in

PET NAJVEĆIH GREŠAKA TOKOM TUŠIRANJA

Retko ko bi pomislio da možemo da pravimo greške i prilikom tako jednostavne radnje kao što je tuširanje. Nekada iz neznanja, a nekada u žurbi, činimo stvari koje škode ne samo našoj koži već i celokupnom organizmu.

Zato smo vam mi pripremili nekoliko jednostavnih pravila kako da sačuvate sopstveno zdravlje i nadamo se da ćete ih se setiti svaki put kada krenete na tuširanje.

1. Predugo tuširanje

Kao i topla voda, i dugotrajno tuširanje isušuje kože, što može da rezultira osipom i svrabom, Optuimalna dužina tuširanja jeste oko 10 minuta.

2. Česta upotreba kupki i gelova za tuširanje

Što više pene, to je više veštačkih aktivnih supstanci u gelu za tuširanje. One uklanjaju prirodni masni sloj sa vaše kože koji je zapravo štiti, pa koža postaje gruba i suva. Takođe, ako vam antibakterijska sredstva nisu posebno prepisana, nema potrebe da ih svakodnevno koristite.

3. Koristite stare i mokre sunđere

Mokri sunđeri i lufe su pogodna sredina za razvoj bakterija i gljivica, pa bi bilo dobro da ih menjate svake 4 nedelje. Pokušajte da umesto njih koristite frotirsku rukavicu ili peškir. Važno da je sunđer nakon svake upotrebe osušite.

4. Previše entuzijastično sušenje

Osušite telo mekanim peškirom, ostavljajući ga blago vlažnim. Namažite omiljenu kremu i vaša koža će biti glatka i zdrava!

5. Previše vruća voda

Vrela voda dovodi do isušivanja i pucanja kože. Ona uklanja previše prirodne masnoće sa kože, ostavljajući je tako nezaštićenu. Takođe povećava protok krvi što često dovodi do eritema, upala i osipa. Temperatura 35-40°C savršena je za zdravlje kože

ON JE JEDINI ČOVJEK KOJI JE OBIŠAO SVIH 198 ZEMALJA SVIJETA

OVIH PET STVARI ODAJE PSIHOPATU