in

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KUĆA POZNATE VODITELJICE: OČARAVA SVAKOG KO UĐE U NJU A OTKRIVAMO I KAKO IZGLEDA NJEN MUŽ

Poznata voditeljka Lea Kiš otkriva da u životu ne voli da se oslanja na druge, da svoje tuge uglavnom sama odboluje ali da joj je rame supruga Momčila i ćerke Sare je uvek tu.

Bela dvospratna kuća na Voždovcu, oivičena živom ogradom i ukrašena živopisnim detaljima, dom je voditeljke Lee Kiš (49), koji već 25 godina ona brižljivo sređuje, a po potrebi i renovira, zajedno sa ćerkom Sarom Miom (22) i svojim suprugom, profesorom doktorom Momčilom Jokićem.

Iako Lea tvrdi da u njenom domu nema arapske simbolike i da je njoj i njenom partneru jedino bilo važno da izgled kuće bude očaravajuć, na samoj kapiji kod interfona sačekala nas je Aladinova lampa, u dvorištu – gusarska čizma, a u kupatilu mesingano – zlatni detalji po motivima jugozapadne Azije.

Za sve neobične detalje u kući kao i interesantno ofarbane zidove bio je zadužen Lein muž koji redovno prati trendove, dok ona više preferira antikvitete i starinski nameštaj. Ipak tokom dugogodišnjeg braka uspeli su da usklade svoje stilove i od svog životnog prostora naprave idelanu mirnu luku.

– Ovo je porodična kuća mog supruga, priča Lea za Story. Pre toga sam živela sa roditeljima u Pančevu i bilo mi je jako teško da se naviknem na Voždovac. Međutim, kako vreme prolazi više se ja osećam Voždovčankom nego on – započinje razgovor novinarka i ističe da je od samog starta kuća imala jako lep raspored te se ona i suprug nisu mnogo opterećivali grubim radovima, nego su se više fokusirali na uređenje eneterijera:

– Kako je ovo bio momački prostor, već na početku sam insistirala da izvršimo neke promene i da ja dodam nešto svoje. Ipak, moram da priznam da ni za kakvim većim prepravkama nije bilo potrebe jer je Moma daleko veći esteta od mene i uglavnom mu bespogovorno prepuštam ozbiljnije radove u kući. Tokom godina mnogo puta smo menjali enterijer, kao i boju zidova, ali nekako kada za to dođe vreme, sve to prepustim njemu. Ja sam tu samo da se složim i podržim ga.

Osim supruga, Lea ističe da u dekoraciji veoma vešto učestvuje i njena ćerka Sara koja, iako ima svoj stan, dobar deo godine provodi u porodičnoj kući.

– Sara se još uvek nije u potpunosti preselila u svoj stan, povremeno tamo ode ali najbitnije je da zna, da ukoliko poželi u potpunosti da se osamostali, ona to i može. Trenutno je na master studijama na Fakultetu političkih nauka, koji se nalazi blizu naše kuće, tako da iz tog razloga najveći deo vremena provodi kod nas – govori ponosna majka dok nabraja uspehe svoje jedinice.

– Ona je kreativna Vodolija, koja kada završi jednu etapu u svom životu, priželjkuje znanje iz druge oblasti. Sa nepune 22 godine je diplomirala režiju a sada brani master rad na temu demokratija i demokratizacija. Mislim da će doktorske studije odlučiti čime će se ona zapravo u budućnosti baviti – priča voditeljka koja smatra da su temelji za zdravu osobu upravo u porodici i roditeljskom vaspitanj:

– Ako detetu usadite osećaj da je voljeno, ne može se desiti da izraste u lošeg čoveka. Sara je uvek bila mažena, suprug i ja smo joj se potpuno posvetili i iz tog razloga rezultati su vidljivi. Često sam bila kritikovana da se previše žrtvujem za ćerku, jer sam gledala da svaki svoj slobodan trenutak provedem kod kuće sa njom, jer Sara je dete koje nikada nije odrastalo uz babe, dete ili kućne pomoćnice. Kako je porasla, postale smo najbolje drugarice i surpug i ja se trudimo da je posmatramo kao ravnopravnu. Kod nas nema tajni, sve je transparentno. Sara nam je striktno zabranila da govorimo o njenom ljubavnom životu, tako da to ne smem da otkrivam. Rećiću samo da je osoba znatiželjnog duha, željna znanja, putovanja i druženja. Živi punim plućima i samostalno pravi sve svoje izbore.

