in

MESEČNI HOROSKOP: DOK POSAO CVETA, OČEKUJTE VAŽNE PROMENE NA POSLU

Dok se okrenusmo, protrča ova 2017. godina. Polako ćemo krenuti da se pripremamo za doček, da svodimo račune…U ovom nam mesecu dolazi zima, ali u ovom mesecu idu i neke velike planetarne promene.


Decembar započinjemo sa Suncem, Saturnom i Merkurom u znaku Strelca. U Jarcu se nalazi Pluton, Neptun u Ribama, a retrogradni Uran u Ovnu. Mesec je u znaku Bika, Mars u znaku Vage, a u Škorpiji su se smestili Jupiter i Venera.

Prva planeta koja menja znak je baš Venera, koja prelazi u znak Strelca 1. decembra. Pošto je u Škorpiji bila u izuzetno lošoj poziciji, sigurna sam da vam je donela porast ljubomore, opsesivne strahove, ali i velike strasti, kao i probleme u finansijskom segmentu. U znaku Strelca ona donosi jednu rasterećeniju i lakšu energiju, potrebu za slobodom,optimizmom i za avanturom. Za početak nije loše.

Već 3. decembra Merkur kreće retrogradnim hodom. Pošto je u trenutku počinjanja retrogradnosti u konjukciji sa Saturnom, slobodno računajte da ćete u narednih dvadesetak dana morati da se bavite izuzetno ozbiljnim pravnim, legalnim, papirološkim pitanjima. Sve oko čega se zakasnilo ili se nije završilo, sada će morati da dođe na dnevni red.

4. decembra imamo pun Mesec u znaku Blizanaca. Sada imamo neku jasniju sliku – dogovori i bitna pitanja koja su pokrenuta u periodu od šest meseci unazad sada dolaze do svoje kulminacije. Moraćemo debelo da preispitamo i neke svoje stavove, ali i da „bacimo na papir“ koliko zaista dobijamo od nekih saradnji.

U periodu od 9. decembra, pa sve do kraja meseca, Venera i Sunce će biti u konjukciji, prvo u znaku Strelca, pa potom u znaku Jarca. Sa ovom konjukcijom ćemo i ući u narednu, 2018. godinu. Ovaj aspekt će pokrenuti mnoge ljubavne pričE koje se vezuju ili za inostranstvo ili za putovanja, i u tim vezama ćemo na neki način suštinski biti promenjeni.

Ovi će odnosi biti vrlo podsticajni po nas, proširiće nam vidike, ali ćemo morati da naučimo da cenimo i svoju, ali i partnerovu slobodu. Prelaskom u znak Jarca, oformiće se ozbiljni odnosi, i emotivni i poslovni, odnosi koji će imati dugačak rok trajanja, ali odnosi koji sa sobom nose veliku odgovornost. No, velika odgovornost donosi i velike uspehe.

9. decembra i Mars prelazi u znak Škorpije. Ovo je mesto Marsovog vladarstva i doneće velik intenzitet i u ljubavnim, ali i u poslovno-finansijskim odnosima. Venera i Mars će u trećoj dekadi meseca biti u sekstilnom odnosu, što će i te kako doprineti poboljšanju ljubavnih veza. Sa konjukcijom Marsa i Jupitera u znaku Škorpije i ući ćemo u narednu godinu. Izuzetno moćan aspekt, ukoliko se koristi za dobro.

18. decembra imamo mlad Mesec u znaku Strelca. No, ovo nije običan mlad Mesec, obzirom da će ova planeta, sem konjukcije sa Suncem, imati i konjukciju sa Venerom i trigon sa Uranom. Jeste da ovo jednim delom možemo okarakterisati kao početak pred novogodišnje euforije i slavlja, ali ovo je u isto vreme odličan aspekt za ljubavne i poslovne odnose.

A 20. decembra neka Strelčevi spreme vatromet i počnu sa veseljem, jer Saturn ovog dana izlazi iz njihovog znaka. Završili ste dvoipogodišnju obuku kod strogog učitelja – mučitelja, i upravo ulazite u nov životni ciklus.

Nadam se da će vam naredni period doneti opuštanje i olakšanje, ali da nećete zaboraviti lekcije koje ste na teži način naučili. Saturn prelazi u znak Jarca, znak u kojem je neprikosnoveni vladar, a ovom tranzitu ćemo tek pisati.

21. decembra i Sunce prelazi u znak Jarca. Počinje zima, a nadamo se da neće biti duga i hladna, zar ne? Jarčevima želimo srećne rođendane i da im period njihove vladavine donese samo lepe stvari, ljubav, dobru materijalnu situaciju i naravno – zdravlje.

23. decembra Merkur kreće direktnim hodom. Što se ispravilo, ispravilo se, što se završilo, završilo se. Svi smo dobili priliku da neke svoje greške korigujemo, svi smo dobili priliku da neke odnose koji su pokidani ponovo spojimo.

24. decembra i Venera prelazi u znak Jarca i pravi aspekte sa Saturnom i Suncem. Ovi dani bi trebali da donesu stabilnost u ljubavno – poslovnim odnosima, ali i veliku odgovornost prema onima koje volimo. Takođe, ovo je period početaka nekih jakih karmičkih ljubavnih priča – dugovi se moraju odužiti, jer vreme uvek dođe po svoje.

Tako, aspekt po aspekt, stigosmo mi do kraja ovog meseca. Ali i do kraja ove, 2017. godine. Neki će je pamtiti po dobru, neki po zlu. Sada je vreme da otvorimo vrata novoj, 2018. godini.

ŽENE NE PRAVITE MOJU GREŠKU: NIKAD SE NEMOJTE UDATI ZA DEČKA SA KOJIM STE OD SREDNJE ŠKOLE

KAD ON GLUMI MISTERIOZNOST: 5 NAČINA DA TI SE MUŠKARAC POTPUNO OTVORI