in

SVE KOMBINACIJE BLIZANCA: KOLIKO ČESTO U LJUBAVNOM ŽIVOTU TVOJ PODZNAK PREOVLADAVA

Blizanci / Ovan:

U ovoj kombinaciji, strana Blizanaca, uvek spremna da prodre i istražuje duše drugih osoba, zahvaljujući svom elastičnom načinu razmišljanja i upadljivoj sposobnosti prilagođavanja najrazličitijim situacijama, prima od podznaka Ovna snažne impulse volje, preduzimljivosti i energije. Rađa se tip koji hitro misli i deluje, ponekad suviše naglo i riskantno, uvek pun velikog entuzijazma, ali često bez postojanosti i stvarne dubine. Živost njegovog duha čini ga sličnim permanentnom obdarenom adolescentu: sve ga zanima, uz rizik da se raspe jer ga stalno privlače novi centri interesovanja.

Pre svega je impulsivan i otvoren pa često pokušava da miri suprotnosti na intelektualnom planu. Ali njegovo shvatanje sveta nije uvek odmereno, a nestrpljenje mu ometa put smirenosti, tim pre što nema dovoljno promišljenosti, opreznosti i zrelosti. Čak i kada ima odgovornosti, on izgleda površan i stalno nekud žuri, pa mu se događa da donosi nagle odluke iz čista mira. Njegova stalna pažnja za sve što je novo često ga vodi u originalne stavove i rizike, što bi moglo da uplaši one koji žele da sa njim sarađuju. U svakom slučaju, reč je o veoma privlačnoj osobi, predodređenoj, zbog svojih jedinstvenih sposobnosti, za upravljačka mesta.

Oportunista je i ume da improvizuje u teškoj situaciji koja se drugima čini nerešivom. Osnovne vrline pomoću kojih ovaj tip Blizanaca uspeva da ostvari svoje ciljeve su inventivnost, rečitost, intuicija i ta neukrotiva sposobnost da večno ostane mlad i da se ne boji udaraca sudbine. Neumoran je optimista i ne okleva da ide van utabanih staza, i da iznenađuje druge načinom na koji prevladava okolnosti spektakularnim gestovima…

– Vaš pristup svetu je neposredan pre nego diplomatski. Ne držite jezik za zubima i nikada se ne ustručavate da kažete šta mislite, bez obzira kome ćete stati na žulj. Prilično ste ekstrovertni i tvrdoglavi, ne drži Vas mesto! Stalno u pokretu, komunicirate sa svetom, puni ste entuzijazma i optimizma. Idete nalik na “blic” prema svetu, prema životu, sa neverovatnom radoznalošću i idealizmom koji je skoro neiscrpan.

Ovan donosi Vašem znaku hrabrost i dinamičnost. Borite se za svoja ubedjenja kad je to potrebno, ali više volite da koristite duh. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od Vas velikog preduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira – uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem. Dok stvari idu onako kako ste planirali, sve je u redu, ali kada krene naopako, brzo planete i sami sebe onemogućite. Potrebno Vam je da malo obuzdate naglost temperamenta i da negujete doslednost.

Inteligentni ste, pa dobro strukturišete svoje ideje i razvijate misao u smeru efikasnosti. Od onih ste koji će uložiti ogromnu energiju u ono u šta veruju. Vaš duh koji je mladalački i kreativan, proizvodiće mnogo zamisli i projekata. Znate da se ophodite sa drugima i da ih zavedete, da učestvujete sa njima u projektima, da delite rizik, ali i dobitak. Strastveni ste ali niste budala. Ipak, naučite da se odmarate, zašto stalno trčati?…

Blizanci / Bik:

Jasno izražena intelektualnost, rečitost, promenljivost i snalažljivost, koje u ovom spoju znaka i podznaka potiču od Blizanca, sjedinjuju se ovde sa ekstremno realističkim i materijalističkim pogledom na svet jednog Bika. Ova sinteza sveta čula i sveta intelekta proizvodi konstantno interesovanje za svet oko sebe i realno sagledavanje stvari i situacija. Takva priroda se obično ispoljava na tri načina:

Kada u horoskopu preovlađuje Bik, putovanja, lutanja i radosti života i ljubavi, draž povremenog odmaranja na nekom mestu ili pronalaženje porodičnog korenja ili sopstvene kuće, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Blizanca – Bika. Odisej koji se vraća Penelopi posle svog dugog i čudesnog putešestvija, ostavši za nju verno vezan, uprkos avanturističkom duhu, pošto je prebrodio bure muka i zadovoljstava.

