koje se prvo kače za onog koji može da ih brani od divljih zveri i da ulovi dovoljno istih za preživljavanje!?).

Osim mišića, važna se pokazala i visina, ali ne u tolikoj meri kao snaga. Zanimljivo je (ali očekivano!) da nijedna žena nije pokazala statistički značajnu naklonjenost muškarcima koji su fizički izgledali slabije, a samo je jedna žena tekom istraživanja pokazala sklonost prema slabijim muškarcima, ali samo dok ih nije videla u poređenju s drugim, snažnijim tipovima. Nakon toga je i ona odabrala onog snažnijeg (šmrc).

“Važnost snage i visine za atraktivnost može biti posledica mehanizama odabira partnera za reprodukciju. To su pokazatelji zdravlja i nekih prednosti koje mišićava, telesni spremna i mršavija tela imaju u odbrani, lovu i drugim aspektima borbenih sposobnosti”, kažu naučnici.

Neka ranija istraživanja pokazala su da žene najviše preferiraju kombinaciju nežnijeg lica i snažnog tela.

OTKRIVAMO KAKAV VAM MUŠKARAC NE TREBA NI U LUDILU

9 ZNAKOVA KOJI GOVORE DA NE ZNAŠ ZAŠTO NE MOŽEŠ IZAĆI IZ LOŠE VEZE