in

MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2023: Ljubavni problemi, napetost, stabilnost, strpljenje za ove znakove

Uplovljavamo u prve dane ljeta, ali planete ne posustaju kada je u pitanju izazivanje neke drame, a horoskop za jul najavljuje neke slatke i strastvene trenutke. Kao i obično, dočekujemo jul sa emocionalnom energijom sezone Raka, stavljajući sve u osetljivije i nostalgično stanje uma.

Jul je mjesec pun napetosti, ali prvih nekoliko dana nam daje priliku da razbistrimo svoje misli, povežemo se sa svojim osjećajima i izgradimo malo vjere u sebe dok savladavamo predstojeće oluje. Za početak, Merkur cazimi u Raku 1. jula dovodi našu komunikacijsku planetu u savršeno poravnanje sa Suncem. Ova konjunkcija je podržana Jupiterom koji voli obilje, pa očekujte velike ideje i blistava otkrića. Dva dana kasnije, prosvetljujući pun mjesec u Jarcu inspiriše nas da ove svježe ideje manifestujemo. Ovu lunaciju podržavaju sretni Jupiter i odgovorni Saturn, pa koristite lunarnu magiju da izgradite čvrst temelj za svoje ciljeve.

Naši nivoi energije i komunikacijski tok se pomjeraju sredinom mjeseca, kada moćni Mars i brbljivi Merkur promijene znakove. Mars ulazi u Djevicu orijentisanu na detalje 10. jula, motivišući nas da organizujemo svoje živote i ulijemo više energije u wellness do kraja meseca. Kasnije tog dana Merkur ulazi u Lava, inspirišući nas da komuniciramo s više samopouzdanja i izrazimo svoje ideje bez preispitivanja.

Nedelju dana kasnije, 17. jula, imamo emotivan, ali osnažujući mlad mjesec u Raku. Sunce i Mjesec će se suočiti sa Plutonom gladnim energije u Jarcu, prisiljavajući nas da hodamo kroz plamen naših mračnih strana prije nego što budemo mogli biti potpuno obnovljeni. Međutim, ova lunacija nas podsjeća da nam naša ranjivost takođe može donijeti snagu, stoga otvorite svoje srce za pronalaženje neočekivanih izvora moći.

Istog dana kada i mladi mjesec, Sjeverni čvor koi upravlja sudbinom i karmički južni čvor ulaze u Ovna i Vagu—promjenu koja će uvesti novu eru pomračenja koja mijenjaju život u vezi s našim identitetima i odnosima. Dok započinjemo ovaj tranzit i prelazimo u posljednju trećinu mjeseca, čvorovi se nalaze u moćnom Velikom krstu sa misterioznim Plutonom i blistavim suncem. Kopamo duboko ispod površine, pripremajući se da djelujemo u skladu sa svojim osnovnim ciljevima i očistimo napetost koja nas je sputavala da se uskladimo sa svojim pravim ja.

Sezona Lavova počinje 22. jula, što je uvijek odlično vrijeme za prigrljaj radosti, kreativnosti i bavljenje stvarima sa strašću. Lavom vlada sunce, tako da naša kosmička zvijezda sija ekstra sjajno u svom kraljevskom i blistavom znaku. Istog dana, ljubavna planeta Venera počinje da se retrogradno kreće u Lavu, započinjući šest sedmica pregleda, revizije i ponovnih radnji u pitanjima romantike, novca i još mnogo toga. Sljedećeg dana, osjetljiva kometa Hiron počinje retrogradno kretanje u Ovnu, dajući nam priliku da zacijelimo stare rane. U kombinaciji sa retrogradnom Venerom, ovo je dobro vrijeme za rad na pronalaženju zaključaka u bolnim prošlim vezama ili situacijama koje su nam umanjile samopouzdanje.

Završavamo stvari s prijeko potrebnom mentalnom jasnoćom, jer logistički Merkur ulazi u praktičnu Djevicu 28. jula. Ovaj tranzit nas blagosilja fantastičnim okom za detalje i pomaže nam da se izrazimo preciznije i pažljivije. Djevica je jedan od znakova kojim valada ova komunikacijska planeta, tako da je Merkurovoj brzini i pameti posebno lako pristupiti tokom ovih posljednjih dana jula, a odlično je vrijeme za društvena i poslovna pitanja.

Pročitajte svoj horoskop za mjesec jul 2023, pa da krenemo:

NEDELJNI HOROSKOP OD 3. DO 9. JULA 2023: Svako malo dolazićete u iskušenje da se posvađate…

NEDELJNI HOROSKOP OD 10. DO 16. JULA 2023: Pred vama su nove ljubavne prilike…