Kada se radi o prilagođenom tipu Blizanci – Bik, koji zna da izvuče korist iz svojih psiholoških varijanti, on u društvu ostvaruje svoju mnogostranu ličnost, vešto krmani kroz hijerarhije i provlači se između pravila i zakona, da bi bolje osigurao situaciju i spokojstvo svoje porodice, mesto ispoljavanja njegovih osećanja i strasti. Sposoban je za čudesne zaokrete da bi izašao iz nezgoda i ne plaši se suočavanja sa najvećim opasnostima, na visini svojih osvajačkih ambicija.

Kada preovlađuju Blizanci, ovakve osobe su uhvaćene u dvostruku dilemu: težeći da se osećajno vežu, na mukama su zbog prozdiruće čulnosti koja ih gura da uđu u “povlašćen” odnos sa drugim polom, i zbog svoje posesivnosti ponekad isključive, koja ih sprečava da se lako otrgnu od sopstvene telesne strasti. Ove kontradiktorne potrebe ih osuđuju, na duže ili kraće vreme, na samoću ili na nezadovoljstvo. Oni koji ne uspeju da pronađu svoju ravnotežu u ljubavi, koja je istovremeno se*sualna, fizički angažovana a intelektualno, mentalno odeljena, rizikuju da dugo vremena oklevaju između neženstva i života udvoje, i da prođu pored sreće kada se ona pojavi…

– Podznak u Biku će usporiti Vaš ritam; potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim, jednom nešto naučite, retko to zaboravljate. Vaš Blizanački živahni, Merkurovski humor, zahvaljujući Biku sada ima jedan “zemaljski kvalitet”. Senzualniji ste i stabilniji nego prototip Vašeg Sunčanog znaka. Vaš osnovni problem je u tome što u isto vreme čuvate svoju slobodu i svoju stabilnost. Vaš imidž: čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste pragmaticar koji pokazuje umešnost i zdrav razum.

Ponekad Vam zameraju da umete vrlo dobro da izvučete deo iz odnosa koje gajite ili da pronađete dobru “zaštitu” koju i te kako umete da osvojite, zahvaljujući svome šarmu. Ali, veza Blizanci – Bik je složena i u onoj meri u kojoj će se Sunce nalaziti u drugom polju praktičnost će odnositi pobedu nad razumom. To će Vam biti od ogromne važnosti ukoliko Vas prevashodno interesuju poslovi i karijera. Ali, na planu emocija teško je prevazići protivrečnosti koje su u Vama; ravnotežu između strasti i ravnodušnosti, osećanja i razuma postići ćete posle dosta lomova…

Blizanci / Blizanci:

U ovoj sintezi znaka i podznaka srećemo se sa svim osobinama tipičnim za Blizance, koje daju karakteristični pečat ovoj ličnosti: hitrinu njenog intelektualnog uviđanja, lakoću u donošenju sudova i nedostatak stvarne duhovne dubine. Iz ovog spoja rađa se briljantan, duhovit tip, pokretljiv i zainteresovan za sve probleme sveta, mada bez filozofske sposobnosti da dođe do prave suštine stvari i samog života.

Poput matematičara koji će pojednostavljivati svoje račune sve sažetijim i sažetijim obrascima, Blizanac – Blizanac je domišljato lenj. Dešava mu se, međutim, da ustukne pred previše teškim problemom ili preprekom, te da je žurno zaobiđe i, ako mu pomisao na to smeta, zaboravi. Ako ne stigne na cilj koji je prvobitno odredio, on će jednostavno odrediti drugi, a niz uspeha tumačiće kao niz iskustava koja vode nečem neopisivom, u svakom slučaju ostvarenju njegove ličnosti.

