in

DA LI SI SPADAŠ POD ‘VIŠI’ ILI ‘NIŽI’ TIP ZODIJAKA: DA LI SI ROĐENA ZA LJUBAV ILI PATNJU?

Kada se govori o astrološkim znakovima u svakodnevnim razgovorima često se čuju izrazi poput ´to ti je viši tip tog znaka´ odnosno ´to je niži tip tog znaka´. Pri tome se obično misli kako je ´viši tip´ izražava pozitivne, ´više´ i bolje osobine nekog znaka dok je ´niži tip´ loša verzija istog tog znaka. No je li to baš tako?

Ako promatramo takve definicije iz malo modernije i stručnije perspektive, vidjet ćemo kako ne možemo tako precizno razdijeliti ljude odnosno znakove kojima pripadaju u dvije strogo odvojene grupe. Pa onda što bi to bio ´viši´, a što ´niži´ tip nekog astrološkog znaka?

Svaki znak u Zodijaku ima cijeli spektar različitih osobina, neke od njih su pozitivne i kreativne dok su druge manje poželjne i destruktivne. Imati Sunce u nekom znaku odnosno biti rođen u nekom znaku daje vam na raspolaganje cijeli niz osobina koje možete usvojiti, razvijati pa čak i transformirati.

Ako gdje možemo vidjeti djelovanje slobodne volje to je upravo na radu na svojoj vlastitoj osobnosti. Jer, zapravo jedino što sa sigurnošću možemo promijeniti smo mi sami. A mijenjajući sebe mijenjamo svoj život.

Ipak, nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Živeći sa svojim horoskopom, u djetinjstvu i mladosti puno lakše izražavamo osobine koje pokazuje pozicija našeg Mjeseca (spontane, instinktivne reakcije) i našeg podznaka (način na koji želimo sebe predstaviti svijetu).

Tek u zrelijem dobu odnosno nakon prvog Saturnovog povratka (oko 29. godine života) počinjemo više živjeti u skladu s onim što pokazuje pozicija i aspekti našeg Sunca. Tada smo i u mogućnosti razvijati i modificirati bazne karakteristike našeg natalnog znaka odnosno postati ´viši´ tip.

Proces osobnog razvoja i upoznavanja svoje prave osobnosti traje cijeli život. U nekim trenucima iznenadimo sami sebe – koliko god mislimo da se poznajemo, svako toliko iz naše unutrašnjosti izrone novi sadržaji. Hoćemo li iz sebe izvući najbolje ili se prepustiti stihiji života ovisi isključivo o nama. Možemo utonuti u prosječnost i biti ´niži´ tip (što god da to značilo) ili biti ´viši´ tip pa nastojati razviti sve svoje potencijale.

Ovan

Oni koji pripadaju boljem dijelu osoba rođenih u znaku Ovna vrlo su darežljivi, zasipaju vas poklonima, pozivima na večeru, a prije svega na božanstvene izlete, ponajviše zahvaljujući životnoj radosti i strasti koju posjeduju. Sa takvima se osjećate kao da ste na sedmom nebu, sve im možete povjeriti, vrlo vas poštuju i vrlo su iskreni u svojim odgovorima. Povest će vas ka zlatnoj budućnosti snagom svoje volje i životnog optimizma.

Žena ga mora podržavati. Onog trenutka kad izgubi autoritet u obitelji ili na poslu, njegov će se poletni zanos pretvoriti u sumorno neraspoloženje i konačno u potpunu ravnodušnost. On se ne zna pokoravati niti može odustati od vlastite individualnosti. Žena koja ga voli svjesna je tih osobina, i mora ih naučiti cijeniti.

Iako su Ovnovi vrlo često jako sposobne i snalažljive osobe, neki od njih su na žalost pravi pravcati egzibicionisti i varalice. Moglo bi vam se dogoditi da satima slušate njihov monolog o tome koliko su muškaraca ili žena do sada zaveli, a onda ostavili, kako su oni svugdje traženi i omiljeni gdje god se pojave. Vatromet taštine!

Nerijetko se događa da ukoliko njihova velika energija i probitačnost nije usmjerena konstruktivnim ciljevima, kanalizira se u agresivnost, nasilnost ili buntovništvo. Nije nepoznato da među “nižim” Ovnovima postoji veliki broj nasilnika.