Bez obzira što prihvata činjenicu da je njena ćerka samostalna osoba koja će uskoro imati svoj život, Lea priznaje da se s ćerkom čuje tokom celog dana.

– To nije samo briga već i potreba da čujete glas svoje bliske osobe. Ne vidim da je to išta sporno. Ćim ustanem prvo pozovem svoju mamu da je pitam kako je i šta radi. Jako sam vezana za svoje roditelje te nije ni čudo što sam Saru na taj način vezala za sebe – priča voditeljka kojoj roditelji, suprug i ćerka predstavljaju pravu oazu mira u koju ne dozvoljava svakome da zalazi.

– Kućni sam tip i kada nemam obaveze jako me je teško naterati da izađem napolje. Prvo što uradim kada dođem sa snimanja jeste da obučem pidžamu – navodi ona i dodaje da je praznike provela sa suprugom kod kuće.i.

– Ranije smo voleli da putujemo, ali od kako imamo psa, najčešće ostajemo kod kuće ili odemo u vikendicu na Avali. Najlepše je kod kuće uz televizor i čašu vina – otkriva poznata plavuša koju je praznična atmosfera navela da se osvrne ka godinama koje je ostavila iza sebe i priseti onih najtužnijih ali i najsrećnijih trenutaka.

– Najsrećniji trenutak mi je bio kada sam donela na svet moju Saru, dok bol koji nikada neću pobediti i koji mi kao živa rana stoji na srcu jeste gubitak druge bebe za vreme bombardovanja. Na žalost, posle toga, Bog mi nije podario još dece. Tada sam prvi put osetila šta znači kada izgubite nekoga – objašnjava Lea i ističe da bez obzira na sve tužne stvari, nikada ni od koga ne traži utehu.

– Osoba sam koja se jako retko oslanja na druge. Nisam plačljivica, ne tražim da me bližnji teše. Žena sam koja može da podnese udarce ali isto tako i da ih uzvrati. Smatram da čovek sve sam mora da prebrodi. Nešto će naučiti, otpatiti, ali postaćete bolji – ističe ona i ne krije da je bila razočarana i povređena i ali da je uspela da napravi štit:

– Mnoge životne faze su me navele da otupim ili ogrubim, ali kako je vreme prolazilo, shvatila sam da nema potrebe da se menjam. Zato sam za svaki slučaj napravila štit iza kojeg ostavljam sve zlonamerne ljude.

Najveću podršku u svim situacijama pronalazi u svom suprugu za koga tvrdi da je njena idealna polovina. A da su ona i muž tim koji uvek pobeđuje govori i činjenica da su prošle godine obeležili srebrnu svadbu, koju su planirali da ovekoveče venčanjem u crkvi. Ipak, to im nije pošlo za rukom.

– Splet privatnih okolnosti nam nije išao na ruku, tako da smo to odložili. Kada imate veliku ćerku, onda je stvarno besmisleno praviti od toga veliku pompu. Najvažnije je da smo zajedno, živi i zdravi a svaka godišnjica braka, posle toliko godina, nije više ni toliko važna da bi, na taj način, bila obeležena – iskreno kaže voditeljka koju za par meseci očekuje povratak njene regularne emisije “Nedeljeno popodne sa Leom Kiš”, koja je na neko vreme bila obustavljena.

AKO SMO BOLESNI, TO JE SIGURNI ZNAK DA NE VODIMO BRIGU O SVOJIM EMOCIJAMA

JOVANA JOKSIMOVIĆ SE USKORO VRAĆA NA MALE EKRANE: EVO KADA STARTUJE NOVI JUTARNJI PROGRAM PRVE TV