Ali, često se dešava da zbog stalnog povlačenja dupli Blizanac zapravo nigde ne dospeva. Nesposoban da se trajnije usredsredi, da prodre u suštinu stvari, on preleće kulture i situacije, menja zanimanja i adrese. Stvarnost doživljava kao apstrakciju: mnogo su manje važne same činjenice od načina na koji ih on doživljava. Danas je ovde, sutra tamo i nema mu ravnog u sposobnosti prilagođavanja i izbegavanja neprijatnosti.

Ova kameleonska ličnost kadra je da se srodi sa sredinom u kojoj dela i da svoje ponašanje prilagodi ljudima koji je okružuju. Taj večiti mladić sa više lica i u stalnom pokretu ume da menja pravila igre, da oko sebe seje uznemirenost, da izmeni poredak koji je izgledao tako stabilan. Blizanac – Blizanac je majstor dvostruke igre, šampion dvosmislenosti. Beži od svake navike, namerno je neuhvatljiv, prilagođava se duhu vremena, plovi prepušten okolnostima. Ali ko je on u stvari, kuda želi da stigne… da li to i on sam zna?…

– Vrlo ste prilagodljivi, promenljivi kao vreme, danas ste ovde – a sutra ko zna gde! Imate veoma razvijeno osećanje za praktično a promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Dupli Blizanci se vrlo često pretvaraju u Strelca, što bi se reklo u prirodu suprotnog znaka. Imate potrebu za pokretom, za mobilnošću, takođe i sklonost ka tome da se raspete, da ne ispunite uvek ono što obećate i vešti ste u obavljanju više stvari istovremeno. Zato povedite računa o nestabilnosti! Morate naučiti da se koncentrišete, a da ne delujete impulsivno.

Vi ste zabavni, društveni, živahni, nemirni. Neverovatna je lakoća kojom komunicirate. Vaša želja za druženjem, za poznanstvima više je nego dominantna. Brzim zaključivanjem možete izvući ono najbolje iz drugih. Pošto ste sposobni, duhoviti, društvo Vam oprašta površnu crtu koju posedujete. U svakom slučaju, sa takvom prirodom imaćete teškoća da izgradite sopstveni identitet, jer ste podeljeni između onoga što jeste kao osoba koja želi da dejstvuje na štetu emocija, i što jeste kao osoba koja želi da emotivno reaguje na uštrb akcije…

Blizanci / Rak:

Ovde se strana Blizanaca, intelektualna, na distanci od drugih, kontrolisana i kritički nastrojena, sjedinjuje sa bogatstvom osećanja, subjektivnih ubeđenja, nejasnih misli i s onim neodređenim i nesigurnim stavom tipičnim za Raka. Ovaj spoj intelekta sa instinktom može biti temelj velike intuicije, istinske sposobnosti hvatanja u letu i nepogrešivog procenjivanja situacija i mogućnosti.

U ovoj kombinaciji Mesec i Merkur udružuju svoje napore da bi produžili detinjstvo i mladost sve do zrelog doba i da bi stvorili jedno od onih bića za koje se kaže da “umeju da ostanu večno mladi”. Ovaj mešoviti tip nije čist beskrvni intelektualac. Baš naprotiv. On je nestalan, maštovit, osetljiv. Njegova duboka osećajnost ga goni da se zanima za ljudske stvari i društvene odnose. Ali, on se koleba između intimnosti svog porodičnog života i zamora spoljašnjeg sveta u koji bi tako rado uronio.

Stalno pokušava da pomiri raspoloživost sa osećanjem sigurnosti, društveni život sa privatnim, san sa lucidnošću. To nije uvek jednostavno! Ponekad mu je teško da se dokaže kao ličnost jer lako pada pod uticaj okoline. Njegov unutrašnji život koji pokreću brojni i složeni snovi, određuje središte njegovog duha zaljubljenog u novotarije i čudesa što se često graniči sa fantastikom.

