in

HOROSKOP ZA RETROGRADNI MERKUR OD 18. APRILA DO 15. MAJA: Prošlost se vraća na velika vrata, budi spremna na ovo

Merkur je planet koji vlada komunikacijom, tehnologijom, putovanjima i učenjem. Kad se ovaj planet okrene unazad, to se naziva retrogradnim Merkurom i može imati utjecaj na sve ove aspekte vašeg života. A to se upravo događa od 18. aprila do 15. maja!

Šta to znači za vas? Pa, mogli biste primijetiti probleme s tehnologijom, komunikacijom, zakazivanjem sastanaka ili putovanja. Može doći do zabune, nesporazuma i kašnjenja. Ali nemojte se brinuti, nije sve tako crno! Retrogradni Merkur također vam može donijeti priliku da se fokusirate na svoje unutarnje stanje, razmišljate o svojim ciljevima i planovima za budućnost.

Kako se pripremiti za retrogradni Merkur? Prije svega, budite strpljivi i pažljivi. Provjerite dva puta sve važne informacije, izbjegavajte donošenje važnih odluka i potpisivanje ugovora ako ne morate. Također, budite otvoreni za promjene i neka vas iznenađenja ne iznenade!

Ali najvažnije od svega, zapamtite da je život pun izazova i da su retrogradni periodi samo još jedan način da naučite nešto novo i ojačate svoje snage. Dakle, ne brinite se previše i uživajte u avanturi koju vam retrogradni Merkur donosi!

Ukratko, retrogradni Merkur nije ništa strašno, samo malo izazovniji period u vašem životu. Budite strpljivi i pažljivi, otvoreni za promjene i uživajte u ovom vremenu za učenje i rast!

Evo šta donosi svako horoskopskom znaku:

KADA OVO PRESTANEŠ RADITI, SMANJIĆEŠ BRIGU I NESREĆU

Horoskop za Veneru u Blizancima od 11. aprila do 6. maja najviše će uticati na ova 4 znaka, posebno u oblasti ljubavi!