Sebičnjak, tiranin, svadljiva osoba koja niže neuspjehe zbog pretjerane naglosti, samotni depresivac.

Bik

Kako bi lijepo bilo voljeti Bika, ali onog Bika koji pripada boljoj polovici osoba rođenih u ovom znaku, a ne onom dijelu monstruoznih egoista. Radi se o osobama koje su jednostavne, praktične, sposobne da vam ponude sigurnu i konkretnu budućnost, sazdanu od zadovoljstava življenja u svojoj kući u kojoj ćete biti voljeni i poštovani od svih.

Sve to bit će začinjeno punom senzualnošću, maštom i pažnjom. Život bi vam mogao biti kao san koji ne smijete ničim narušiti. Ne dopustite da vam se pojavi strah od ljubomore. Imajte povjerenja u svog partnera jer će vas on voljeti i biti vam vjeran.

To je muškarac na kojeg se žena može potpuno osloniti. Dobar, mirne naravi, tolerantan i staložen, uvijek je naoružan beskrajnim strpljenjem.

Ženi će uvijek oprostiti sitne greške, i neće joj uskratiti materijalna zadovoljstva, već će sam naslutiti i preduhitriti njezine želje. Često toliko idealizira partnericu da na nju upravlja svaku misao. Eventualni nesklad javlja se uglavnom zbog pretjerane ljubomore.

Kada se upoznate s Bikom prvo provjerite pripada li ovoj kategoriji ili možda onoj drugoj u kojoj su lijeni, tromi tipovi, vrlo povodljivi, ali bez stimulacije i interesa za svijet koji ih okružuje, što bi jednog dana moglo rezultirati i pomanjkanjem interesa za vas! Dakle, ako ga ne uzbudi baš ništa od onoga što činite za njega, ako jede bez osjećaja za mjeru, ne nadajte se puno boljoj budućnosti.

Krajnje je posesivan, pa je vrlo opasno činiti Bika ljubomornim.

Vrlo tvrdoglav, neumjeren u jelu i piću, osoba koja je potpuno nemoćna promijeniti negativan tijek događaja, često alkoholičar.

Blizanci

Lako je zaljubiti se u osobu rođenu u znaku Blizanaca, pogotovo ako pripada onoj šaljivoj vrsti, spremnoj da vas svojom duhovitošću u svakom trenutku nasmije do suza i oraspoloži na duže vrijeme. S takvom osobom vam svakako neće biti dosadno jer su one uvijek obaviještene o svemu, nikada se ne ponavljaju i uvijek su zabavne.

Vole učiti, putuju, ali prije svega se vole viđati s prijateljima, ma čiji oni bili. U društvu su vrlo ugodni i raspoloženi. Vrlo su simpatični, veliki zavodnici, zato što računaju na svoju inteligenciju. U tom smislu su neodoljivi, što vas može i plašiti jer oni zavode onako, iz šale, ali ako su ozbiljno za nekoga vezani, neće se upuštati u neozbiljne izlete.

Među Blizancima se, ipak, nalaze i oni koji nisu toliko dopadljivi kao ovi prethodni. To su oni neslavni predstavnici ovog znaka o čijoj bi se inteligenciji moglo diskutirati i koji su više skloni krutosti i nepomirljivosti. Imaju stalnih ljubavnih problema, baš zato što se ne mogu emocionalno vezati. Česta je pojava nemoći i suzdržanosti. Površni su, cinični i teški.

Ako dakle uvidite da se vaš partner Blizanac više zanima za sebe samog nego za druge, ako svaki vaš projekt ne podržava već vas unaprijed osuđuje na propast, ne bi bilo loše da polako, ali sigurno, razmišljate o tihom odlasku. Ako se povrh svega pokaže da vam je partner nenaklonjen i u drugim stvarima, te da je onako malo hladan u vezi, najbolje bi bilo da ga ostavite jer se radi o nepopravljivom narcisoidnom tipu.

Nepouzdana i površna osoba, licemjer, u ekstremu čak i lopov.

GDE GOD KRENE, SREĆA GA PRATI: OVAJ ZNAK JE UBEDLJIVO NAJSREĆNIJI U HOROSKOPU

DRUGAČIJA OD SVIH: ŽENA U OVOM ZNAKU IMA IZGLED, KARAKTER ALI I VIŠE TAJNI NEGO SVI OSTALI