Takva osoba podložna je kako dobrim tako i rđavim uticajima, te je stoga sposobna i za najbolje i za najgore stvari. Kao usamljenik u gomili, Blizanac – Rak ume nenadmašno da krči puteve. Ali zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalački nežan ali i živ, prevrtljiv i prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, on teško nalazi svoje pravo mesto, misleći stalno da bi mu negde drugde bilo bolje i brzo se umara od druženja sa istim osobama. Dešava se, takođe, da ne može da podnese odgovornost uspešnog coveka, pa se povlači u svoje detinjstvo, nalazi zadovoljstvo u melanholiji i uživa u pričama o dobrim starim vremenima…

– Vi ste mirniji, osećajniji i stidljiviji nego što je to prototip Vašeg znaka Blizanca. Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika iz detinjstva i zbog Vam može biti teško da dosegnete zrelost. U Vašem spoju znaka i podznaka se ujedinjuju adolescentni, nezreli Blizanac i dojenče Rak. Sa ovo dvoje treba dobro “veslati” da biste izašli iz detinjstva, da biste osvojili svoju samostalnost, prestali da od drugih tražite da umesto Vas nešto učine.

Puni ste mašte i ponekad živite u jednom nestvarnom svetu. Raspoloženje Vam je puno uspona i padova i dešava Vam se da se zapletete u nekim emocionalnim situacijama. Velika osetljivost Raka ne spaja se najbolje sa Vašim glavnim osobinama, pa će kod ove kombinacije biti često izražena dvostrukost; s jedne strane osećaji, a s druge razum i volja. Najčešće će jednom preovladavati jedne, a drugi put druge osobine, dakle neujednačeno, skokovito ponašanje i unutrašnje nezadovoljstvo, jer će Vam se uvek činiti da jednu stranu svog bića niste zadovoljili…

Blizanci / Lav:

Može se reći da je kombinacija ova dva znaka prilično povoljna, jer usmerava ličnost ka pozitivnom odnosu prema životu i ljudima. Bistra i živa inteligencija, jaka volja i visoka svest o samom sebi odlike su ovog tipa. S Lavom u podznaku, Blizanci dobijaju širokogrud, dostojanstveniji stav. Reč je dakle o značajnoj ličnosti, kojoj život može da ponudi mnogo toga, ukoliko uspe da svoje sposobnosti usmeri ka suštini stvari, bez lutanja i gubljenja u nepotrebnim detaljima…

Zar je važno šta se zapravo radi ako se to čini veličanstveno? Ali ovo tanano, pametno i prilagodljivo biće ume da nađe dovoljno razloga da veličanstvenost vidi i u nekoj niskosti. Jer, njegovo lično mišljenje, njegovo poimanje vrednosti, ima prevagu nad mišljenjem drugih. Umesto da bude samokritična, ovakva osoba će radije vešto promeniti mišljenje, ubeđujući sebe da je u pravu i tako naći izlaz iz neke neprijatne situacije. Ponekad može da se pokaže preterano velikodušnom prema svojim srodnicima, pod uslovom da je na bilo koji način zainteresuju.

Obično je svesna svoje uticajne moći. Sklona nezadovoljstvu i promenama, retko se zadovoljava sitnim novotarijama i trudi se da u svojim planovima ide do kraja. Veliki je optimista i dešava joj se da propusti neku sjajnu priliku zbog nečeg sasvim neizvesnog jer joj se čini da je to upravo ono što traži. Ali, šta to ona u stvari traži? To najčešće ne zna ni sama. Jedino što možemo utvrditi to je da je sasvim sigurna da je na dobrom putu, znajući da u svakoj situaciji može koristiti savršenu gipkost svoje ličnosti…

– Posedujete mnoge talente. Ali kao i mnoga druga bića koja imaju talente, tako i za Vas ništa neće biti teže od toga da se odlučite, da izaberete, da se orijentišete. Za Vas je nemoguće da ne budete “u svakoj čorbi mirođija”, i to na duže vreme. Romantični ste i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, ponekad možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Raspršujete se, ali stvorićete dosta prijatelja koji su Vam potrebni da biste živeli. Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku. Rođeni ste organizator i lojalni prema onima do kojih Vam je stalo. Imate stav, magnetizam, zahtevate mnogo od drugih, ali i od sebe.

Normalno, u životu Vam neće baš sve ići glatko; neke se teškoće ne mogu izbeći. Povedite računa o svojoj gordosti koja će Vas nagovarati da ubedite sebe da ste nepobedivi. Slobodni ste i emancipovani, zapaženi zbog svoje naročite ličnosti, intelektualnosti, naprednih ideja, šarma… Sve te osobine, čine Vas osobom koja je stvorena za društveni život, karijeru… Ali cena koju za to morate da platite ponekad je previsoka: tiče se Vašeg privatnog života, doma, porodice…

Blizanci / Devica:

U ovom slučaju ujedinjuju se Zemljani znak Device sa Vazdušnim znakom Blizanaca. Time je udvostručeno dejstvo vladaoca ovih dvaju znakova, planete Merkura. Ono što je zajedničko za oba ova znaka je način razmišljanja lišen sentimentalnosti, mada najčešće ispravan. Kod Vas je inteligencija ta koja vlada, sa svim onim fascinantnim i tužnim. Vaš um je kritičan i deluje kao mač; sudovi su Vam racionalni i logični, ali ipak strani životu.

Želja za znanjem je vrlo razvijena, ali to je znanje skup činjenica koje teško razvijaju misaonost i dublje prodiranje u problematiku. Zahvaljujući ovoj hladnoći i vrlo umerenom temperamentu, Vi ste gotovo uvek gospodar situacije, u čemu se i krije izvor Vaših problema. I, dok s jedne strane postoji intelektualni podstrek, želja za komunikacijom i sva ona vazdušasta lakoća tipična za Blizance, s druge sve to čini težim strana Device, vezana za zemlju. Tako Vam je brzina i elastičnost pomešana sa izrazitom sklonošću za tačnost i red, metodu i preciznost, savršenstvo i detalj…

Ascendent u Devici Vam daruje zdrav razum i inicijativu; uredni ste i organizovani, sposobni za svaki posao, ali ste u svom delovanju prilično jednostrani i imate sklonost ka tome da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu večne mladosti, a posedujete i sposobnost da uočite slabosti drugih i da od toga izvučete neku korist. To ćete obično raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe često nisu ni svesne tog Vašeg talenta. Ako ponekad i izgledate oholo i sigurni u sebe, to je najčešće samo način da sakrijete svoj razvijeni kompleks niže vrednosti. To može da iznenadi i one koji Vas bolje znaju, jer ste poznati kao ličnost visokih duhovnih kvaliteta i razvijene moći rasuđivanja.

Ali, Vi ste stvorenje koje je tako puno obzira, zaljubljeno u detalje i u dobro obavljen posao, da uvek mislite kako je moguće doći do boljih rešenja i bojite se da su za to drugi možda sposobniji od Vas. Opsednuti ste granicama svoje moći: želeli bi da ih prekoračite i nikada niste u potpunosti zadovoljni svojim kvalitetima. A kada Vas jednom obuzme sumnja i postanete duboko nespokojni, teško Vas je utešiti uveravanjem da se varate i da su drugi mnogo ograničeniji nego što mislite. Uvek nalazite razlog za brigu i suvišnu strepnju, što proizilazi iz Vaše osetljivosti prema drugima i prema okolini u kojoj živite. No, ipak se trudite da svoju neposrednu okolinu ne opterećujete ličnim problemima.

Ponekad se može javiti nesklad između Vaše intuitivne inteligencije i promišljenog uravnoteženog delovanja. Imate težak karakter i zbog toga Vaš sentimentalni život može biti težak i pun problema. Onoliko, koliko Vam je lako da uspostavite poslovne odnose, biće Vam teško da održite svoje afektivne veze. Morate da pronađete dobar način da sinhronizujete svoje ponašanje. Zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalački nežan ali i živ, prevrtljiv i prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, Vi teško nalazite svoje pravo mesto, misleći stalno da bi Vam drugde bilo bolje, zbog čega se brzo umarate od druženja sa istim osobama…

SVE KOMBINACIJE ZA BIKA: KAKO PODZNAK UTIČE NA LJUBAVNI ŽIVOT TVOG ZNAKA

NIŠTA NA BRZINU: OVI HOROSKOPSKI ZNACI SE SPORO ZALJUBLJUJU